Avaa päävalikko

Hikipedia β

Helsingin Golfklubi

Helsingin Golfklubi on lauma spedejä vihtomassa sirkuspellereleissä kivesvaloksistaan tehtyjä palloja pitkin Talin golfkenttää kevyen iltapäivätaaperruksen yhteydessä. Klubin toiminta perustuu erinäisten kustannusten lypsämiseen Helsingin kaupungilta eli loppupeleissä veronmaksajilta.

Sisällysluettelo

RahapuoliMuokkaa

Koska köyhillä golfareilla ei ole rahoittaa taaperrusharrastukseensa nummea omasta pussistaan, maksaa Helsingin liikuntavirasto 563 000 euron vuosittaisista vuokrista Helsingin kiinteistövirastolle sisäistä vuokraa 500 000. Helsingin Golfklubi pitää heille jäänyttä osuutta käsittämättömän suurena, varsinkin kun vuoteen 2009 asti puttaajien tarvitsi maksaa vain 7000, kohtuutonta noiden iilimatojen mielestä kai tämäkin.

2010 Golfklubi olisi hyvää hyvyyttään ottanut Talin kentän yhteydessä olevat "homeiset röttelöt" (mukaan lukien yhden Helsingin vanhimmista pytingeistä, Talin kartanon) vaivoikseen ja maksanutkin Helsingin kaupungille ylihintaiset 800 000 ekua. Klubin paras ystävä, Kaupungin liikuntavirasto oli jo myymässä näitä, kun urheilua ja isänmaata vihaavat, ulkomaanpelleomisteiset antigolfarihipinretaleet repivät jostain laskelmia, joissa "homeisten röttelöiden" arvo todettiin paitsi puolet tarjousta suuremmaksi, myös kaupungin (tai no, kaupunkilaisten) rahoilla uuteen uskoon kunnostetuiksi. Jäi kerhotilojen laajennus niikseen.

Helsingin asuntojonoon jumittuneiden perhekuntien mieliä varmaan lämmittää tieto, että ihan kaupungin keskustan vieressä tulee olemaan käyttämätöntä elintilaa rapiat 150 000 hehtaaria ainakin vuoteen 2034 asti. Tieto miellyttää ainakin asuntoministeri Jan Vapaavuorea, onhan hän Helsingin Golfklubin jäsen.

HGK ja kommunismin tutkiminenMuokkaa

”Maksakaa vittu itse omat laskunne.”

~Klubin saamaa palautetta

Helsingin Golfklubi on tarjonnut kommunismin tutkijoille kutkuttavan (tai turhauttavan) ristiriidan: toisaalta klubi elää pitkälti veronmaksajien rahoilla, toisaalta seikasta huomauttavat ovat katkeria sosialisteja. Kaikilla Osalla jäsenistöstä on myös melko stalinistinen asennoituminen suhteessa sananvapauteen ja järjestelmän saamaan kritiikkiin[1].

JäsenetMuokkaa

Klubin jäseneksi ei pääse rahalla, vaan henkilö kutsutaan erikseen. Paksu kukkaro tai virka-asema olivat päällimmäisiä kriteereitä. Talin kentälle on tosin Arto Bryggaren ansiosta päässyt pelaamaan ilman jäsenyyttä vuodesta 2008 alkaen, kunhan on muistanut pitää päällään keltaista daavidintähteä ja suudella klubin jäsenten pelikenkiä.

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa