Foorumi:Väärinkäyttösuodatin

Foorumit: Sisällys > Kasvihuone > Väärinkäyttösuodatin [ vastaakyttää ]


Huomasin eilen, että meille on ilmestynyt jossain vaiheessa tällainen. Hikipedian ylläpito ei ole tunnettua tietoteknisestä osaamisestaan, enkä minäkään oikein tiennyt, mikä väärinkäyttösuodatin on, mutta Wikipedia-yhteisön vaiheita sivusta seuranneena arvelin, että siitä voisi olla hyötyä. Nyt onnistuin Merikannolle aikanaan langetettua suodatinta soveltamalla estämään Humppamuumiolta muokkaukset muutamaan artikkeliin, joita hän on aiemmin sinnikkäästi huonontanut. Linkit näihin kolmeen suodattimeen: 1, 2, 3. Kokeilin vielä bottitunnuksellani, ja ne toimivat.

Kanssaylläpitäjäni voivat tarvittaessa luoda uusia suodattimia tästä. Mallia voi ottaa Humppakuutio-suodattimista sekä Wikipediasta. Suosittelen teitäkin olemaan varovaisia ja kokeilemaan suodatinten toimintaa asettamalla rajoitukset ensin itselle.

Kiinnostuneet käyttäjät voivat kytätä täältä käytöstä, joka on jäänyt väärinkäyttösuodattimen estämäksi.

--Kuri 9. syyskuuta 2020 kello 12.38 (UTC)

Yritin asettaa erään maanvaivan pään menoksi väärinkäyttösuodatinta 7, mutta ei valitettavasti onnistunut, ja sain sillä itsenikin estetyksi välissä. Osaisiko joku taiteilla yhtään paremmin tuota? --Teleskooppi (keskustelu) 10. syyskuuta 2020 kello 12.44 (UTC)
No minun yritykselläni se ei sitten estänyt ketään. Ymmärrykseni ei riittäne. --Kurin työtunnus (keskustelu) 10. syyskuuta 2020 kello 18.45 (UTC)
Erittäin hyödyllinen työkalu, Jedipediassa se on estänyt melkein kaiken häiriköinnin. Sellainen parannusehdotus, että Humppakuutiota koskevat suodattimet voi yhdistää laittamalla toiseksi ehdoksi ( article_prefixedtext = "(Luettelo ihmisistä tautiluokituksen mukaan|Hikiaineisto:Paskaa suomalaista laululyriikkaa|Ruukinmatruuna|Myers-Briggs-tyyppi-indikaattori)" ), mikä tehostaa suorituskykyä ja helpottaa listan muuttamista. 01miki10 (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 09.26 (UTC)
Saattaisin myös saada tuon hankosuodattimen toimimaan, jos vain näkisin sen sisällön. 01miki10 (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 09.39 (UTC)
Pistin toistaiseksi näkyville, tee temppusi jos taitoa kerran on. --Teleskooppi (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 09.43 (UTC)
Tässäpä olisi (poista näkyvistä, kun olet valmis):
<poistettu piilotettu suodatin>
Tuon pitäisi estää kyseisten sanojen lisääminen mille tahansa sivuille sekä sellaisten sivujen luominen, joiden nimissä kyseiset sanat esiintyvät, muilta kuin autoconfirmed-käyttäjiltä, myöskin jos kirjaimiin on lisätty diakriittisiä merkkejä. 01miki10 (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 09.56 (UTC)
Parametriä page_title ei näytetä tunnistavan. Ehkä on parasta että muokkaat tuota ihan itse, niin ongelman seuloutuminen hoituu helpommin? --Teleskooppi (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 10.37 (UTC)
Vaihda sen tilalle article_text, ilmeisesti täällä on sen verran vanha versio että parametri on vanhalla nimellä. Muokkaisin kyllä itse, jos pystyisin. 01miki10 (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 11.01 (UTC)
No nyt näyttäisi pelittävän, suuret kiitokset.
Tässähän toisaalta herää kysymys, että pitäisikö teikäläiselle tarjota jonkun sortin korkeampaa asemaakin hierarkiassa – sen järjestämiseen tosin pitäisi pyytää jotakuta muuta apuun. --Teleskooppi (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 11.13 (UTC)
Annoin nyt ainakin palauttajanoikeudet. Saadaanpa uutta henkilökuntaakin välillä. --Aatos Kotka (keskustelu) 13. syyskuuta 2020 kello 10.30 (UTC)
Kiitokset, niistä voikin olla hyötyä. Mahdankohan olla tällä hetkellä ainoa käyttäjä, joka on palauttaja sekä Hikipediassa että Wikipediassa? 01miki10 (keskustelu) 13. syyskuuta 2020 kello 10.59 (UTC)
Kiitokset hankoavusta. Humppasuodattimia ei liene tarvis alkaa enää säätää, koska erillisillä suodattimilla on ainakin tarkemmat huomautukset antaa hänelle, paljon suorituskykyä (?) ei tarvitse harvoin muokkaavaan käyttäjään, ja no, en jaksa testailla nyt enää mitään. Mitä tuohon yläpuolella esitettyyn ylläpitäjyyteen tulee, niin se voisi olla jo näillä näytöillä hyödyllistä. Kuluneen kuukauden aikana tulin lukeneeksi lisäyksesi "oman alan" artikkeleihin, eikä ole niissäkään valittamista. Joten jonkin verran lisää aktiivisia kuukausia, ja ei ainakaan toistaiseksi kuulosta minulle huonolta idealta. Byrokraatti en tosin ole, joten eipä ole minun päätös. — Vielä jos joku tietäisi, mitä on käytännössä tuo alempi "henkilökunta", johon muutama luotettu käyttäjä näyttää kuuluvan. --Kurin työtunnus (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 17.13 (UTC)
Suorituskyky tulee kyseeseen siinä, että jokainen neljästä suodattimesta tarkistaa erikseen jokaisen käyttäjän jokaisen muokkauksen yhteydessä ensin, onko kyseessä Humppakuutio. Toisaalta kyse ei ole merkittävästä asiasta, mutta olen oppinut sen, että koodin optimointi on aina tärkeää. "Henkilökunta" vaikuttaisi tulevan HAWelcome-lisäosasta, jossa on oletuksena myönnetty oikeus welcomeexempt kyseiselle ryhmälle, ja tämä lisäosa on Hikipediassakin asennettuna, vaikkei se taida olla käytössä. 01miki10 (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 18.15 (UTC)
Ahaa. Kokeilin nyt yhdistettyä suodatinta, mutta ei se estänyt minua muokkaamasta. Liekö meillä turhan vanha versio suodattimesta tähänkin. Kiitos yrityksestä kuitenkin. --Kurin työtunnus (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 19.04 (UTC)
Kopioin tuon yhdestä Jedipedian suodattimesta, mutta näköjään se ei toimi sielläkään noin, en vaan tajunnut testata sitä koskaan. Sen sijaan equals_to_any( article_prefixedtext, "Luettelo ihmisistä tautiluokituksen mukaan", "Hikiaineisto:Paskaa suomalaista laululyriikkaa", "Ruukinmatruuna", "Myers-Briggs-tyyppi-indikaattori" ) pitäisi toimia. 01miki10 (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 19.09 (UTC)
Tuota se ei anna edes tallentaa suodattimeen. Minä luovutan nyt, kiitoksia vielä vaivannäöstä. --Kurin työtunnus (keskustelu) 12. syyskuuta 2020 kello 19.22 (UTC)