Avaa päävalikko

Hikipedia β

Antti Lindtman

Tarkoitit todennäköisesti Arttu Lindemania, koska kukaan ei ole ikinä tarkoittanut Antti Lindtmania. Mihinkään.

Antti Lindtman (s. 1982) on Don Heinäluoman pahamaineisen demari"perheen" parlamentaarisen jaoston nuorin kätyri, jonka Interpol tuntee myös aliaksella Nöyhtämies.[1] Hän on virallisesti paska jätkä.[2] Poliittisen broilerin matka Eeron talliin kävi porttiteorian mukaisesti SAK:n kautta. Eduskuntaan vuonna 2011 valittu Lindtman pääsi välittömästi Don Heinäluoman "suojatin" haluttuun ja pelättyyn asemaan. Heinäluoman suojattien tehtävänä on edistää Heinäluoman henkilökohtaista, matalan intensiteetin House of Cards -tyylistä valtapeliä SDP:n eduskuntaryhmässä. Tämä valtapeli on aina suunnattu istuvaa puheenjohtajaa vastaan eikä sillä ole muita tavoitteita kuin vakuutella Heinäluomaa siitä, että hän on merkittävä poliitikko. Lopullisena tarkoituksena lienee saada SDP vielä joskus kerjäämään Heinäluomaa presidenttiehdokkaakseen.

Kun demarien keski-ikä alkaa lähestyä presidentti Mauno Koiviston (1923–2017) elinikää, on uhkaavasti keski-ikäistyvä ja keskiluokkaistuva Lindtman puolueen suoranaista vauvakaartia. Hän on ainakin itse uskotellut itselleen, että Don Heinäluomalla on suuria suunnitelmia hänen varalleen. Tokko nulikka muuten olisi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana uskaltautunut jakelemaan eduskunnan puhemiehistölle listoja siitä, keiden demarikansanedustajien puheenvuorot tulee kyselytunneilla sallia ja keiden ei. Lindtmanin ennakkosensuuri oli tietysti luonteeltaan demokraattista: tarkoituksena oli huolehtia parlamentaarisen demokratian laadusta. Näin esimerkiksi urpilaislaiset ja liian rinneläiset kansanedustajat raakattiin pois suositellulta puheenvuorolistalta, jotta demokratian kaipaama Heinäluoman seireeninkutsu saisi ansaitsemansa huolellisesti käsikirjoitetut puheenvuorot. Ei eduskunnassa olla kansaa edustamassa, vaan puoluetta. Ja kun kotivaalipiirissä äänestäjät katselevat, ketkä ovat täysistunnoissa pitäneet puheenvuoroja, on valinta selvä seuraaviin vaaleihin. Kätevää. Vähän liiankin kätevää. Niin näppärää, että nulkki jäi siitä kiipeliin. Lindtman ei ollut läpeensä epärehellisenä pikku isona[3] ketkuna kertonut johtamalleen – virallisesti kansan valtuuttamalle – eduskuntaryhmälle jakelevansa suosikeilleen puheenvuoroja jopa muissa kuin kyselytuntien debateissa. Demarien lapsinero lampsi siis paitsi kansan ja oman eduskuntaryhmänsä, niin myös tasavallan arvojärjestyksessä nro kakkosena olevan puhemiehen yli jaellessaan puheenvuorot etukäteen, sillä puhemiehistö luuli demarien toimivan kuin normaali puolue ja sopivan yhdessä käytännöistä sen sijaan, että Lindtman kirjaisi ne lapulle Don Heinäluoman sanelusta.[4] On kohtalainen ihme, että Lindtman sai pitää paikkansa tällaisen harhauttamisen ja petkutuksen jälkeen, ja se kertoo lähinnä Don Heinäluoman asemasta puolueessa, ei missään nimessä Lindtmanin omasta poliittisesta ansioluettelosta, karismasta tai kyvyistä, joita ei ole.

Lindtman haaveilee SDP:n puheenjohtajuudesta, kunhan Rinne on kärsinyt maaliskuun iduksensa. Tähänastisen suorituksen perusteella hän tuleekin olemaan puolueen historian suurin ja mämmikouraisin mokaaja, ja SDP:n historian huomioiden se on melkoinen saavutus.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Engl. lint nöyhtä man mies
  2. Lähde: Nimettömänä pysyttelevät demarikansanedustajat syksyllä 2016.
  3. Heinäluomalaisten on oltava pitkiä. Tumppeja ei haluta.
  4. Sdp:n eduskuntaryhmässä kuohuu – ryhmä raivostui puheenjohtaja Lindtmanin toimintatavoista. Helsingin Sanomat 28.10.2016.
  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.