Avaa päävalikko

Hikipedia β

Garbage

Garbage (suom. roska) on Jenkkilästä tuleva metelibändi, joka soittaa rockia sekoitettuna konemusiikkiin, mutta käyttävät musiikissa perinteisten soittimien ja syntetisaattoreiden lisäksi roskapönttöjen hakkaamista. Yhtye perustetiin joskus 90-luvulla (oisiko se vuonna 1994?) kolmen miespuolisen muusikon (joista yksi on myös Nirvanan ja The Smashing Pumpkinsin tuottaja, että perhana soikoon!) voimin. Pian Garbagen jätkät löysivät laulavan naisen, joka on skottilainen matalaääninen punapää Shirley Manson, joka ei ole kuitenkaan mitään sukua Marilyn Mansonille.

Muuta faktaaMuokkaa

Yhtyeen roskarock-metelibiisit menivät kaupaksi, mutta osa ihmisistä ei kestänyt roskapönttöjen paukuttelua, että he tulivat kuuroiksi. Yhtye oli ysärillä niin iso hitti, että kaikki ryhtyivät kuuntelemaan biisejä, jotka on ihan täyttä roskaa. Yhtye kuitenkin kiellettiin Islannissa musiikkinsa kamaluuden takia. Yhtyeen roskabiisit mm. käsittelevät naisen seksuaalista viehätystä, iloitsemista, kun sataa, luulemista itseään paranoidiksi, stalkkaamista, homoseksuaalisuutta, maitona ja kuumana punaisena keittiönä olemista, isoksi kasvamista, painamista, spesiaalisuudesta, tyhmän tytön elämästä jne. Garbagen ollessa tauolla vuodesta 2005 vuoteen 2012 Shirley Manson näytteli jossain ihmeen sci-fi-sarjassa Terminator: Sarah Connorin aikakirjat, jossa ei ikävä kyllä esiinny Arnold Schwarzenegger, kuten Terminator-leffoissa yleensä.

Shirley Manson on kertonut olevansa sukupuoleton kappaaleessa "Androgyny", mutta myöhemmin paljastui lesboksi ollessaan salasuhteessa Courtney Loven kanssa. Mansonilla huhuttiin myös olevan heterosuhde Joakim Bergin kanssa joskus 90-luvulla. Myös Shirley on vampyyrin, suden ja demonin yhdistelmä joka pukeutuu lampaan asuihin.

JäsenetMuokkaa

- Shirley Manson - laulu, kitara, koskettimet, roskapönttöjen paukuttelu, twerkkaaminen ja tissejen näyttely

- Duke Erikson - kitara, basso, oudot meteliäänet ja syntetisaattorit

- Steve Marker - kitara, kauniit meteliäänet ja syntetisaattorit

- Butch Vig - rummut, (paskan)tuottaminen, karseet meteliäänet, tyhjien pullojen kilistäminen ja roskapönttöjen kansien lyöminen

DiskografiaMuokkaa

  • Roskaa (1995)
  • Versio Kaks.Nolla (1998)
  • Kaunisroska (2001)
  • Veren vuodatusta (2005)
  • Absoluuttista roskaa (kokoelmalevy) (2007)
  • Ei sinun kivoja ihmisiä (2012)
  • Oudot pikkulinnut (2016)
  Tämä artikkeli on syvältä, koska se on tynkä.
Laajentamalla artikkelia voit nostaa Hikipedian lähemmäs pintaa.