Foorumi:Hikipedia ja julkisuus

Foorumit: Sisällys > Kasvihuone > Hikipedia ja julkisuus [ vastaakyttää ]


Jaah, keskustelin tuossa Kurin ja Hauen kanssa IRCissä erilaisista aihioista aiheista. Tulimme siihen lopputulokseen, että rakas sivumme tarvinnee enemmän huomiota saadakseen enemmän käyttäjiä kiltaan. Miten on? Mennäänkös lahjuksilla vai kohuprovokaatio-artikkelilla? -- "Ceterum censeo stultus esse delendam" - J0NESkeskustelu 9. tammikuuta 2014 kello 15.47 (UTC)

Tiedoksi myös:

[17:18] <@Jones-250> "Hiljaisuus" johtunee mediahuomion puutteesta, mm. City-lehden kuolema vaikutti luutavasti. Lehti viittasi Pediaan aika ajoin.
[17:20] <@Jones-250> Esim. haastatteluissa jotkut journalistit tapasivat vetää hihasta henkilön kuvauksen Hikipediasta Wikipedian sijaan.
[17:22] <@Jones-250> Ks. Malline:Hikimarttyyri
– –
[17:23] <Kuri> Pitää lahjoa joku toimittaja että City korvautuisi
[17:23] <Kuri> Tai sitten jonknu meistä pitää ryhtyä journalistin uralle

-- Kuri (keskustelu) 9. tammikuuta 2014 kello 15.50 (UTC)

Oi joi tätä kommenttien tulvaa. Hei voisi vähän vähentää sitä innostusta --Hauki The Duck 10. tammikuuta 2014 kello 17.47 (UTC)
Tänne vaan sisällötöntä viestiä säännöllisin väliajoin? Kuka Tuoreissa käykään, tämän näkee, journalistiystäviään menee nykimään. --Kuri (keskustelu) 10. tammikuuta 2014 kello 20.29 (UTC)
Itselläni sattuisi olemaan koulukavereina luokallinen journalistiopiskelijoita, joille voisi ehkä tätä lobata, itsehän en uraani pilaa... NYT-liite on ehkäpä sellainen väylä, jonka kautta nämä jutut voisivat levitä. Ja Ylilaudallehan kuka tahansa voi käydä linkkiä lisätä.. Vaikeaahan uusien käyttäjien aktivoiminen varmasti on, itse sain olla sentään osana Hikipedian tietynlaista kulta-aikaa (muistot, muistot, kultaiset ja katoamattomat...) --Smallmario.gifTraaniSmallmario.gif 13. tammikuuta 2014 kello 18.54 (UTC)
Ylilauta-kokemukseni mukaan sivustolta tulevat olisivat melkoinen Pandoran lipas. Muuten loistavaa! Yllytäkin ahkerasti, kun alalla olet. --Kuri (keskustelu) 13. tammikuuta 2014 kello 19.35 (UTC)
Noh, mielestäni UliUlilaudalla "mainostaminen" on riskialtista mutta kannattavaa. Piikkilanka-aidat pystyyn ja vartiokoppi kasaan. "Glory to Arstotzka" Hikipedia! -- "Ceterum censeo stultus esse delendam" - J0NESkeskustelu 14. tammikuuta 2014 kello 17.11 (UTC)
Nyt kaikki joukolla toimittamaan Hikipedian ilosanomaa! --Hauki The Duck 14. tammikuuta 2014 kello 18.06 (UTC)
In Traani we trust. Traani, käytä uravalintaasi hyödyksi kun kerrankin voit saada sillä jotain jaloa aikaan! --Kuri (keskustelu) 14. tammikuuta 2014 kello 18.14 (UTC)
Onko jollakin oikeudet johonkin Facebookin Hikipedia-ryhmään, yhteisöön, mitä-näitä-nyt-on? Sitä kautta voisi luontevan anonyymisti käydä heittämässä linkkejä (esim. partiolaisten Scout.Me.In-vitsiyhteisöön linkit partiolaiseen ja partioliikkeeseen). --Smallmario.gifTraaniSmallmario.gif 15. tammikuuta 2014 kello 11.21 (UTC)
Duunasin Hikipedialle Twitter-tilin: [1] Tota voisi sitten yrittää hyödyntää jotenkin järkevästi. Joku komea ja avoin ylläpitäjä/byrokraatti yksilö tai koalitio saa multa oikeudet ton käyttöön. P.S: Se jolla on käytössä [email protected]ähköposti, voisi myös astua esiin. --Smallmario.gifTraaniSmallmario.gif 16. tammikuuta 2014 kello 15.57 (UTC)
Jos joku triviaali henkilö on luonut Facebookin Hikipedia-ryhmät, eikö voisi perustaa uuden, virallisen? Odotetaan kuitenkin Hjassania siltä varalta jos joku ryhmistä olisi hänen. Sinä olet muuten ylläpitäjä; etkö ole tarpeeksi komea Twitter-herraksi? Minä voisin ehdottautua, tai ainakin sanon muuten tähän vaiheeseen, että Hikipedia ei lähetä sähköpostiin varmistusviestiä muuta väittäessään. Voisitko siis nyt älykkäänä nuorukaisena arvata osoitteeni? --Kuri (keskustelu) 16. tammikuuta 2014 kello 20.15 (UTC)
Mutta seulot nyt joka tapauksessa luokaltasi lahjakkaimmat ja parhaiten menestymään tulevat ja saastutat heidän mielensä, tunkeutat niihin Hikipedian parhaisiin ja ainutlaatuisimpiin artikkeleihin suuntautuvan mieltymyksen kalmanvalkeat kryptozoologiset olmit ja heisimadot. --Kuri (keskustelu) 16. tammikuuta 2014 kello 20.21 (UTC)
Julkisuutta voisi tosiaan olla enemmänkin. Vihaan Twitteriä enkä haluaisi elää sellaisessa maailmassa, jossa se on menestys ja jossa poliitikot ja ammattijournalistit hehkuttavat, miten se edesauttaa kaikkea keskustelua ja avoimuutta (Miss' on paavi ja keisari yhtä mieltä, sinä haudatun koiran löydät sieltä) jne. jne., mutta en näe tällaisessa huomiohuoraamisessa mitään pahaa. Äärimmäisen julkisuushakuinen stategia, jossa tartutaan johonkin uutis-, hömppä- tai uutishömppäaiheeseen ja tyrkytetään sitä sivuavaa aineistoa Hikipediasta, varmasti keräisi enemmän satunnaisia vierailijoita kuin mitä tänä päivänä tänne huuhtoutuu. --Napoleon (keskustelu) 6. helmikuuta 2014 kello 17.14 (UTC)

