Avaa päävalikko

Hikipedia β

Gorilla

Gorilla talviunilla.

Gorilla (lat. Homo Bananius) on Etelä-Ruotsissa elävä uhanalainen ihmislaji, joiden uskotaan olevan sukua ruotsalaisille ja suomalaisille. Gorillat ovat laumaeläimiä joten puolison on valmistauduttava pitämään huolta kymmenistä karvapepuista. Laumassa piilee reilu ryhmähenki ja johtajuudesta yleensä kamppaillaan pissikisalla. Lauman johtaja saa aina parhaimmat kakki- ja pissiateriat kun taas rivigorillan on tyydyttävä omiinsa.

Luonnonsuojelun kohteenaMuokkaa

Gorillat ovat olleet jo kymmeniä vuosia luonnonsuojelioiden kohteena. Gorilloja on enään vain noin 50 yksilöä jäljellä, jotka kaikki ovat asettautuneen Malmön keskustaan. Mälmön gorilloita on yleensä verrattu Helsingin romanikerjäläisiin. Leppäkertut ovat gorilloiden suurin uhka, sillä leppäkertun erittämä virtsa on hengenvaarallista gorillan elimistölle. Karvaiset ystävämme ovat kuitenkin myös vihattuja paikallisasukkaiden keskuudessa. Malmöön muuton jälkeen raiskaukset, vandalismi ja banaanin kysyntä ovat nousseet selvästi. Gorilloiden uskotaan kuolevan sukupuuttoon huomenna, sillä eräs yksilö jätti tortun ruotsissa vierailevan Nasse-sedän kengän päälle joka sai Nasse-sedän hyvin hyvin vihaiseksi.

Gorillat populaarikulttuurissaMuokkaa

Malmön karvakamuista on tehty useita elokuvia, pelejä ja oheistuotteita. Tunnettuja fiktio gorilloja ovat King Kong ja Donkey Kong, jotka ovat veljeksiä. Donkey Kong ja hänen rumpunsa ovat saavuttaneet suuren suosion gorillojen keskuudessa ja luonut kapinallisuutta heidän sydämmiinsä. He ovat myös kuvanneet oman elokuvansa, "B niinkuin Banaanikosto".

"Angry Gorillas"-peli, jossa ammutaan gorilloilla ihmisiä, on saanut myös positiivista suosiota.


  Tämä eläinlaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laajentamalla kantaa saat sen ehkä selviytymään.