Foorumi:Hikipedia-adressi

Foorumit: Sisällys > Kasvihuone > Hikipedia-adressi [ vastaakyttää ]Tällainen hauska ilmiö tuli vastaan: www.adressit.com:issa on adressi, jossa vaaditaan Hikipediaa pois netistä. Tässä vetoomuksen teksti:

"Hikipedia sisältää turhaa- ja sitäpaitsi väärää tietoa! Jos haluatte, että kaikki epähauska tekijänoikeuslain rikkominen on väärin, ALLEKIRJOITTAKAA! Ajatelkaa nyt! Tiedän tapauksen, kun eräs nimeltä mainitsematon lapsi oli vahingossa tietenkin väärinymmärryksessä kirjoittanut Hikipedia (todellisuudessa Wikipedia), ja oli etsinyt sieltä hakusanalla "kissa", ja arvatkaapa mitä!? Siellähän oli lukenut, että kissa on verenhimoinen peto! (Minä varmistin asian ja korjasin sen, mutta sehän on taas jo saattanut muuttua!) Lapsi on nyt kissafobiaatikko, ja pelkää kissoja, koska näki Hikipediassa tällaisen jutun."

Minusta tämä on todella hauskaa, ja tekstin voisi vaikka ihan siirtää kissa-artikkelin keskustelusivulle. Allekirjoituksia on kertynyt kuusi, yksi heistä "Susan Kuronen Kuronen, Sipoo". Adressi on toki hyvin tärkeä kannanottoväylä, joka kertoo kansalaisten aidosta huolesta. Tiedustelenkin, mihin toimiin hallitus on ryhtynyt tämän kissakammoisen lapsen auttamiseksi. Tämän adressin löytyminen pelasti päiväni. En tosin tiedä, tarkoitetaanko tässä tätä vai sitä toista Hikipediaa vai kenties molempia. --Napoleon 23. helmikuuta 2007 kello 11.08 (EST)

Ei helvetti! Toi pelasti minunkin päiväni! Nauroin ilmoisen räkäisesti. Jo kuusi allekirjoitusta... Olisi kiva nähdä tämä lapsi, jolle tämä pelottava fobia on tarrautunut. Kuten Käyttäjä:Peelolla oli tapana tehdä CP-vammaisille niin samalla tavalla minäkin tekisin tälle lapsoselle. Hyvää illan jatkoa kaikille, toivoo--Smallmario.gifTraaniSmallmario.gif 23. helmikuuta 2007 kello 11.18 (EST)
Tuota CP -juttua en ole kuullutkaan. Ainiin, se joka laittoi sen viimeisen kissan kuvan siihen artikkeliin, olin minä. Sääliksi käy lasta, jonka arviointikyky vielä lukutaidon saavuttamisenkin jälkeen on niin pieni että ei kykene erottamaan vitsikirjaa esitelmän tekoon sopivasta tietolähteestä..Sucrose b.gifNPOV(★★★★★) 24. helmikuuta 2007 kello 06.39 (EST)
Hohoo :). Jotenkin oletin, että tällainen syntyisi ensin esim. lestadiolaisten toimesta... Ehdotan lapset pois netistä -addressin perustamista, Hikipedian välitöntä sulkemista ja kolmen päivän suruaikaa. Kissa-artikkelin tekijöitä täytyy tietysti rangaista ankarimman mukaan. Tästähän saisi varmaan jonkinlaisen Hikinews-uutisenkin. -- JATkeskustelu 23. helmikuuta 2007 kello 11.20 (EST)

No menkää nyt ihmiset, eläimet, robotit ja muut iloiset veikkoset allekirjoittamaan tämä adressi, jotta päästään tästäkin Räkälästä eroon. Hei haloo: Täällä levitetään väärää tietoa! --t43gtrs4 23. helmikuuta 2007 kello 13.24 (EST)

Huomasitteko muuten, että Tyräel Haara-Pallila oli allekirjoittanut ton heehhehehe! --T: Mr. Higins 23. helmikuuta 2007 kello 14.38 (EST)

