Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hässäkkä

Onko Teilläkin töissä sellainen hässäkkä että on koko ajan tuli heti perseen yllä? Että tukka viuhuen heilutaan niin, että on uraa putkessa?

Hässäkkä tarkoittaa turhanpäiväistä työskentelyä. Pelkkä kiire ei riitä vielä luomaan hässäkkää, vaan tarvitaan turhanpäiväistä kiireilyä, jota toki syntyy helposti juuri silloin kun on oikeastikin kiire.

Hässäkkä -sana on etymologisesti murresana. Vanhan kansan ihmisille hässäkkä tarkoittaa naisen sukupuolielintä. Tämä käsite liittyy tietysti kiireeseen monellakin tavalla.

  1. Perinteisen ajattelutavan mukaanhan naiset saattavat aikaansaada kiirettä siten, että heidän hässäkkänsä houkuttelee miehen hässäköimään. Seurauksena tulee kiire ja hosuminen sekä ennen että jälkeen hässäköinnin.
  2. Lisäksi saman perinteen konventiot kertovat naisen logiikasta joka olisi nimenomaan jotenkin sotkuista, sekavaa, hulisevaa, jossa vouhkaaminen on ikään kuin hässäkän ominaisuus ennen kaikkea kuukautisten aikana.

Toki hässäkkä on kielellisesti myös lähellä "häslinkiä", joka voidaan liittää englannin kielen "hassle" -sanaan. On silti aina mielenkiintoista kuulla, kuinka vaikkapa työprojektia voidaan kuvata yhdeksi suureksi vaginaksi. Siinä on sellaisia freudilaisia yhteyksiä luolavertaukseen ja feminismiin, että hitaampia heikottaa. Mutta heilläpä ei olekaan elämässään riittävästi hässäkkää.

Katso myösMuokkaa