Foorumi:Hikipedian poliittisin mies ja -nainen

Foorumit: Sisällys > Kasvihuone > Hikipedian poliittisin mies ja -nainen [ vastaakyttää ]Asiasta käytiin jo keskustelua, mutta ajattelin näin saavani tälle maamme tulevaisuuden kannalta ehdottoman tärkeälle asialle enemmän näkyvyyttä. Siis: jos Hikipedian käyttäjien pitäisi muodostaa uusi hallitus, millainen siitä tulisi? MasterBlaster presidentiksi! B14:sta ilmaisi olevansa kiinnostunut opetusministerin salkusta, ja minä puolestani tunnen tiettyä vetoa valtionvarainministerin paikkaan. Kenestä pääministeri? Joudumme varmaankin jakamaan useampia virkoja per henkilö. Onko millään tällä mitään merkitystä? Ei luultavasti, ellei nykyiselle hallitukselle sitten "satu tapahtumaan" jotakin "valitettavaa onnettomuutta", mutta ei ajatusleikistä kovin paljoa haittaakaan voi koitua, ja kuten Meteori kirjoitti, Hikipedian ylläpitäjiltä ei koskaan tule viedä pois heidän oikeuttaan antaa itselleen mielivaltaisia titteleitä, sillä kaikkivoipaisuusharhan särkymisellä voi olla kohtalokkaita seurauksia. Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 24. heinäkuuta 2012 kello 18.15 (UTC)

Voin uhrautua ja ottaa jonkun viran Peanut butter jelly time banana.gifAfrikan kuningasPeanut butter jelly time banana.gif 25. heinäkuuta 2012 kello 14.13 (UTC)
Jaloa. Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 24. heinäkuuta 2012 kello 19.50 (UTC)
Jalo onkin minun toinen kolmas neljäs viides nimeni. Peanut butter jelly time banana.gifAfrikan kuningasPeanut butter jelly time banana.gif 25. heinäkuuta 2012 kello 14.13 (UTC)

Otan ulkoministerin paikan ennen kuin Tyräelin tai Tacomanin kaltaiset kansallissosialistit saavat sen haltuunsa. --Deus Regis Tyrannorum? 25. heinäkuuta 2012 kello 18.54 (UTC)

Puolustusministerin paikka on sitten varattu minulle. Suomen Armeijan käyneenä olen tosin ylipätevä kyseiseen virkaan. --Hjalmar Djupsjölös (keskustelu) 26. heinäkuuta 2012 kello 06.42 (UTC)

Minä varan ainakin ympäristöministerin paikan, jos käy. Peanut butter jelly time banana.gifAfrikan kuningasPeanut butter jelly time banana.gif 26. heinäkuuta 2012 kello 06.52 (UTC)

Jatkan ilomielin nykyisessä toimessani presidenttinä eli valtaoikeuksista riisuttuna keulakuvana joka 'arvojohtaa'. --MasterBlaster 26. heinäkuuta 2012 kello 11.45 (UTC)

Ja paskat. Pääministeri olet sinä & pressaksi tulee Napoleon. Tai jos Suomesta äkkiä tehtäisiinkin monarkia, niin Napo olkoon tällöin sen keisari. Mutta muuten olette te pääministeri. --Deus Regis Tyrannorum? 26. heinäkuuta 2012 kello 15.21 (UTC)
Hänen Mitä Korkea-arvoisin Majesteettinsa Hänen Itsensä Armosta ja Palvojiensa Tahdosta Käyttäjä:Napoleon Suuri Hikipedian Ikuinen Keisari ja Itsevaltias Jumala, Hikileavingsin Suuriruhtinas, Leavingwikin Arkkipiispa, Hikinewsin ja Hikirjaston Läänitettyjen Alueiden Suurherttua, Hikisitaattien Kunnioitettu Markiisi, Hikipelien ja Hiktionaryn Käyttäjien Tahdosta Kruunattu Ylikuningas, Foorumien Ikivaltaapitävä Buddha, Kaikkien Suositeltujen Sivujen Kunnia-arkkitehti sekä Jokaisen Satunnaisen Artikkelin Itseoikeutettu Omistaja
Hikiaineisto ja Hikiopisto pitäisi tosin lisätä vielä tuohon arvonimilitaniaan. "Hikiaineiston Korkein Ylimarsalkka, Hikiopiston Ikiaikainen Päärehtori"?--B14 26. heinäkuuta 2012 kello 15.43 (UTC)
Minäpäs kaapaan Propaganda ja tiedustelu- Viestintäministerin paikan. Vaadin myös arvon puolustusministeriltämme (Hjalmar D) saavani jonkinlaisen toimintavapauden oman erikoisalani "taiteelliseen" ilmaisemiseen k.o. ministeriön tontilta. Terrori-, salamurha- ja sabotaasihommat *Kröhöm* Erikoisoperaatiot ovat lähellä sydäntäni. Taidampa ensi töikseni leipoa yhteen Opetusministeriön osaksi Viestintaministeriötä. Nimeksi tulkoot Tieto- ja koulutusministeriö. Taidampa liittää tähän kytkykauppaan vielä Kulttuuri- ja urheiluministeriön. -- "Ceterum censeo stultus esse delendam" - J0NESkeskustelu 26. heinäkuuta 2012 kello 21.09 (UTC)
Laitetaan Meteori kulttuuriministeriksi, hän kun on niin semmoinen taiteilijasielu. Piirtelee hienoja kuvia ja kuuntelee hienoa musiikkia. --Deus Regis Tyrannorum? 27. heinäkuuta 2012 kello 06.04 (UTC)