Hehheh. Ja niin on "Hän, jonka sydämen paikalla on ankeriaan pyörittämä dynamo" -kin. Siis "eri tyyppi". Sucrose b.gifNPOV(★★★★★) 26. helmikuuta 2007 kello 15.03 (EST)
Lisää järkyttäviä tietoja! Olen käyttänyt lähikirjastoa ahkerasti jo useiden vuosien ajan hyvässä uskossa. Kun tämä adressi nosti epäilyksen mieleeni, ryhdyin tarkkailemaan lukemistani. Tein järkyttävän havainnon. Olen vuosikaudet lukenut hyvässä uskossa kirjoja, joissa kuvataan täysin epätosia ja totuuden vastaisia tapahtumia! Erityisen hämäävää tästä tekee se, että kirjastoissa on tämän arveluttavan "kaunokirjallisuudeksi" kutsutun aineiston lisäksi myös aivan vakavasti otettavia tietokirjoja. Mistä voimme enää erottaa totuuden? Mihin maailma on menossa? Entä jos joku hyväuskoinen lainaa vaikka Bram Stokerin Draculan tai muun kauhukirjan ja luulee sitä todeksi? Hänen todellisuudentajunsa voi vääristyä loppuiäksi! Aionkin vaatia romaaneja pois kirjastoista. Onko ajatuksilleni kannatusta? --Napoleon 24. helmikuuta 2007 kello 05.49 (EST)
Kyllä on! Luulin lainaavani joukon okkultistisia tietokirjoja (Mukana mm. Dracula, Viiltokuvia (kotimaista kauhua) ja Stephen Kingin Maantievirus matkalla pohjoiseen-asiakirjakokoelma) lähteiksi Hikipediaan, mutta ne paljastuivatkin niin pelottaviksi, että menin sängyn alle piiloon ja tulin ylös vasta kun veljeni selitti niiden olevan keksittyä kaunokirjallisuutta. Nyt kuitenkin tiedän enemmän vampyyrien nukkumatavoista ja voimista, mikäli se ketään kiinnostaa. Eli olen siis samaa mieltä fiktiivisten kirjojen poistamisesta kirjastosta, jos kerran Hikipediakin poistetaan. Tyräelin allekirjoitus oli joko kuolemalla rankaistava takinkääntö tai sitten vanhan veijarin vinoutunutta huumorintajua. Eikä tuolla adressilla liene mitään lainsäädännöllistä voimaa, Hikipedian palvelimethan sijaitsevat Kanadassa, right? --Liity minuun tai kuole --Hjassan 24. helmikuuta 2007 kello 07.18 (EST)
Eihän adresseilla ylipäänsä ole mitään lainsäädännöllistä voimaa, oli kohde missä tahansa. Kyseessähän vain vetoomus, ei mitään muuta.

Sitten suurien ajatusteni puoleen: Tajusin juuri, että tämä adressijuttu on vain lestadiolaisten salajuoni! He ovat vain keksineet tälläisen sadun pikkutytöstä ja Hikipediasta ja yrittävät tämän avulla saada kansanmassat kääntymään meitä vastaan! Suojautukaamme!--Smallmario.gifTraaniSmallmario.gif 24. helmikuuta 2007 kello 12.54 (EST)

Voi jumalauta! Pelasti päiväni! Kiitoksia, Napoleon, hyvistä nauruista! --Cipher Admin Ein (Tunnusta syntisi) (Valtion salaiset muistiot) 24. helmikuuta 2007 kello 18.28 (EST)

Pakko myöntää, että kyllä nauru maittoi... Katsokaapa mitä kyseisen vetoomuksen kommenttioisiossa on kommentoitu...  • Black Eagle • 26. helmikuuta 2007 kello 13.17 (EST)

Hikipedia on vaarallinen. Oikeasti. Ja nyt olen aivan tosissani. Muinoin eksyessäni vahingossa tänne, huomasin että sadfhifuihawef9a ja porot hyppivät silmilleni! Aion äänestää adressin täyteen ja sitten tämä paikka on pakko poistaa bittikartalta lopullisesti... --Sankaritar 2. maaliskuuta 2007 kello 07.31 (EST)

Noniin elikkäs vastaveto meidän työläisten puolesta. Laittakaa nimenne (mielellään Hikipedianimellänne).  • Black Eagle • 5. maaliskuuta 2007 kello 14.19 (EST)
En kyllä mielelläni allekirjoittaisi mitään, mitä Minna Canth ja Juhani Aho ovat vastustaneet. -- JATkeskustelu 5. maaliskuuta 2007 kello 14.44 (EST)
HEH, aloitin siitä artikkelin, sitä muutettiin, mutta kuitenkin näyttää siltä että asia pääsi eteenpäin...HYVÄ. --Terveisin kone joka aivojen sijalla on laatikko joka surisee - - J0NES 26. lokakuuta 2007 kello 14.20 (UTC)

