Avaa päävalikko

Hikipedia β

Aikuinen

Aikuinen on monimutkainen termi, sillä sen avulla kuvataan samaan aikaan montaa eri asiaa. Se on nimitys homo sapiens -lajin täysikasvuisista yksilöistä. Samaan aikaan sitä kuitenkin sovelletaan keskenkasvuisilta vaikuttavien saman lajin edustajiin, joten Hikipedia on joutunut käymään läpi useita loppuun kulutettuja tutkijoita, mielipidenikkareita sekä sammakoista ennustajia saadakseen aikaan edes alkeellisen käsityksen tämän käsitteen olemuksesta.

Luonnossa aikuisuus ilmenee parhaiten sellaisissa olioissa, jotka käyvät läpi edes jonkinlaisen kehityskaaren matkalla syntymästä hetkeen, jossa ne ovat lisääntymiskykyisiä sekä fyysisesti kypsiä. (Tämän vuoksi mukaan eivät kelpaa ainakaan virukset tai luontoon vapautetut eläköityvät toimintaelokuvatähdet.)

Sisällysluettelo

AikuinenMuokkaa

 
Hikipedia haluaa muistuttaa, ettei aikuisuus ole aina helppoa muillekaan eläinlajeille... Ikään kuin pienenä lohtuna muuten surullisessa tilanteessa.

Luonnossa oleviin olentoihin saatetaan usein viitata termillä aikuinen, vaikka usein termi täysikasvuinen voisi toimia yhtä hyvin. Hikipedia haluaa kuitenkin olla tarkkana siitä mitä se sanoo, hävittyään oikeusjutun "Hikipedia vs. vesinokkaeläin". Eläinmaailman historiassa aikuisuutta ei aluksi edes tunnettu, sillä yksisoluisten jakautumisessa ei syntymän ja aikuisuuden väliin jäänyt paljon mitään tunnistettavaa kehityskaarta. (Jos sellainen on, niin sitä ei ole yksisoluisten toistuvista kiduttamisyrityksistä huolimatta saatu puristettua ulos, eikä siitä varsinkaan saan aikaiseksi kunnon Bildungsromania.)

Oikeesti aikuinenMuokkaa

Kun siirrytään luonnosta sisätiloihin sekä kulttuurin piiriin (joskin vain mikäli mainitut sisätilat eivät sijaitse Turussa)[1], termi aikuinen alkaa tarkoittaa sitä, miten suurin osa keskimääräisistä kaduntallaajista sen käsittää.

Pitkällisistä tutkimuksista huolimatta ei olla voitu saavuttaa totaalista ja peruuttamatonta yksimielisyyttä siitä, mitkä oireet riittävät tekemään jostakin ihmisestä aikuisen. Kattavassa mutta ei ehdottomassa listassa ovat seuraavat oireet:

 • Henkilö on saavuttanut fyysisen lakipisteensä.
 • Henkilö pystyy hankkimaan lapsia
  • (Ei tarkoita, että henkilön kannattaisi niitä aina hankkia, mutta voiminen ja kannattaminen ovat kaksi eri asiaa.)

Koska Hikipedia haluaa tunkeutua luonnosta mainittuun kulttuuriympäristöön, oireiden määrää on kuitenkin lisättävä merkittävästi:

 • Henkilö kokee olevansa aikuinen
  • Tai ainakin erehtyy luulemaan olevansa sellainen
 • Henkilö on fyysisien ominaisuuksiensa lisäksi henkisesti pisteessä, jossa tämä pystyy vastaamaan omista teoistaan
  • Taas kerran, joko asiantila tai sen olettaminen...
 • Henkilö on kykeneväinen vastaamaan myös muista kuin itsestään, sillä aikuisilla on usein velvoitteita ala-ikäisiä kohtaan
  • Joko niin tai henkilö... Jos sovitaan että joka kerta "aikuinen" saattaa kuvitella oireen täyttyneen...
 • Henkilö ei enää kulje kohti monipuolista huippuaan, vaan saattaa jopa alkaa laskeutua sieltä alamäkeä kohti nahat roikottavaa painajaista
  • (No olkoon, tässä kohdassa melkein kukaan ei kuvittele oireen olevan totta mutta ikävä kyllä...)
 • Henkilö muistaa kotiosoitteensa
 • Henkilöllä on vähintäänkin alkeelliset kyvyt hallita ympäristöään tai ainakin kykyä toimia sen asettamissa puitteissa
 • Henkilö tietää, että viina ei kaada itse itseään kurkusta alas vaan yleensä sitä autetaan
 • Henkilö kykenee päättelemään milloin hän on käyttänyt liikaa rahaa aksentilla puhuviin naisiin
 • Henkilö kiroilee tiskillä sitä, että hänellä ei ole varaa tuollaiseen kiveen ja että haluaa nähdä katalogin, jossa hinnat ovat korkeintaan kolminumeroisia pilkun etupuolella
 • Henkilö tuntee vasemman käsivarren puutuvan ja rinnassaan puristusta avatessaan asuntolainalaskunsa
 • Henkilö tajuaa ettei hän tullutkaan yhtään nuoremmaksi ostamalla kuolleelta oravalta näyttävän karvatupon päähänsä
 • Henkilö ei kurista hengiltä tulevaisuuden toivoaan, kun tämä saapuu eteiseen housut auki ja haisten viime öiseltä seuraltaan
 
