Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Castro: "Olen huippukunnossa"

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

24. toukokuuta 2007

Fidel Castro vakuuttaa jatkavansa Kuuban johdossa myös seuraavat 48 vuotta.

HAVANNA – Kuuban presidentti Fidel Castro on laskenut julkisuuteen tiedotteen, jossa kertoo terveytensä parantuneen huomattavasti. Castro kertoo aikovansa osallistua elokuussa järjestettävään Havannan maratoniin. Castro on ollut sairaalahoidossa yhteensä kymmenen kuukautta. Hän luovutti kesällä 2006 väliaikaisesti virkansa nuorekkaan energiselle 75-vuotiaalle pikkuveljelleen Raúlille, kuten todellisissa demokratioissa on tapana.

Castro kertoo, että ensimmäinen hänelle suoritetuista leikkauksista "ei onnistunut halutulla tavalla". Tämän tulkitaan viittaavan siihen, että hän selvisi siitä hengissä. Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on kommentoinut Castron ilmoitusta ja todennut uskovansa sen pitävän paikkansa. Bushin mukaan sen antama informaatio on yhtä luotettavaa kuin tiedustelutiedot Irakin joukkotuhoaseista.

Venezuelan presidentti Hugo Chávez ja Maailman Änkyräsosialistien ja Vallankumousromantikkojen Liitto ovat kertoneet toivovansa Castron pikaista poismenoa, sillä tällöin hänestä voidaan leipoa vielä suurempi anti-imperialistinen marttyyri.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa