Alessandro Volta

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Mafia.jpg
VAROITUS! – Tämä artikkeli on Mafian hallinnassa, joten emme suosittele sinun vandalisoivan tätä...
Kuuluisa ja ainoa maalaus Alessandro Voltasta, joka on nähtävillä Comon tuomiokirkon kryptassa. Maalauksen kääntöpuolella on kirjoitus "Heitä, homo-Volta!"

Kreivi Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Volta (18. helmikuuta 17455. maaliskuuta 1827) oli ensimmäinen italialainen joka oppi ajamaan polkupyörää kuulumatta mafiaan. Kuuluisuuteen Alessandro pääsi kun ilta-sanomat kailotti kansalle hänen ja Napoleon Bonaparten seksisuhteesta ja siitä, kuinka huonosti hän osasi ajaa polkupyörää.

Koston kierreMuokkaa

Alessandro otti pahasti nuppiinsa lehtiskandaalista, joten hän päätti vetää Ilta-Sanomat pois markkinoilta lopullisesti ja murhata heidän päätoimittajansa hinnalla millä hyvänsä. Hän rupesi suunnittelemaan kostoa. Se tulisi olemaan niin julma ja niin salaperäinen, että koko maailma puhuisi siitä vielä satoja vuosia myöhemmin, hän kommentoi omin sanoin Seiskassa.

Koston vaiheetMuokkaa

Alessandron suunnitelma oli hyvin moniosainen mutta yksinkertainen: ensimmäinen vaihe tulisi olemaan bodauksen aloittaminen, jonka avulla hän tähtäsi vaiheeseen kaksi. Vuotta myöhemmin hän pääsi aloittamaan seuraavan vaiheensa, joka oli kehittää täysin uusi ja voimakas ase, jolla hän voisi salamyhkäisesti murhata Ilta-Sanomien päätoimittajan. Siten hän keksi jännitteen ja antoi sille yksiköksi Voltin, Voltairen mukaan. Laskettuaan, että noin 10 000V riittäisi hyvin tappamaan kohteen, hän testasi teoriansa tusinaan lampaita (hän ei pitänyt lampaista). Seuraava vaihe oli kehittää väline, jolla voisi hyödyntää volttia. Hän kehitteli sähköpampun, jonka mahti oli samaa luokkaa kuin nykypäivän ammattiturvamiehillä.

Viimeinen ja ratkaiseva vaihe oli itse murha. Alessandro puki ylleen Ninja™-asusteensa ja lähti liikkeelle eräänä rauhallisena tiistai-iltana.

Ratkaiseva liikeMuokkaa

Kun Alessandro saapui päätoimittajan hoviin, oli siellä hänen kohteensa jo odottamassa häntä korkealla valtaistuimellaan. Päätoimittaja laskeutui hitaasti ja uhkaavasti alas, veti mahtavan kynänsä povitaskustaan ja tokaisi vanhan fraasin, jonka mukaan kynä on miekkaa mahtavampi. Lausahdus oli vielä kesken, kun Alessandro jo lähti hyökkäämään. Taistelu päättyi lyhyeen, kun päätoimittaja ensimmäiseksi kamppasi Alessandron ja sen jälkeen työnsi kynänsä syvälle tämän nenään. Päätoimittaja oli kukistanut Alessandron.

Kun tieto Alessandron tappiosta saapui Ranskaan, masensi se Napoleonin täysin, mistä vittuuntuneena hän julisti sodan koko maailmaa vastaan, mutta tämähän kuuluukin jo yleissivistykseen.

Kun sodat olivat ohi, päätti päätoimittaja käydä vierailemassa kuolleen vastustajansa kotona. Sieltä hän löysi voltin kaaviot, joista hän viimeisteli tänäkin päivänä tuntemamme jännitteen mittayksikön.

Katso myösMuokkaa