Aikuinen lapsen näkökulmasta. Lapsen geenit auttavat tätä käynnistämään pakenemis-reaktion tilanteessa havaittavista ominaispiirteistä päättelemällä.

Aikuisuuden hintaMuokkaa

Aikuisuus maksaa. Hikipedian tutkimusten mukaan aikuisuus maksaa suunnilleen "ihan vit....".[2]

Aikuisuuden hinta on niin suuri, koska se ei koostu vain rahasta vaan myös fyysisestä sekä henkisestä kunnon kulumisesta käytön takia, vastuusta[3], pitkistä illoista mukuloiden harrastuksissa, pitkistä illoista vanhempainilloissa, pitkistä illoista aikuisuutta paossa naapurin makuuhuoneessa, pitkistä illoista lenkkipolulla kuolemaa paossa sekä yläruumiin karvoituksen vähenemisestä sekä lisääntymisestä.

Keräyksen alla on kansalaisaloite aikuisuuden nimiin synnytettävästä kansallisesta juhlapäivästä. Epäselviä lupauksia on kuulunut siitä, että mikäli keräys onnistuu, itse Muumimamma on moraalisen sekä käytöksellisen esikuvallisuutensa nimissä lupautunut päivän viralliseksi suoleluspyhimykseksi.

Aikuisuuden tulevaisuusMuokkaa

Kulttuurillinen käsite aikuisuus on ollut tulilinjalla kautta aikojen, mutta viimeaikaisimmat tapahtumat ovat uhanneet sen mahdollisella katoamisella kokonaan.

Aikuisuuden ehkä suurin uhka on se, että ruokien väriaineilla sekä sokerilla, sodattomilla vuosilla sekä laiskuudella pilattu nuoriso on menettänyt tutkimusten mukaan sellaisia kehitykselle ominaisia piirteitä, jotka avustavat aikuisuuden puhkeamista kehossa. Syitä kartoitetaan kuumeisesti. Tutkitusti varmoja vastalääkkeitä ei toistaiseksi ole, mutta ikinuoruuden oireita on saatu lievitettyä esimerkiksi pakottamalla kohteita peilin eteen ja antamalla heille henkisesti turpaan ensimmäisissä työhaastatteluissa.

Samalla tavalla ongelma vainoaa aikuisuutta myös toisesta päästä, sillä ikinuoruuden vuoksi monet ihmiset suorastaan kuolevat ennen kuin he ehtivät tulla aikuisiksi. Aikuisuuden ehdittiinkin hetken aikaa olevan suorassa symbioosissa työttömyyden kanssa, mutta tarkemmissa havainnossa kävi ilmi, että osa aikuisista käy sentään vielä töissä olematta automaattisesti kultaisia aikoja kaipailevia, eläkeiän tuomaa äkkikuolemaa pelkääviä syväkurkkuja.

OheistutkimustaMuokkaa

 
Esitellyssä materiaalissa erottaa selvästi, että lapsen kasvattamisesta ja täysikasvuisuudesta ei voi suoraan vetää sitä johtopäätöstä, että kyseessä on aikuinen...[4]


ViitteetMuokkaa

 1. Ei saa valittaa. Ihan kuin Hikipedian osallistuja ei tietäisi että tuo vitsi on vanha ja ei naurata ketään. ...Turusta.
 2. "Keskipalkkainen" suomalainen duunari, joka on juuri avannut "huikean" 1000 netto-palkkakuittinsa juuri ennen kuin television puhuva pää kertoo Suomen köyhyysrajan olevan siinä 3000 hujakoilla...
 3. Kyseessä ei ole viallinen linkki, sillä Hikipedia pakenee vastuuta eikä siis osaa kertoa mitä se on...
 4. Materiaali on Hikipedian tutkimuksesta "Patologit kertovat: Mielenkiintoisimmat syyt alle 2-vuotiaiden saamiin kuolettaviin sydänkohtauksiin".

Katso myösMuokkaa