Vastauksethan voidaan näköjään sellaisenaan käyttää myös kyselyssä "Hikipedian burgerein mies ja nainen" :D

Kuuuuuikkkka? --Afrikan kuningas 27. heinäkuuta 2012 kello 08.53 (UTC)
@Niskala: kannatan. @Tyräel: Pidin enemmän vanhasta allekirjoituksestasi. Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 27. heinäkuuta 2012 kello 08.43 (UTC)

Minä kaksi päivää olen poissa eikä sinä aikana tapahdu mitään. Joko olen paljon luulemaani tärkeämpi, tai sitten palvelin on temppuillut. Paikkajako näyttäisi tällä hetkellä nyt siis tältä:

 • Ikuinen Presidentti, Toveri Arvojohtaja (MasterBlaster)
 • Pääministeri: (vapaa)
 • Oikeusministeri: (vapaa)
 • Sisäministeri: (vapaa)
 • Puolustusministeri: Hjalmar Djupsjölös
 • Valtionvarainministeri: Röhmöfantti
 • Opetusministeri: B14
  • Kulttuuriministeri: Meteori (nimitetty lupaa kysymättä)
 • Maa- ja metsätalousministeriö: (vapaa)
 • Viestinäministeri: J0NES
 • Työ- ja elinkeinoministeri: (vapaa)
 • Sosiaali- ja terveysministeri: (vapaa)
 • Ympäristöministeri: Hauki

Se on kuusi kahdestatoista ja kulttuuriministeri. Vastustaako joku tällaista jakoa, haluaako joku vielä kaapata jonkin paikan itselleen, vai aletaanko jakelemaan tyls... ei-toivottuja virkoja kylkiäisinä? Minä henkilökohtaisesti olen valmis ottamaan vielä elinkeino- ja työministerin viran kannettavakseni. Pääministeriäkään ei ole vielä valittu; itse kannatan MasterBlasterin presidenttiyttä, jo pelkästään siitä syystä, että kyseessä ovat tasavallan korkein arvo ja sivuston isoin kiho. Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 29. heinäkuuta 2012 kello 20.07 (UTC)

Jahas, täällä sitä jaellaan salkkuja toisten selän takana. No eipä siinä; en minä ministeriyteen sylje, kunhan uusi suurpallini ei velvoita minua mihinkään varsin ikävään, kuten jalkapallon seuraamiseen. --Meteori 31. heinäkuuta 2012 kello 08.58 (UTC)
Nykyisen kulttuuriministerin toimista olen saanut sen kuvan, että viranhaltija saa itse päättää, mitä "kulttuuri" tarkoittaa. Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 31. heinäkuuta 2012 kello 11.42 (UTC)

Mä tarvitsen useammat salkut hommien laittamiseksi kuntoon:

 • Sisäministeri (salaisia henkilörekistereitä, epämääräisen aineksen kyttäämistä, poliisivoimien korvaaminen vartiointifirmojen ja Glenn Mulcairen konsulttipalveluilla, rajoittamattomat aseenkanto-oikeudet, huumepoliisin lakkauttaminen)
 • Maa- ja metsätalousministeri (ravinteita rajattomasti, yleisesti uhatuiksi tiedetyille elinkeinonharjoittajille oikeus miinoittaa tonttinsa, Helsingin muuttaminen lannoitevarastoksi maatalouden tarpeisiin, valtiollisten kokaiiniplantaasien avaaminen)
 • Työ- ja elinkeinoministeri (nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömien internointi reippailuleireille, Pohjois-suomen muuttaminen kaivosteollisuuden erikoistalousalueeksi, ihan helvetisti tukia mun kavereiden firmoille)
 • Jos Röhmöfantti siihen suostuu, voisin ottaa myös 2. valtiovarainministerin salkun. Ja jos ei suostu, sen työsuhdemersun pakoputkeen saattaa päätyä käpyjä.
 • Kun noissa tehtävissä on saatu asiat kuntoon, siirryn luonnollisesti johtajaksi pääministeriksi.

-Tyräel

Kaikin mokomin; en minä kuntaministerin salkulla mitään tee, ja jos en työ- ja elinkeinoministeriksi pääse, ryhdyn sitten terveys- ja sosiaaliministeriksi. Ketään vapaaehtoista oikeusministeriksi? Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 6. elokuuta 2012 kello 16.07 (UTC)
Muodostetaanko allianssi? Mulla olisi periaatteessa niin monta rautaa tulessa noiden muiden pestien kanssa että voisin vetäytyä työ- ja elinkeinoministerin hommista, kunhan lupaat järjestää luotettavaksi havaitsemilleni toimijoille pätevät valtiontilaukset/tuet sekä työttömät leireille. -Tyräel

Hei! Mihin on ulkoasiainministeri kadonnut noista ministereistä? Afrikan kuningas 6. elokuuta 2012 kello 17.31 (UTC)

