Avaa päävalikko

Hikipedia β

Jumalan Armo vetää sinua parannukseen”

~Vandalisoitu kristillinen juliste

Armo on kristittyjen väittämä harha, jonka olemassaolosta on uneksinut kuulemma jo itse Jeesus.

Kristinuskon mukaan armo on Jumalan ominaisuus, joka ilmenee Hänessä, kuten kaikki muukin, absoluuttisen sataprosenttisena. Armo tarkoittaa käytännön tasolla sitä, että olit sinä sitten tehnyt mitä tahansa, vaikka kuinka pahan ja ilkeän teon, saat kaikki syntisi anteeksi ja pääset Taivaaseen. Kuulostaa ihan kivalta ja tosi hienolta, mutta asiat mutkistuvat, jos yhtään tuntee Raamattua, jota Jumalan sanaksikin sanotaan. Raamatussa, jo aivan Genesisiksessä (1. Mooseksen kirja), Jumala sanoo, kuinka ei voi antaa anteeksi maan ihmisten pahoja tekoja ja hukuttaa heidä kaikki lukuunottamatta jotain partaheppua perheineen. Tosi armollista, eikö?

Jos luulit, että Uusi Testamentti olisi yhtään parempi, olit väärässä. "Kaikki synnit annetaan anteeksi jos uskoo Jeesukseen, paitsi Pyhän Hengen loukkaaminen, jota ei anteeksi anneta."[1] - mitä? Eikö Jumalan pitänyt olla kaikkihyvä, kaiken anteeksi antava?

Silloin kun puhutaan ihmisten osoittamasta armosta, on se, jos mahdollista, vieläkin harvinaisempaa kuin Jumalan osoittama armo. Jos esimerkiksi poliisi näkee sinun pudottavan kadulle roskan tai ajavan lievää ylinopeutta, on turha toivoa, että armoa löytyisi näköpiiristä.

Katso myösMuokkaa


  1. Vapaa sitaatti
  Tämä uskontoa käsittelevä תנ״ך on kerettiläinen tynkä.
Liity jumalan lapsiin ja levitä sanomaa laajentamalla tätä artikkelia. Aamen. सनातन धर्म.