HIFK:n Logo

Hifk (Hälsingforss Idrotten Fortsätter Kronorna tai Homot Imevät Frankin Kyrpää) on alunperin Tukholmasta, mutta kuuleman mukaan Sipoon kuntaliitoksen myötä kohta helsinkiläinen, alunperin Ruotsin Elitserienistä pakolaisena Suomeen karannut suomenruotsalainen jääkiekkojoukkue. He ovat tunnettuja siitä että he harrastavat pelaamista tappelun ohella. HIFK:n kannattajalauma koostuu niinikään humaltuneista laitapuolen kulkijoista, joille HIFK:n toimitusjohtaja maksaa siitä, että nämä huligaanit riehuvat katsomossa. Maksutavasta ei ole tietoa, mutta Jere "kokkeli" Karalahden mukaan emme tiedä asiasta mitään. HIFK suunnittelee myös Jere Karalahden nimellä kulkevaa "nuuska-kaljaa", jossa yhdistyvät KOFF III olut ja Oden's extreme white dry portion.

Hifk:n huippuhetket sijoittuvat kauden 2011-2012 pudotuspeleihin jossa Hifkin maali-iloittelu Jokereita vastaan oli huikaiseva. Hifk hävisi tiukassa sarjassa puhtaasti neljässä ottelussa. Hifk teki koko sarjassa huikeat kaksi maalia mutta niistä annettiin bonuksena kaksi lisää ettei maalisuhde olisi ollut liian suuri. Ottelusarjan viimeisessä pelissä Hifkin ollessa maalin tappiolla, otti Hifkin valmentaja maalivahdin pois herätelläkseen joukkuetta. Tuomari määräsi samalla hetkellä viemään myös Hifkin maalin pois kentältä pelin tasoittumisen toivossa. Jokereiden protestoitua tilannetta tuomari määräsi Jokereiden maalivahdin ja pakit pois kentältä ja määräsi vastuuvalmentaja "Eristysteippi" Westerlundille kolmentoista ottelun peli- ja toimitsijakiellon. Hifkin kohtalo oli kuitenkin siirtyä solariumin kautta kesälomalle. Hifkin vaihtaessa pukukopissa bermundashortseja jalkaansa totesi joukkueen valmentaja Petri "Petri" Matikkapää: Huonommalle hävittiin jälleen kerran mutta ensi kaudella ei pidetä omassa päässä lainkaan maalia kentällä jolloin voimme pitää kuudetta kenttäpelaajaa koko 60 minuuttia kentällä ja myydä maalivahdin. Kiekko ei tälläkään kertaa pomppinut meille, mutta onneksi nämä rantapallot sentään pomppivat.

HIFK:n maalilaulusta on kerrottu, että alussa kuuluu korvia särkevä sireeni, jonka jälkeen kuuluu kimeä huuto joka kuuluu "Au, au, au, mama mama ma". Huudon alkuperä on tullut äänitteestä HIFK:n suihkukopista jossa muinoin entinen Hifk-pelaaja ja puolinatsi Mika Kortelainen pudotti saippuan. Kortelaisen kohtalo on vieläkin arvoitus, mutta itse biisissä yhdistyvät mm: kissanraiskaus, vekkulimainen rumpukomppi ja kännissä olevan fanin örvellys. Tämä kappale on kuitenkin kuultu vain yhden kerran koko seuran historiassa, jolloin vastassa oli Hämeenlinnan Poikakuoro (HPK), jossa HPK:n pelaaja teki maalin omaan maaliin, koska hän luuli sitä vastustajan maaliksi.

HIFK uskottelee olevansa "Tsadilainen lätkäjengimikälie", vaikka tunnetuin HIFKiläinen mister HIFK itse, Frank "Hesperia" Moberg on turkulainen. HIFK fanit käyttävät usein sanontaa, että "Stadi on punainen", mikä viittaa kommunismiin, koska punainen on kommunismin väri. Eli todellisuudessa HIFK on suomenruotsalainen salainen uuskommunistipuolue, jonka propaganda piilee jääkiekon pelaamisen takana. Kuitenkin on Kim "Kirkkoherja" Hirsso-Horowitz siirtynyt lähelle sarjakärkeä tykitystilastoissaan. Toistaiseksi ei ole osoitettu sen olevan tilastoharha eli (p)illuusio.

Nimen lyhenneMuokkaa

Hifkin nimestä on olemassa useita vaihtoehtoisia lyhenteitä. Seuran fanien kuullaan toistuvasti puolustavan niistä yhtä, mutta tokihan niitä muitakin on.

 
Hifki on myös Toronton Lamest M-Apple-Laffs'in rapakon takainen farmiseura, tiesikkös sitä tuota..?


  • Helsingfors Idrottarens Fotboll Klub: Tätä ne fanit puolustavat.
  • Helsingin Invalidien Fyysinen Kuntoutus: Tästä ne eivät oikein pidä.
  • Homot Ilman Fyysistä Kuntoa: Tätä ne vihaavat yli kaiken!
  • Homot Imevät Frankin Kyrpää: Tästä ne ei tykkää sitten yhtään!

Kokoonpano kaudella 2007-2008Muokkaa

(voimassaolevat sopimukset)


Numero Pelaaja Kätisyys Pelipaikka Sopimus Syntymäpaikka
4   Max (Sven) Väinämöinen JFK Helsingin jäähallin WC Mestis laina Helsinki, Suomi
9   Kimmo Kuhta V jäähypenkki 2009 Helsinki, Suomi
11   Steve "Sven" Gonorra V katsomo 2007 Scarborough Fair, Ontario, Kanada
15   Mikä Jouhimato V vilttiketju 2007 Helsinki, Suomi
16   Jere Karalahti eli Jere "Kikkelis-Kokkelis" Kamavahti X[1] Baari 2007 Helsinki, Suomi
18   Juha Fagerstedt V H 2007 Helsinki, Suomi
19   Sven "Sven" Svensson V LH 2008 Espoo, Suomi
24   Jurmu Pirttihirmu V Nakki kiska 2007 Tukholma, Ruotsi
26   Janne "Sven-Göran" Laakkonen V PS 2007 Kuopio, Suomi
32   Lennart "Sven XIV" Persell V LH 2008 Helsinki, Suomi
36   Ilkka "Sven-Göran" Pikkuruinen O THC 2008 Sonkajärvi, Suomi
39   Pasi "Sven" Salonen V LH 2008 Helsinki, Suomi
44   Kim Kirkkovitsi V HH 2008 Helsinki, Suomi
  1. Karalahti ei osaa pelata kummallakaan kädellä.

Kuuluisia HIFK:n kasvattipelaajiaMuokkaa

Jääkiekon SM-liiga
HIFK - HPK - Ilves - Mikkelin Jukurit - JYP - KalPa - KooKoo - Kärpät - Lukko - Pelicans - SaiPa - Tappara - TPS - Vaasan Sport - Ässät