Se unohtui. @Tyräel: Sovittu, kunhan kyseessä eivät ole tuhoamisleirit (halpa työvoima houkuttelee enemmän). Minulla ei ole mitään erityisempää syytä pitää kolmea ministerinpaikkaa, joten voin luopua sosiaaliministerin salkusta jos joku sen välttämättä haluaa. Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 6. elokuuta 2012 kello 18.43 (UTC)
Sosiaalistumista, työkokemusta, ulkoilmaa, rohkaisua - itse ajattelin pikemminkin syrjäytymisvaarassa oleville työleirejä, joukkotuhonta on halki historian ollut kammottavaa resurssien veronmaksajien alamaisten ihmiselämän tärväämistä. Tosin molemmilla leirimalleilla saavutettaisiin täystyöllisyys. -Tyräel
@Röhmö: Niinpä unohtui, kuten myös ulkoministerin palli, joka kuuluu minulle (onpahan kolmas kuula säkissä, ehe ehe). @Tyräel: Työleirit kuuluvat kriminaaleille, pummit kuolkoon hankeen jolleivät pääse jaloilleen sossunkaan kautta. –– Juuda$ • Kavalla minut  6. elokuuta 2012 kello 20.19 (UTC)
Meikäläinenhän tekee sossun tarpeettomaksi noilla työllistämis- ja finanssialan uudistuksilla, vaikka tunnenkin sympatiaa vetelyksiä kohtaan kokemasi turhautumista kohtaan. Mutta kuten työ- ja elinkeinoministeri tuossa edellä totesi, halpa (vaiko peräti ilmainen?) työvoima houkuttelee enemmän.
Kriminaalipolitiikkaa en ole pohtinut, menisin tulevan (toivottavan samanmielisen) oikeusministerin tontille. Olympiastadionilla voitaisiin tietysti järjestää hovihankkijoideni sponsoroimia julkisia teloituksia, gladiaattoritaisteluita ja muuta viihdettä. -Tyräel
Miltä muuten kuulostaisi pyramidin rakennuttaminen johonkin tai vaikka kaikkiin Suomen lukuisista Egypteistä (ainakin Viitasaaressa, Kalajoella, Siikalassa, Ulvilassa, Kokkolassa ja Karvialla on yksi) ex-työttömillä? Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 7. elokuuta 2012 kello 06.24 (UTC)
Kaikenlaiset hulppeat rakennushankkeet on prioriteettilistan kärjessä. Noiden hautamonumenttien lisäksi voitaisiin pykätä parit pronssipatsaat merkittävimmistä kansallisista ikoneista, kansalliseen pullisteluun soveltuvia pilvenpiirtäjiä (tyyliin Varsovan tiedepalatsi), siltoja, moottoriteitä yms. yms. yms.
Virkani puolesta tarvitsisin jonkinasteisen hallintopalatsin. Rakennusmateriaaleina käytettäköön graniittia, marmoria, asbestia, jonkun ammoin kuolleen tai edes henkitoreissaan olevan elukan luuta sekä kultaa (myös hopea ja platina kelpaa). Jos projekti halutaan hoitaa kaukokatseisesti, tulee sen viereen rakentaa monitoimiministeri Tyräelin henkilökultille omistettu temppeli uhrialttareineen kaikkineen. -Tyräel
Bookkaan Tyräelille paikan sisäisen puhdistussaneerauslistan kärkeen. Työ- elinkeino- maa- ja metsätalousministerinä tuo tollo saa aikaan vain rikoksia ihmisyyttä vastaan ja budjettivajetta. Esmes mainittakoon että kokaiini ei kasva näillä korkeusasteilla ja että Helsingin muuttaminen lannoitevarastoksi on helvetin huono idea niskaan huohottavien Itämeri-lobbarien vuoksi. Huumehommat jätämme suosiolla Luoman (kovat) ja Traanin (kivat) kontolle. Homman nimi on seuraava: "Huomaamatta" ja "yksin toimineen" Tyräelin järjesteltyä leiriasiat kuntoon laitamme pystyyn nimellisen jutun, jossa kyseenalaistetaan hänen jääviytensä liityen kaverien firmoille annettuihin helvetinmoisiin tukiin. Tyräel vedetään pois julkipolitiikasta ja myöhemmin 'katoaa'. Yhdistyneiden Kansakuntien osoittaessa syyttävää sormeaan kohti Suomen keskitysleirejä pyörittelemme päitämme ja hoemme statuksesta riippuen "Emme tietäneet mitään", "Mutku Tyräel" ja "Teimme vain niin kuin käskettiin" ikävien kansainvälisten oikeusjuttujen välttämiseksi. Näkyvän profiilin hommista vedetty Tyräel asetetaan maanlaisen "salaisen" poliisin varapäälliköksi, sillä hänen lahjansa sopivat paremmin kidutukseen ja terrorin lietsontaan. Salaisen poliisimme nimi on utuista turvallisuudeen tunnetta huokuva "TurvallisuusSuojelu".
TurvallisuusSuojelun univormuksi hahmottelin näin lähtökohtaisesti mustia trenssitakkeja koska natsiunivormut kiihott näyttävät makeilta. Jätän yksityiskohdat sinun huoleksesi, mutta varsinaista natsisymboliikkaa EI tulla näkemään muualla kuin TurvallisuusSuojelun päämajassa. Sen temppelin ja mukana tulevien uhrialttarien sijainnista keskustellaan myöhemmin. --MasterBlaster 8. elokuuta 2012 kello 12.38 (UTC)
Tietenkin tiedät, että TurvallisuusSuojelu-nimisen organisaation lyhenteeksi tulee "TuSu"?
Minä uskon pystyväni hyvinkin kasvattamaan valtionkassaa vähintään muutamalla miljardilla, ja valtionvelastakin pääsen luultavasti eroon muutamassa vuodessa: maksamme puolet ja sanomme velkojille pitävämme loput. Aivan alkajaisiksi olin ajatellut nostaa pääomaveroa (nykyinen 30% ensiksi ja 32% 50 001:stä eurosta eteeenpäin on täysin riittämätön), läjäyttää suurituloisille hättimäiset tuloverot ja ottaa muutaman firman valtion hallintaan. Suurin uhka lienee taloussaarto, mutta se sivuutettaneen lisäämällä Kiinan ja Venäjän osuuksia. Lisäksi pitäisi rajoittaa tai tullata maastamuutto rikkaiden joukkopaon estämiseksi. Rahaa tietenkin kertyisi vielä nopeammin, jos saisin karkoittaa pari sataa tuhatta kansanvihollista Siperiaan Lappiin ja takavarikoida heidän omaisuutensa... Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 8. elokuuta 2012 kello 14.13 (UTC)
Mitä helvetin palatsi/siivouskomerovallankaappausta täällä oikein juonitaan? Itseoikeutettuna keisarina karkotan teidät kaikki epälojaalit kähmijät surkeimpaan paikkaan, jonka suomenkielisen internetin kartografia tuntee - suomenkielisiin wikisitaatteihin. Siellähän mätänette. --Napoleon (keskustelu) 8. elokuuta 2012 kello 16.02 (UTC)
Minulla on kyllä turvapaikkoja. Itse ette taida olla kiinnostunut osallistumisesta, oi palvottu jumalkuningas? Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 8. elokuuta 2012 kello 18.09 (UTC)
Ei hätää, Napoleon. Pidimme huolen että teidät kuvataan asiaankuuluvan kunniakkaasti maan Isänä - siis historiankirjoissa. Ajattelimme myös pystyttää kuolemanne kunniaksi jälleen yhden patsaan, mutta päädyimme lopulta siirtelemään jo olemassa olevia ympäriinsä. --MasterBlaster 10. elokuuta 2012 kello 10.05 (UTC)
Oikeusministeri, pääministeri ja sosiaaliministeri puuttuvat vielä. Vapaaehtoisia? Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 13. elokuuta 2012 kello 12.37 (UTC)
Minä voin olla vapaaehtoinen. Pääministerinä olo kiinostaisi, mutta en ole niin korkeassa asemassa vielä, että se voitaisiin minulle suoda. Joten ympäristöministerinä olon lisäksi, minä olen uhrattavissa sosiaali- tai oikeusministeriksi, jos kukaan muu ei niitä varta vasten halua. Afrikan kuningas 13. elokuuta 2012 kello 12.53 (UTC)

