Avaa päävalikko

Hikipedia β

Ainekirjoitus

Ainekirjoitus on yleensä lyhyt pätkä tekstiä, johon syntyy alati kasvava riippuvuus.

Aluksi aiheeseen tutustutaan opettajan tai muun auktoriteetin vaatimuksesta. Tämä voi esimerkiksi tarjota sitä ensimmäisellä kerralla ilmaiseksi. Pian näiden sinällään kenties vaarattomien kokeilujen kautta saattaa kasvaa kova riippuvuus ainekirjoitukseen. Pahimmillaan henkilö paneutuu kokonaan riippuvuudelle, jolloin korkeakulttuurista tulee pelkän hauskanpidon sijasta elämäntapa. Tämän jälkeen monet asiat, kuten kaveripiiri, voivat muuttua dramaattisesti.

Vaatimukselle kirjoittaa aine ei yleensä ole mitään järkiperäisiä perusteita, ja se eroaakin vahvasti esimerkiksi järkiperäisestä kirjeen kirjoittamisesta tai psykiatrin määräämästä kirjoitusterapiasta. Joskus näitä laillisiakin keinoja voidaan kuitenkin käyttää väärin, ja ainekirjoituksesta riippuvainen hakeutuu hoitoon teeskennellen jotain vaivaa vain saadakseen kirjoittaa.

Esimerkkejä pitkälle edenneestä riippuvuudestaMuokkaa

Allaolevan harvinaisen tekstin on Hikipedialle lahjoittanut henkilö, joka tahtoo toimia varoittavana esimerkkinä muille, mutta pysyä itse anonyyminä.

"Olipa kerran, ja toisenkin, sen pituinen se. Loppu! Ei vaiskaan. Minun kesä lomallani oli hauskaa. Me oltiin ähtärin eläin puisto matkalla ja sitten me mentiin uimaan ja sitten me mentiin kotiin ja sitten me mentiin sänkyyn. Sitten mulla oli tosi hauskaa kun mä söin jäätelöä ja hilloa ja piirakkaa. Sitten ei ollut yhtään hauskaa enään kun mä sain jäätelöpää säryn ja mä kuolin. Sitten mun haamu tuli kouluun ja kirjoitti mun kesä loma aine kirjoitus teksti aineen ja sai siitä kympin koska ope on mun haamun kaveri ja open koira on mun haamun kameli."

Tekstistä näkee suoraan, että kirjoittaja on valmis mihin tahansa saadakseen kirjoittaa lisää, ja kärsii vakavista vieroitusoireista kirjoituskertojen välillä.

Toisaalta riippuvuus voi esiintyä myös eräänlaisena tekotaiteellisuutena. Kyseessä on vaarallinen tartuntatauti. On havaittu, että sairastuneiden sairaudentunto saattaa puuttua jopa vuosikymmeniä, ja addikti luulee olevansa muita ovelampi ja siksi väärinymmärretty, sorrettu taiteilija.

  Kuten sinäkin, tämä artikkeli on vajaa.
Laajentamalla artikkelia pystyt kasvattamaan sen älykkyysosamäärää
.