Amy Winehouse

Amy Winehouse
Amy winehouse 5.jpg
Koko nimi: Amy Jade Winehouse
Syntymäaika: 14. syyskuuta 1983
Syntymäpaikka: Lontoo
Uskontokunta: alkoholismi
Kuolintapa: yliannostus
Hiusten väri: musta ampiaispesä
Saavutukset: pelkästään alkoholilla toimiva elimistö
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Osoitti, että nimi todella voi olla enne
Pilkkanimet: Whinemouse

”Ne yritti roudata mut vierotukseen, mut mä sanoin ei, ei, EI!”

~Amy Winehouse levytysstudiossa

”Mä oon aina tienny, et viina on miljardi kertaa vaarallisempaa ku heroiini!”

~Amy Winehouse haastattelussa

”Mä rakastan Amyy ja Amy rakastaa mua. Se on tosirakkautta, kun muija maksaa mun kaman.”

~Blake Fielder-Civil vaimostaan Amysta

Amy Jade Winehouse (14. syyskuuta 198323. heinäkuuta 2011) syntyi jossain maaseudulla juutalaiseen talonpoikaisperheeseen, jossa kukaan ei osannut pelata Nintendoa tai lakata varpaankynsiä. Amy kyllästyi kun sen lapsuudenkylässä ei teinit muuta osanneet kuin juoda siideriä ja tanssia letkajenkkaa, joten hän otti ja muutti hienostoalueelle polttamaan huumeita ja harrastamaan suojaamatonta seksiä. Hän osoitti paukapäisyyttä jo lapsena saamalla fudut teatterikoulusta.

Amy opetteli ensin juomaan viskiä ja polttamaan ketjussa, ja vasta tämän jälkeen hän opetteli soittamaan kitaraa. Vaikka Amy soittikin aika paskasti, levypomot havaitsivat tämän omaavan suorastaan möreän äänen. Amy saikin pian levytyssopimuksen sillä ehdolla, että hän lakkaisi tuijottamasta assistenttinsa persettä.

Muutama shotti liikaaMuokkaa

Winehouse levytti ensimmäisen tanhulevynsä Prank vedettyään ensin pilveä tuottaja Mark Ronsonin kanssa. Levyllä hän mongertaa ja örisee jotain sekavaa, joka iski faneihin kuin natsit lihakauppaan. Winehouse alkoi juoda päivittäin, ensin vettä, sitten mehua ja lopulta hän siirtyi väkeviin. Hän hoksasi myös, etteivät huumevessojen siniset valot haittaa juuri ollenkaan nenän kaivamista.

Amy lotrasi kaljan kanssa aamusta iltaan ja kirjoitti sanoitukset seuraavaan levyynsä, Fuck The Blackiin (suomeksi: Vitut mustasta.) Uutuuslevy toi esille uuden ja anorektisen Amyn, jolla oli suupielessä tupakka ja kainalossa maailman rumin poikaystävä Blake Fielder-Civil. Blake tuli tunnetuksi siitä, että hän tykkäsi juoda viinaa sierainten kautta, hakata Amyn päätä lattiaan ja joskus omaansakin.

Soul-siskon nuttura kiristääMuokkaa

Amy hakkautti ihoonsa läjän tatuointikuvia, jotka olivat lähinnä pornografisia. Hän yritti myöskin saada harvahampaisuudesta uutta muoti-ilmiötä, mutta hankki tekarit kun Blake uhkasi erolla. Winehouse ansaitsi Fuck The Black-albumillaan 5 Grammyä, joita hän nykyisellään käyttää tuhkakuppeina. Blake pidätettiin taannoin epäiltynä alaikäisiin sekaantumisesta ja rakastumisesta Michael Jacksoniin, mikä ajoi Amyn itsemurhan partaille. Todettakoon, että Amyn uskonnossa tatskat ovat ehdottoman treif.

Amy ei aio levyttää nyt, eikä huomenna, pääasiassa siksi että hän on kuollut. Häntä ei kiinnosta onko hän Billboard-listalla ykkönen vai ykkönen, kunhan on ykkönen. Amy ei ole suunnitellut lasten hankkimista, koska hänen lantionsa on liian kapea ja koska on helpompaa lainata kaverilta, ja koska hän on huomattavan kuollut ja asustaa nykyisin tuhkauurnassa isoäitinsä vieressä. Amya on verrattu viime aikoinaan runsaasti Britney Spearsiin, koska sekä Britta että Amy osasivat kurlata vodkalla, esitellä alapäätänsä ja tiputella tavaroita.

Club 27Muokkaa

 
Amy Winehouse kuultuaan Club 27 -jäsenhakemuksensa tullun hyväksytyksi

Amy Winehouse jätti jäsenhakemuksensa arvostettuun ja eksklusiiviseen Club 27:ään. Hänet hyväksyttiin jäseneksi 23.7. 2011, ja Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain, Janis Joplin ja Brian Wilson toivottivat hänet tervetulleeksi. Ikävä kyllä hän myös luki kaddishinsa tuona päivänä. Hänet polttohaudattiin, sillä tähän mennessä yksi juutalainen on noussut kuolleista, ja haudattiin isoäitinsä viereen Edgwareburyn hautausmaalle Lontoossa.

NippelitietoaMuokkaa

PerheenjäsenetMuokkaa

 • Amyn äiti on farmaseutti. Hänen työkuvaansa kuuluu huumeiden diilaaminen ja avaruuslennot
 • Amyn isä on taksikuski. Hänen työnkuvaansa kuuluu ilotyttöjen kyydittäminen ja rattijuoppous
 • Amyllä on satoja siskoja ja veljiä. Lähinnä siksi, että hänen vanhempansa tykkäävät käydä vieraissa
 • Amyn ex-mies Blake on harvinaislaatuisen daiju. Hän on maailman ensimmäinen ihminen, joka osaa laittaa hatun jalkaan ja kengän päähänsä

SälätietouttaMuokkaa

 • Amy oli juutalainen. Heroiini on kosher. You do the math.
 • Jos Amy Winehouse muuttaisi Suomeen, hänen suomalainen nimensä tulisi olemaan Emmi Viinitalo. Ja ei kun suoraa tietä Eniroon!
 • Amy perui taannoisen Provinssirockin keikkansa, koska hänen rakennekyntensä katkesivat. Amy itki tapauksen johdosta kolme kuukautta
 • Amy ei tykkää käyttää korkokenkiä, koska hänen liikavarpaansa menevät lyttyyn. Siksi hänet voi nähdäkin Lontoossa usein mustat jätesäkit jaloissaan
 • Amyn nenänalus sekä sieraimet loistavat pimeässä
 • Amy painaa -3 kg
 • Amy elää luultavasti kolmatta elämäänsä samassa ruumiissa
 • Amy on todettu useasti kuolleeksi ja haudattu huumeahouruissaan. Zombie-tarinat ovat saaneet alkunsa, kun Amy kaivautui ylös haudastaan. (ensimmäisen kerran jo n.300 ekr.)
 • Amy on seksuaalisesti poikkeava Lähde? Pitää rajusta seksistä, ja naamasta päätellen on piiskaa tullut saatua aika tavalla
 • Amyn lempiaineet koulussa olivat Kokaiini ja Heroiini
 • Amy ei ole kiinnostunut keikkailemisesta kotipaikkakunnallasi. Jos sinulla kuitenkin sattuu olemaan Alkon kanta-asiakaskortti, on hän parhaillaan matkalla sinne.