Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hengittäminen

(Ohjattu sivulta Hengitys)

”Kun hengitän sisään, keuhkoni täyttyvät ilmalla. Kun hengitän ulos...se onkin aivan eri asia.”

Ilma menee nenääsi.
Ilma tulee ulos nenästäsi.

Hengittäminen on aktiviteettia, joka on olennainen osa aerobisten eliöiden aineenvaihduntaa. Monet pitävät hengittämistä palkitsevana kokemuksena, ja monet elävät kokonaan luopumatta tästä aktiviteetista edes nukkuessa.

Sisällysluettelo

Keille hengitys ei sovi?

Jotta voisit hengittää, sinun tulee olla aerobinen eliö. Tarkista se. Jos olet esimerkiksi Clostridium botulinum -bakteeri, olet anaerobinen eliö, jolloin hengittäminen on vaarallista. Puhu lääkärillesi ensin. Suosittelemme kuitenkin fermentaatiota validina vaihtoehtona. Lisäksi onnittelemme, koska olet niitä harvoja bakteereita, jotka kykenevät lukemaan suomen kieltä.

Jos olet aerobinen laji, tarkista myös, että et hengitä veden alla. Jos olet kala tai muu vesieläin, pahoittelemme.

Jos sinulla ei ole aivoja, et kykene seuraamaan ohjeita. Suosittelemme myös tarkistamaan, että sinulla on keuhkot ja että olet ympäristössä, jossa esiintyy happikaasua.

Sisäänhengitys

Jännitä pallealihastasi, jolloin keuhko-onteloosi syntyy alipainetta, joka tasaantuu ympäröivälläsi kaasuseoksella. Keuhko-ontelosi täyttyvät tällä kaasuseoksella. Jatka tätä 1-3 sekuntia. Jos pelkästään hengität sisään, räjähdät.

Uloshengitys

Kun keuhkosi ovat täynnä, rentouta pallealihaksesi. Ilmaa vuotaa ulos.

Sivulle hengitys

Sivulle voivat hengittää vain kalat, mutta nekin ovat ilman keuhkoja. Jos tahdot toteuttaa uloshengitystä, hanki kidukset.