Asteroidi

Asteroidi, monikossa asteroidit, ovat enemmän tai vähemmän isoja kivenmurikoita, joita kiertää avaruudessa Auringon ympärillä samanlaisilla kiertoradoilla kuin Maapallo. Maapalloon on osunut muutama asteroideja ja ne ovat aiheuttanut valtavia mullistuksia maapallolla. Ne ovat tosin tapahtuneet esihistoriallisena aikana, jolloin ei ihmisiä ollut edes olemassa. Nykyään tälläinen törmäys rittäisi koko maailman käryttämiseen yhdellä osumalla.

Asteroideja tutkitaan luotaimilla ja törmäyskurssilla olevien kamikazelentäjien avulla. Siis asteroidista pyritään saamaan selkoa tavalla tai toisella. Tähän kansainväliseen törmäyskilpailuun osallistuu jo lähes kaikki 5 avaruusvaltiota ja heillä on jopa ideoita kuinka asteroideja tuotaisiin maahan turvallisesti.

Toisaalta asteroidien pelätään myös aiheuttavan joukkopaniikkia, jos ne eivät tottele suunnitelmia.

Meteoriitti

Newtonin on sanottu sanoneen, se kappale joka menee ylös tulee alas. Meteoriitti kuitenkin rikkoo tätä Newtonin lakia tulemalla vain alas avaruudesta asti. Meteoriitti on siis kivi, joka on jostain kumman syystä selvinnyt pudotessaan maahan asti ja jättänyt jälkeensä reijän josta sen voi löytää.

Star Wars

 
Autenttista kuvamateriaalia NASAn asteroidintorjuntaohjelmasta

USA kehittelee metodeja joilla näitä kivenmurikoita pystytäisiin jotenkin ohjaamaan, tuhoamaan tai hyödyntämään. Mutta ensisijaisesti Star Wars projekti kehitettiin kiihtyvässä tarpeessa näyttää Neuvostoliitolle kummalla on paremmat lelut avaruudessa.

Neuvostoliitto lähetti kiertoradalle vahtikoiran Laika, jonka tehtävänä oli haukkua jos se näkee jotain asteroidin tynkää lähistöllä. Tämä ei kuitenkaan ihan toiminut oletetulla tavalla, koska laikan tiedetään tulleen grillattuna alas taivaalta.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.