Hauska adressi, mutta en täysin ymmärrä syytä. Hikipediassa toki on vandaaleitakin, mutta jotkut sivut todella naurattavat. Hikipediaa ei pitäisi poistaa jonkun yhden lapsen kissafobian takia. -PP 10. lokakuuta 2007 kello 16.19 (UTC)

Vai muka naurattavat? Lienette tajunnut jotain nyt väärin... Kuulin vastikään ihan oikean oikean(!) kahvilakeskustelun, jossa mainittiin Hikipedia erittäin vasemmistolaisena ja globalisaation vastaisena propagandasivuna. En tiedä, pitäisikö olla iloinen siitä, että joku oikeasti puhui Hikipediasta (ja vielä yliopiston kahvilassa), vai siitä, että tämä joku pitää 11-vuotiaiden tuotoksilta näyttäviä virityksiä vasemmistolaisina. Lisäksi Hikipedia kai on äänenpainoiltaan enemmänkin alter-globalisaation suunnalla. Olisi kai pitänyt korjata väärinkäsitys saman tien... -- JATkeskustelu 10. lokakuuta 2007 kello 20.00 (UTC)
Ei kai Hikipedia sentään ole liukumassa mihinkään poliittiseen suuntaan? Mielestäni taktiikkamme on aina ollut loukata kaikkia poliittisia puolueitakin mahdollisimman tasapuolisesti. Ideologiatkaan eivät ole säästyneet. Uskontoa, ateismia sekä evoluutiota parjataan kaikkia. Miten ihmeessä me voisimme olla vasemmistolaisia? PS: Pidän pientä taukoa Hikipedian suurimittaisesta ylläpitämisestä: Muu elämä, nähkääs...--Liity minuun tai kuole --Hjassan 10. lokakuuta 2007 kello 20.35 (UTC)
Näytämme vasemmistolta siksi, että jos haluaa olla yhteiskuntakriittinen, niin on otettava kantaa nykyiseen, uusliberaalilta yhä enemmän näyttävään systeemiin. Ja tällaisen kritisoimiseen liittyy melko usein pehmeitä arvoja, tervettä järkeä tai muuta ihmislähtöistä, joka jostain syystä on nykyään nettifoorumeilla automaattisesti vasemmistolaista. Tai sitten voi koettaa olla yksilölähtöinen ja liberaali, mikä on jo huomattavasti hankalampaa toteuttaa artikkelissa niin, ettei se käänny itseään vastaan, jolloin se jälleen näyttää vasemmistolaiselta. Olkoon tämä tämän päivän viimeinen kehäpäätelmäni. Voinee yksinkertaisesti todeta, että henkilö oli varmaan sattunut lukemaan vääriä artikkeleita. Pitää toteuttaa suuri käyttäjäkysely, jossa tiedustellaan ikä, puoluekanta, uskonnollinen vakaumus ja käsitys Hikipedian samoista ominaisuuksista. -- JATkeskustelu 10. lokakuuta 2007 kello 21.05 (UTC)
Jos kukaan on nyt sattunut huomaamaan, niin kyseinen herra on ottanut vähän takapakkia asiassa.
"Kadun Itsekin
Tämä minun tekemä adressini alkoo jo pikkuhiljaa hävettämään, mutta pysyn kannassani. Tämän kissa- jutun taustaa en tiedä, kaverini kertoi asian aikoinaan minulle. Chatit ja muut pysyköön, minä itsekin pidän kaikesta netissä olevasta roskasta jne. Mutta tällä Hikipedian sivustolla saisi vähintään olla iloitus siitä, että sivustolla olevat tiedot eivät pidä paikkaansa. Että silleen. Valittakaa vaan, mikään ei saa minua muuttamaan mieltäni!!!
Ystävällisin terveisin: Lord Snuffer, The Master of Chemistry"
Ja vaikka tässä onkin varmaan tämä sama asia useasti mainittukin eri sanoilla niin toistanpas samaa: Täytyy olla melkoisen henkisesti häiriintynyt/jälkeenjäänyt jos osaa lukea hikipedian artikkeleita ymmärtämättä niitä vitseiksi. Alle lukuikäiset tarhalaiset ymmärtäisin jos he osaisivat lukea. Ehkä hänkin lukee hikipediaa iltasaduksi lapsosilleen kuten useat? -- Orangevision 13. lokakuuta 2007 kello 01.52 (UTC)
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.