Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti.
Dicks out for Harambe[1]

Harambe oli eläintarhan gorilla, jonka kuolema 2016 kuuluu osana katastrofisen vuoden menetettyjä julkkiksia.[1] Haramben kuolema koettiin myös erääksi vuoden suurimmista epäoikeudenmukaisuuksista.[2] Haramben puolesta pahastuttiin paljon internetissä tarpeellisesti, kun itse se ei siihen kyennyt.

Syntymä

Gorilla Harambe syntyi kuten muutkin eläintarhassa vankeuteen syntyneet eläimet. Tämä ei herättänyt keskustelua internetissä, tuossa kaikkien perimmäisten Arvojen Antajassa.

Elämä

Harambe ei tehnyt elämänsä aikana mitään kiinnostavaa. Söi. Nukkui. Oli töllisteltävänä. Se vietti elämänsä tiloissa, jotka eivät täysin vastanneet sen luonnonolosuhteita.[3] Hän ei tehnyt mitään joka olisi herättänyt keskustelua internetissä.

Kuolema

Haramben aitaukseen putosi pikkupoika. Harambe tarttui poikaan ja veti tämän pois vesialtaasta. Koska gorilla on eläin, sen lähellä voi olla vaarallista ja siksi Harambe ammuttiin kuoliaaksi varmuuden vuoksi toukokuun 28. päivänä.

Jälkiarvo

 
Haluatko arvostaa Harambea, vai pitää hänet elossa?

Haramben aivoituksia ja tarkoitusperiä on tulkittu. Hänen tekemisistään on tullut eräänlainen Pyhä Kirjoitus jota eri tahot sitten tulkitsevat omien tarkoitusperiensä mukaan, kuten kaikkia Pyhiä Kirjoituksia. Osa tulkitsee Haramben hyväntahtoiseksi pelastajaksi joka ei halunnut vahingoittaa lasta. Osa näkee, että gorillan on kätevää vetää lapsi vedestä yltääkseen ja voidakseen vahingoittaa tätä.

Harambesta onkin tullut merkittävä tekijä eläinten oikeuksien filosofiassa. Kaikista syvin Harambea koskeva kysymys koskee sitä, onko parempi, että Harambea ei olisi ammuttu jolloin se eläisi elämäänsä eläintarhassa, ilman että juuri kukaan tietäisi sen nimeä, arvostaisi sen olemassaoloa, tai miettisi gorillojen oloja noin yleisesti. Vai onko Harambe parempi ampua jotta sen olemassaoloa voidaan arvostaa sellaisella henkisellä luonnon kanssa yhteydessä olevalla tavalla ihmisten kesken internetin keskustelufoorumeilla.

Viitteet

 
Kuva joka kuvastaa Harambeen luonteen syvää duaalisuutta. Vuoden syvin metafyysinen kysymys käsitteli Haramben moninaisuutta.[4]
  1. Lemmy Kilmister, David Bowie, Prince, Muhammad Ali, Leonard Cohen...
  2. Joka kertoo paljon jostain. Onhan kyseessä pahuuksien vuosi. 22. maaliskuuta Brysselin lentokentällä oli pommitusten sarja. 12. kesäkuuta homoja ammuttiin Orlandossa. 28. kesäkuuta Istanbulin lentokentällä oli terrori-isku. 3. heinäkuuta oli massiivinen terrori-isku Bagdadissa. 14. heinäkuuta ajettiin rekka-autolla väkijoukkoon Nizzassa. Muutenkin puhutaan vuodesta, jolloin ISIS terrorisoi, Soldiers of Odin oli relevantti ilmiö ja jona Donald Trump valittiin Yhdysvaltain presidentiksi.
  3. Tämä ei ole välttämättä huono asia, se sai ruokaa ja toisaalta mikään lihaa syövä peto ei surmannut sitä spontaanisti ja yllättäen, kuin puskasta. Tai siis.. No. ymmärrätte kuitenkin mitä tässä tarkoitetaan..
  4. Perinne nojasi vahvasti teologiseen keskusteluun Jumalan olemuksesta, jossa Jumala on armelias mutta rankaisija, auttava mutta välinpitämätön, rakastava mutta vihainen...