Atlas Saarikoski

(Ohjattu sivulta Akuliina Saarikoski)
Stop hand.png Mahtava, kunnianarvoisa Atlas Saarikoski on julistettu idioottien joukkoon kelpaavaksi.
Hätätapauksessa ota yhteys valvojaan, mikäli koet jääneesi ulkopuoliseksi.
Vittu, katsokaa nyt sitä.[1]

”Jos aiomme selvitä tällä pallolla pidempään kuin 50 vuotta, ei yhdelläkään suomalaisella pitäisi olla oikeutta syödä juustoa.”

~Atlas Saarikoski[2]

Atlas "Shrugged" Saarikoski (s. 1982, v:een 2011 Akuliina[3] Saarikoski) on täynnä itseään. Hän on ”[a]narkisti, feministi, eläinaktivisti ja seksuaalianarkisti, mutta suurella varauksella. Käsitteet ovat leimaavia ja yksiselitteisiä.”[2] Toisaalta kuitenkin on syytä politisoida seksuaalisuutensa joksikin anarkismiksi ja vaatia kaikilta muilta samaa. Atlas vaatii ”suhdeanarkiaa”[4], koska tahtoo ”murskata heterokulttuurin”. Hänen mukaansa seksuaalisuus on alistamista plaa plaa plaa ja alistavaa lähes aina jos se on miehen ja naisen välillä. Atlaan mukaan häntä ei voi verrata uusnatseihin, koska ”[e]läinaktivisti asettuu vastustamaan väkivaltaa ja suojelemaan yksilöä, eläintä. Uusnatsi puolestaan toteuttaa valtion maahanmuuttopolitiikkaa, mutta vähän pidemmälle vietynä”[2] (sanottu aikana ennen Sipilän hallitusta). Saarikoski on syy sille, miksei Naisasialiitto Unionin Tulva-lehteä, jota hän päätoimittaa, ole ottaminen piirua vakavasti.

Atlas ei osaa käyttää kaksoispistettä:

”Suhdeanarkia on vastalause kapitalistiselle kulttuurille, johon kuuluvat seuraavat perusasiat. Individualismi, omista tunteista vieraantuminen, kilpailu, menestyksen tavoitteleminen ja ihmissuhteiden näkeminen omistussuhteina.[4]


Liberalismiwikin mukaan Pink Black Block on ”Saarikosken vetämänsä homoanarkistiryhmä”. Se otti väkivalloin ja ylpeydellä uskovaisilta mielenosoittajilta kyltit veks ja ”siltiväittää” vastustavansa väkivaltaa ja kannattavansa sananvapautta.[5]

TyylinäyteMuokkaa

»1968 ampui miesvihaaja, kyltymätön feministi Valerie Jean Solanas Andy Warholia. Hän ei osunut tarpeeksi hyvin. ”Teko oli moraalinen” Solanas sanoi myöhemmin. ”Oli moraalitonta etten osunut.”

Siinä se on. Teko, jolla ei oikeastaan ollut merkitystä. Ja teko, jolla on kaikki merkitykset mitä mikään teko voi saada.

Tämä kirjoitus ei ole miehille. Älkää lukeko, älkää kommentoiko, älkää edes ajatelko sitä mitä kirjoitan. Te ette ole kiinnostavia millään tavalla. Ja nyt puhun mies-miehistä. Jos Valerie Solanas eläisi tänään, hän olisi transmies.

Miehet ovat Solanaksen sanoin itsekeskeisiä, kykenemättömiä empatiaan, rakkauteen, ystävyyteen ja huolenpitoon. Miehet ovat sivuseikka. Miesten aika on ohitse.

Solanas puhuu meille. Hän kirjoittaa SCUM-manifeston vuonna 1967. SCUM tulee sanoista society for cutting up men. Se on metaforinen kirjoitus maailmanhistoriasta. Se on feministinen painajainen. Se on totta.»
(”Miehet ovat kykenemättömiä sympatiaan”, 9.9.2010[6])

»Ajattelin että mun olisi pakko kertoa että oikeastihan en ole oikeastihan en ole tätä mieltä tai kannata silmitöntä väkivallan käyttöä. Mutta sitten tää teksti [SCUM] itsessään on niin kompromissiton, että se ei nöyristele ketään. Se uskaltaa tehdä just sen, mitä mä en uskalla, eli iskeä suoraan kohti sitä mitä vihaa. Ja silloin sitä ei ole syytä selitellä. – – SCUM muuttaa ihmisiä. Sen luettuaan voi käyttäytyä niin huonosti kuin haluaa ihan missä vaan.[7]»

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tiesitkö, että...
Saarikosken valinta Tulvan päätoimittajaksi tarjosi Henry Laasaselle luultavasti tämän elämän ainoan mahdollisuuden sanoa jotain osuvaa: "Jos Perussuomalaiset valitsisivat lehtensä päätoimittajaksi Seppo Lehdon tai Vihreä lanka valitsisi päätoimittajakseen Pentti Linkolan, kyse olisi samantyyppisestä linjavalinnasta."[8]

Katso myösMuokkaa

  • Ayn Rand, lapsenpaloittelija W. E. Hickmania kiihottuneena ihaillut superkapitalisti ja homofobi

ViitteetMuokkaa

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.