Avaa päävalikko

Hikipedia β

Haava

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Unnews crooked teeth.jpg Buahhahahahaa!
Tämä sivu haluaa imeä vertasi!
Haava

Haava on reikä (yleensä) ihossa, josta vuotaa verta. Haavaa ei pidä vuodattaa tahallaan, ettei vuoda kuiviin kuin luuranko tai Lidlin Limppu. Jos itse pääset kuivumaan, kannattaa käyttäjäsivulle lisätä {{k Kuiva}}. Lääketiede ei tunne 100% varmaa keinoa haavan parantamiseen, siitäkin huolimatta, että aiheesta on jaettu useita lääketieteen Nobel-palkintoja.

Sisällysluettelo

Diagnoosin tekeminenMuokkaa

Haavan tunnistaminen on yleensä helpointa etsimällä potilaan kehossa oleva reikä, josta tulee ulos punaista paksuhkoa nestettä, jota kutsutaan vereksi. Mikäli potilas on tajuissaan, hän yleensä myös huutaa kivusta, jos haava on tuore.

Aloittelevan lääkärin yleinen virhe on sotkea haava menstruaatiotapahtumaan. Tällaisissa tapauksissa, on virheellinen diagnoosi yleensä ja helpointa korjata määrittelemällä ensin potilaan sukupuoli.

Haavan parantaminenMuokkaa

Haavan parantamiseen käytetään yleensä siihen erityisesti tarkoitettuja sidetarvikkeita.Pienempää haavaa voi suojata tulehdukselta laittamalla siihen laastari. Pienet lapset pitävät yleensä nalle-puhlaastareista, jotka ovat tosin vaarallisia, koska ne sisältävät Atsovärejä.

Aloittelevan lääkärin tulee myös huomata, että mikäli alkuperäinen diagnoosi oli virheellinen ja kyseessä olikin edellä mainittu menstruaatiotapahtuma. Tässä tapauksessa voidaan virheellinen diagnoosi korjata määräämällä sairauden hoidoksi tähän tarkoitukseen suunniteltuja sidetarvikkeita.

Erilaisia haavojaMuokkaa

Tiesitkö, että...
Japanin lipussa on kuva haavasta.[1]
  • Vatsahaava, niin vaarallinen ja kivulias mahalaukun repeäminen onkaan, haavaa ei voi tukkia millään ja lähes poikkeuksetta siihen kuolee.
  • Luumurtuma, tämä on jo omiaan. Luun katkeaminen on vakava juttu ja se korjataan kipsillä.
  • Lohjennut kynsi on yhdenlainen haava. Se on siitä hyvä, ettei se vuoda verta. Pissisten mielestä tämä on mailmanloppu.
  • Leikkaus arpi on hullun lääkärin jättämän haavan jälki, kun lääkäri yritti pilkkoa sinut.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Tosin noin härskiä Mangakuvaa ei google:n kuvahaku löytänyt (toim. huom.)


  Tämä tiedettä käsittelevä artikkeli on turhan mikroskooppinen. Hydrolysoimalla liuoksen saat mahdollisesti sen laajenemaan.