Avaa päävalikko

Hikipedia β

Artturi Reinikainen

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Reinikainen on niin maan perusteellisen mainio vitsiniekka, kalamies, naistenmies sekä loistava poliisimies. Reinikainen syntyi 5. toukokuuta 1925, ja hänellä oli melko rankka lapsuus. Reinikaisen äiti kuoli kauan ennen hänen syntymäänsä, isä muutti pois kotoa pojan tullessa ensimmäistä kertaa koulusta kotiin, eikä edes naimisiin ehtinyt kun piti kasvattaa lapsia. Vielä kaiken tämän päälle Reinikaisen ensimmäisen lapsen äiti meni naimisiin Reinikaisen isän kanssa, ja tästä tuli tämän äitipuoli. Mutta ei Reinikainen sure, kävihän kuitenkin hänen pojalleen Johannekselle vielä hullummin, kun tämän tytär meni naimisiin hänen toisen vaimonsa isän kanssa, tullen äitipuolensa äitipuoleksi ja omaksi isoäitipuolekseen. Vaikka eihän sekään niin hullua ole, ku sillä likalla on omat hampaat ja kansaneläke. Lisäksi Reinikainen kärsi alkoholiongelmasta, jota hän ei kuitenkaan koskaan olisi saanut tietää, ellei sosiaalityöntekijä Aili Hinkka olisi astunut kuvioihin. Ailista tulikin lopulta Reinikaiselle läheinen ystävä.

Kaikesta huolimatta Reinikainen kehittyi eteväksi jutun kertojaksi ja tuli lopulta Hämeenperän korttelipolisiiksi, joka ei harjoittanut korruptiota, yleensä, sillä hän teki poikkeuksen ystävänsä Sulo Vilenin kohdalla. Sulo näet osti kaikkea pikkulaitonta, kun "sai niin halvalla".

Reinikainen eli aikansa Hämenperässä, kunnes pyysi siirtoa Tampereelle. Tampereella Reinikainen tutustui mm. aiemmin mainittuun Aili Hinkkaan, Eee Koohon, konstaapeli Hautamäkeen (jolla oli vetävän näköinen muija ja peräpukamia vaikka ei kumpaakaan ansainut), ylikomisario Rautakallioon (joka ei olisi muuten ylikomisarioksi päässytkään), Joulupukkiin, Penaan, Spedeen ja Mäyränen-nimiseen sählään, joka tyhmänä miehenä halusi Hämeenperään.

Jouduttuaan mielenterveydellisistä syistä sairaseläkkeelle Reinikainen ei voinut sietää kohtaloaan, vaan alkoi yksityisetsiväksi. Reinikaisen liiketoiminta otti tulta alleen, kunnes lopulta työtehtävissä sattuneen pikku "moottorisahalallaperäsuoletveksniinmaanperusteellisestiköhköh"-välikohtauksen takia mies vetäytyi lopullisesti eläkkeelle. Tänä päivänä se maan perusteellisen mukava miekkonen saattaa löytyä Hämeenperästä Vilenien uudelta bensa-asemalta vissyä hörppimästä ja jaarittelemassa samoja maan perusteellisn hyviä juttuja.