Avaa päävalikko

Hikipedia β

ES-Jonne

Ennen tämän sivun luontia hakusana "Jonne" uudellenohjasi sivulle Lil Ana. Saatat pitää sen karikatyyriä huvittavana.

KuvaYlilauta on sivusto, jonne menen aina katsomaan hauskoja kuvia”

~Kysyttyä jonnen tavoista lautailla

”jätkä on 20v ja selaa/toimii modena KuvaYlilaudalla. itse olisin pano hommissa”

~jonne huutelee
Jonneus on vakava sairaus.

ES-Jonne (Homo sapiens paerinaeviljamicus) on stereotypia peruskoulu- tai lukioikäisestä teinipojasta, joka terrorisoi ympäristöään viritetyllä mopollapolkupyörällä ja juo energiajuomia, kuten ES:ää. Jonneilla on myös tyypillinen tapa huudella meemejä koulun käytävillä. Jonne tykkää pelata myös CS:ää ES-huuruissa JA KIRJOTTAA YLILAUDAL CAPSIT PÄÄL :D:D:D. Naispuolista Jonnea kutsutaan Jonnaksi. Vastoin yleistä luuloa Vanhahomot harrastavat useasti jonneilua yrittäen saada jonnet näkemään itsensä tyhmänä ja purilaiset raivon partaalle. Jonneviha on purkautunut pedofiilinyymeillä seksuaalisesti jo kuvalaudan ajoilta asti söpöt jonnet lankoihin, jotka ovat johtaneet kyttäjuttuihin.

Jonneja ei tule sekoittaa tekopirteämpään ja jopa vastuuttomampaan swag/YOLO-sakkiin, tosin ei haittaa jos sekoittaakin[1].

Sisällysluettelo

Alalahkot

Jonnejen eri alalahkot ovat kuuluisia ympäri Suomea. Jonneja on kuusi alalahkoa. Tuhovoima riippuu aina jonneprosentista. Jonnejen alalahkoilla on myös vuosikerrat.

 • Es-jonnet (vanha, 2005-) Tavallisin jonnejen muoto.
 • Mopojonnet (Ikivanha, 2000-) Yläkoululaisia, jotka aina yrittävät haastaa riitaa vanhusten kanssa keulimalla heidän vierestään 6000 desibelin mopoilla
 • Minecraft-jonnet (keskiaikainen, 2010-) Alakoululaisia Minecraftin ja energiajuoman lanittajia
 • Mäfäjonnet (upouusi, 2015-) Uusin syntynyt alalahko, tämä osa käy eniten Prismassa välitunneilla ostamassa energiajuomia (Megaforce)
 • BMX-jonnet (muinainen, 1990-) Ikivanha, mopojonnejen esi-isät, jotka muinoin keulivat BMX:llä "limupullo" kädessään
 • Kovikset (Legendaarinen, 1985-) Velttoja housuja ja Tommy Hilfigerin boksereita käyttävät vanhin jonnejen alalahko, joivat vain limsaa, edes ES:sästä ei tiedetty paljoa

Historia

 
Tunne ero

Joskus kauan sitten, kun kaikki oli vielä paremmin, eräs anonyymi teki langan, jossa hän paljasti saaneensa selville, miksi Kuvalaudan taso oli niin huono. Hän oli saanut selville eräällä IRC-kanavalla irkatessaan, että kaikki Kuvalaudan modet ja useimmat käyttäjätkin olivat myös Jonnewebin ahkeria selaajia. Useat anonyymit kauhistuivat ja sitten raivostuivat tästä paljastuksesta.

Jonnejen määrä nousi huomattavasti, kun Jonnewebin etusivulle ilmestyi uutinen "Jonneweb ja Kuvalauta aloittavat yhteistyön. Kuvalauta.fi on "herrasmiesten taidekuvasivusto", jonka pääasiallisena keskustelunaiheena ovat kalat ja karhut. Erityiskiitos yhteistyön mahdollistamisesta kuuluu Kuvalaudan keskustelupalstan käyttäjälle "Anonyymi", joka on ahkerasti levittänyt tietoa Jonnewebistä.".

Alun vakavan liiketoiminnan jälkeen Jonneista on tullut eräs tärkeä osa meidän kaikkien lautailukokemusta.

Tosin on väitetty että vanhahomojen jonnekammo johtuu lähinnä huonosta lapsuudesta.

Jonnen neuvo -kuvasta tuttu sekä monissa jonneen liittyvissä kuvissa esiintyvä henkilö on nimeltään Atte Toikka. Hän oli Malminkartanosta kotoisin oleva rap -artisti ja kuului Laulavat kulkurit -nimiseen rap-yhtyeeseen. Monet hänestä pyörivät kuvat on otettu vuosia sitten, Reportaasinyymin haastattelun mukaan Jonnen neuvo-kuva otettiin hänen ollessaan 9-vuotias. Attea pidetään jonneilun esikuvana. Atte Toikan haastattelu Jonne-ilmiöstä on luettavissa [1]

Jonneilu

Jonneilija on nyymi, joka on oikeasti ohittanut jonneikänsä jo ajat sitten mutta esittää netissä Jonnea, esimerkiksi for the lulz.

Jonneilijan keski-ikä on oman päättelyni tilastojen mukaan yleensä yli 18 vuotta ja tyypillinen jonneilija onkin statistiikkojen perusteella ammattikoululainen, joka kykenee erottamaan spurdo spärlölölön ja muun jonneilun nerokkaan piilohuumorin.

Jonneilijoista valittavat yleensä rahvaat, persepurilaiset, homot ja lukion käyneet, tai sitä par'aikaa käyvät intellektuellit, jotka eivät tätä huumoria kykene aivoissaan prosessoimaan. Jonneilu onkin oiva tapa aiheuttaa paskamyrskyjä, sekä saada tätä huumorin kieroutunutta alalajia ymmärtämättömät peppukipeytymään suunnattomasti.

Tuntomerkkejä nettijonneilijan tunnistamiseksi

 • ES – Jos epäillyn kirjoittamassa tarinassa mainitaan vähintään neljä kertaa ES, on tämä kriteeri täytetty.
 • Make, Joni, Hermanni, Viljami, Viljamin veli ja Korianteri – Jos tarinassa on vähintään yksi, mielellään useampi, edellämainittu henkilö, tämä kriteeri on täytetty.
 • ALLCAPS – EI VITTU VILJAMIN VELI OPETTI MEIDÄT KOODAA EI JUMA MEISTÄ TULEE KUULUISII XD
 • Mopo – Varsinkin Suzuki PV on varma merkki, mutta yleensä pelkkä mopon mainitseminen on selvä nakki.
 • Mopoauto – Vitut iästä, jokainen joka tällaisella tunnustaa ajavansa täyttää tämän kriteerin.
 • Lisäpisteitä saa ylenpalttisesta hymiöiden käytöstä, ärsyttävästä kielenkäytöstä sekä kiroilusta.

Katso myös

Aiheesta muualla

ES-Jonne Hikinewseissä

Viitteet

 1. kunhan ei risteytä