Jos ylläpito saisi tämän haltuunsa, voisi artikkelisuosituksia yms. suoltaa kahden ja puolen tuhannen ihmisen/profiilin etusivulle! Tätä on syytä painottaa. Twitter-tilillä ei ole seuraajia, tuolla on jo. --Kuri (keskustelu) 17. tammikuuta 2014 kello 13.13 (UTC)

Olen lähettänyt ko. tilin ylläpitäjälle viestin, jossa kehotettiin ottamaan yhteyttä joko yksityisviestillä tai Hikipedian puolella. Annoin listan aktiivisimmista ylläpitäjistä.  • Black Eagle • 17. tammikuuta 2014 kello 18.21 (UTC)
Tätä odotan kiinnostuksella... --Smallmario.gifTraaniSmallmario.gif 18. tammikuuta 2014 kello 16.33 (UTC)

Facebookissa voi sitten joutua urakalla kommunikoimaan "loistavien" artikkeliensa ja muokkaustensa poistosta valittavien persoonallisuushäiriöisten monomaanien kanssa (siis sellaistenkin, jotka eivät ole nyt vakikäyttäjiä/ylläpitoa), mutta mikäs siinä, jos jollakulla hermot kestävät. --Napoleon (keskustelu) 6. helmikuuta 2014 kello 17.14 (UTC)

”perusta hikipedia, ihmiset muistavat sinut vompattina

~Nro. 19219334
Nähtävästi Ûberlautalaiset luulevat Baskabommin olevan vompatti. -- "Ceterum censeo stultus esse delendam" - J0NESkeskustelu 20. tammikuuta 2014 kello 21.40 (UTC)