Onks TuSun pomo vähän niinkuin sisäasiainkansankomissaari tai himmleri vai tuleeko käskyt sisäministeriöstä? Jos ottaisin kyseisen salkun vaivoikseni, olisinko mä ikään kuin itseni esimies? Onko hakaristi natsisymboli jos se ei ole vinossa? Entäs totenkopf? Saako nahkatrenssejä jostain vaaleanpunaisina? -Tyräel

Kansa haukkuu ja karavaani kulkeeMuokkaa

Yllä olevasta onkin jo kahdeksan vuotta. Millainen olisi hikipedistien (Hikipediapuolueen?) hallituksen kokoonpano vuonna 2020? Voisin itse olla kiinnostunut ainakin opetusministerin salkusta. --Teleskooppi (keskustelu) 27. elokuuta 2020 kello 06.49 (UTC)

Koska toinen byrokraattimme onnistuu jotenkin olemaan vielä minuakin epäaktiivisempi, joutunen ottamaan vastahakoisesti pääministerintehtävät hoitaakseni. Miehitys on luvalla sanoen vajaa ja avustajia ei ole lainkaan, mutta tällaista hallitustahan oppositio-oikeisto haluaisi maallemmekin. --Aatos Kotka (keskustelu) 29. elokuuta 2020 kello 09.17 (UTC)
Kannatetaan. Koska maamme valtiovarainministerinäkin on tällä hetkellä joku kehenkään vetoamaton hyypiö, joka saavutti huippunsa 2000-vuosikymmenen lopulla, niin symmetriaan vedoten otan vastaan VM:n salkun. Siitä saa paljon rahaa, vai? --Napoleon (keskustelu) 1. syyskuuta 2020 kello 16.16 (UTC)
Käyttäjä:01miki10 muuten kai tykkää jutuista mitä päidemme yllä tuolla tyhjiössä liitelee ainakin jos niissä on turbolaserit, eli tiede- ja kulttuuriministeriksi vaan. Ehkä hän saisi sille uusimmalle Star Wreck - elokuvallekin jonkun kunnon apurahan. --Teleskooppi (keskustelu) 1. syyskuuta 2020 kello 22.48 (UTC)
Näin reservin alikersanttina ajattelin paremmin soveltuvani puolustusministeriksi, mutta käy tuokin, opiskelenhan sentään yliopistossa. 01miki10 (keskustelu) 1. syyskuuta 2020 kello 23.38 (UTC)
Olen käytettävissä kulttuuri- ja hipsterikommunistinbäshäysministeriksi. Teen myös aika hyvää hot ham wateria. --Vapautus palveluksesta rauhan aikana ja lukio läpi 24v 2. syyskuuta 2020 kello 11.35 (UTC)