Avaa päävalikko

Hikipedia β

Analyyttinen filosofia

Looginen ja empiirinen todiste sille että postmoderni filosofia on pahuutta: mannermaisessa filosofiassa on pahan kaksoisolennon pukinparta.

Analyyttinen filosofia perustuu analyysiin. Se, mitä tämä tarkoittaa on kiinnostava kysymys. Aikojen alusta lähtien jo muinaiset roomalaiset pilkkoivat asioita pieniksi palasiksi ja tekivät maailmasta näin hallittavamman paikan. Kaiken keskellä oli Totuutta ja Kauneutta edustava taho. Analyyttiset filosofit ovat hieman kuin roomalaisia, joskin huomattavasti vähemmän urheilullisia, ja he tarttuvat käsitteisiin ja selventävät ja määrittelevät, mitä ne tarkoittavat. Sitten he päättelevät näiden avulla erilaisia asioita. Ja prosessissa löydetään Totuus ja Kauneus siitä huolimatta, että paljastunut totuus on usein ruma ja epämiellyttävä.

Analyyttiset filosofit luottavat kaikkivaltiaaseen kaikkivoipaan tekniseen määrittelyyn, kaavoihin, kohteisiin suuntautuneeseen kielioppiin ja totuustauluihin. Silloin kun nämä eivät riitä, he voivat turvautua mutatoituun kieleen, kuten sen tyylisiin sanoihin kuin "lemma". Koska se mikä voidaan sanoa voidaan sanoa selkeästi, ilmaisemme saman:

( ( c & d ) V ( q & ( ~( c & ~( d ) ) ) ) = q
( ( c & d ) V ( p & ( ~( c & ~( d ) ) ) ) = q


Arkikielelle käännettynä tämä tarkoittaa suunnilleen "Valloittakaa se pieni gallialaiskylä".

Katso myösMuokkaa