Avaa päävalikko

Hikipedia β

Harri Syrjänen

Harri Elaias Lehkato Syrjaenen (s.kuukadon aikaan 1969) on suomalainen tv-kokki, joka tunnetaan

  • ylimielisestä tv-käyttäytymisestään
  • typeristä jutuistaan
  • teennäisestä itsevarmuudestaan
  • ärsyttävästä olemuksestaan

Syrjäsen merkittävimmät ajantäyttöohjelmat ovat olleet Soppamies ja Liemessä.

Syrjäsen tarjolle laittama ruoka-annos jollakin syrjäseudulla.

Sisällysluettelo

Lapsuus lyhyestiMuokkaa

Syrjänen syntyi keittiössä tilanteessa, jossa sähköhella oli unohtunut päälle. Liedellä samanaikaisesti kiehunut kaurapuuro paloi pahasti pohjaan ja se syötettiin oitis Harrille, koska katsottiin pohjaanpalamisen olleen pojan syytä. Puuro sai aikaan aikanaan omituisen mutaation Harrin vatsassa ja hän ryhtyi vaatimaan kameraa itselleen, vaikka oli vasta kolmevuotias. Vanhemmat, jotka suosivat vapaata kasvatusta Harrin suhteen, hankkivat pojalleen kameran ja tämä ryhtyi oitis kuvaamaan sillä erilaisia ruokia ja elintarvikkeita. Jo lapsuudesta saakka Harri Syrjäsen kauneudentaju käsitti vain elintarvikeraaka-aineet sekä valmiit ruoat.

KoulussaMuokkaa

Koulussa Harri pantiin oitis keittiölle, koska hän ei oppinut koskaan lukemaan. Keittiöllä Harri Syrjänen oppi soittamaan lihaa ja paistamaan herneitä. Samalla hän kehitteli ensimmäisen hyvätuottoisen ravintola-annoksen: poistetut perunat. Siskostaan Harri teki ensimmäisen siskonmakkarakeittonsa, joka tosin jäi hieman laihaksi.

VälitunnillaMuokkaa

Välitunnilla Harri Syrjänen seisoi pääosin peilin edessä ja harjoitteli erilaisia ilmeitä. Näitä hän sitten sovelsi opetustilanteissa ja väsyneet opettajat alkoivat antamaan pojalle periksi. Pojasta haluttiin päästä eroon, jolloin avuksi tuli Sikke Sumari. Hän vei pojan mukanaan Kokkisota-ohjelmaan, jossa Harri Syrjäsen tehtävänä ensimmäiset vuodet oli ladata ja puhdistaa aseita.

SoppamiesMuokkaa

Harri Syrjänen oppi pian huomaamaan, ettei televisioesiintyminen todellakaan vaadi esittäjältään yhtään mitään. Näin hän kinusi omaa televisio-ohjelmaa, kunnes asioista päättävät väsyivät hänen kinuamiseensa ja antoivat periksi; Soppamies ilmestyi ruutuihin. Ohjelma oli oikeastaan esiintymiskiertue, jossa Syrjänen kävi ostoksilla esiintymispaikkakunnan ruokakaupassa ja siirtyi ruokakasseineen lähimmälle leirinuotiolle tai sisävesilaivalle odottaen samalla että kamera ehtisi mukana.

LiemessäMuokkaa

Syrjänen hankki lisää itsevarmuutta velaksi seuraavaan televisio-projektiinsa Liemessä. Ohjelman tekijät olivat pääosin alkoholin vaikutuksen alaisena, mikä näkyy ylivilkkaana rentoutena ja jos mahdollista, vielä latteampina juttuina kuin Soppamies-ohjelmassa.

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.