Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hietasaaren huvipuisto

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Hietasaaren huvipuistosta.
Hietasaaren huvipuisto sijaitsee tässä. Tyynellä ilmalla voi miltei kuulla vuoristoradan kolketta. Ilmassa haisee hattara, tai ei haise. Sillä sellun haju peittää kaiken hiljaiseen vaippaansa.

Hietasaaren huvipuisto on olematon huvipuisto, joka sijaitsee, tai siis ei sijaitse, Oulussa. Sitä puuhaa Pellepyy-niminen turha yritys, joka ei ole saanut sitä toteutettua vuosikausien yritteliään nyhjäämisen jälkeenkään. On kuin koko projekti olisi kirottu ja etenemätön.

Huvipuiston teemaksi on suunniteltu Kalevalaa, eli siitä tulisi hyvin ihana paikka. Tämä lienee muutoinkin varsin hyvä vertaus, sillä tiettävästi Kalevan kankaatkin ovat myyttinen paikka. Paikka josta kuulee paljon puhuttavan, mutta jota ei kuitenkaan voida konkreettisesti sitoa mihinkään tiettyyn maantieteelliseen paikkaan.

Eikä sitä voi oikein rakentaakaan, koska Hietasaaren Pyhä Perunapelto jäisi sen alle mitä paikalliset NIMBY-valittajat ja häiriköt eivät hyväksy ollenkaan. Vanhat mummot pelkäävät, tai siis eivät pelkää, yliluonnollisten voimien kostavan tämän pyhäinhäväistyksen. Kenties kirouksen toteuttamispuolen hoitaa huvipuiston vieressä oleva Nallikari, kaikkien sellunhajusta nauttivien norjalaisten turskankalastajien toivelomakohde. On helppoa kuvitella tämän vähentävän lipputuloja. Paitsi että tietysti nyt se ei vähennä.

On toki myös mahdollista että Hietasaaren huvipuisto onkin rakennettu. Kenties Pyhä Perunapelto suojelee itseään. Kenties se syö siihen rakennettavat huvipuistot hieman kuten egyptiläisten kaaoksen jumala, käärmehahmoinen Apep, kreikkalaisittain Apofis. Apofis on käärme joka lopulta syö auringon ja ajaa maailman kaaokseen ja näin seuraa maailmanloppu. Ei ole mahdotonta että Pyhä Perunapelto syö kaiken sen päälle rakennetun sellaisella tavalla, että se syö myös muistot näistä asioista. Siinä sulatellessaan itse syömänsä asian olemassaoloa huvipuisto sitten pikku hiljaa äärettömän ajan kuluessa hajoaisi osikseen. Eikä kukaan kuuntele sitä ja sen haipuvaa olemassaoloa.

Wiki letter w.png Tämä artikkeli on syvältä, koska se on tynkä.
Laajentamalla artikkelia voit nostaa Hikipedian lähemmäs pintaa.