Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Hikipedia-paneeli sai surmansa keskustellessaan Lähi-idän konfliktista

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

7. tammikuuta 2009

Hikipedian ulkomaantoimitus keräsi joukon vaikuttajia kotimaasta keskustelemaan Israelin ja Hamasin välisestä konfliktista. He kaikki saivat väkivaltaisesti surmansa keskustelun aikana.

  • Taisto Siionvimma on vaikutusvaltainen saarnaaja, Israelin suojelushaukat Suomessa -järjestön puheen- ja ylistyksenjohtaja sekä lukuisten kirjojen kirjoittaja. Niistä viimeisin on Mitä Johanneksen ilmestys kertoo Lissabonin sopimuksesta? (Valon Tiedotus 2007)
  • Hassan as-Bazookah on kääntänyt suomeksi useita Hamasin, Hizbollahin ja Egyptin Muslimiveljeskunnan pamfletteja. Hänellä on 12 veljeä, joista nuorin on 13-vuotias; kaikki ovat huomattavia Hamas-johtajia, jotka ovat ampuneet raketteja Etelä-Israelin kaupunkeihin ja ovat tälläkin hetkellä Gazassa. As-Bazookah on tietysti hyvin huolissaan heidän turvallisuudestaan.
  • Samppaveikko Pilvivintti on Helsingin demokraattis-solidaaristen vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtajiston jäsen. Yhdistys valmistelee parhaillaan tuomitsevaa julkilausumaa käynnissä olevasta konfliktista.
  • Menahem Tolwanowski on Suomessa asuva israelilainen siirtokunta-arkkitehti, joka on pyrkinyt jo pitkään täkäläisen Israelin suurlähetystön suosioon toteuttaakseen visionsa funkistyylisestä itkumuurista.

Toimittajamme istutti keskustelijat pöydän ääreen ja auttoi nämä alkuun, minkä jälkeen ryömi itse suojaan. Seuraavassa on transkriptio keskustelun vähiten väkivaltaisesta osuudesta.


Toimittaja: Hyvät keskustelijat, aluksi yksinkertainen vastaus monimutkaiseen kysymykseen: kuka on vastuussa konfliktista?

Tolwanowski: Turha kysymys. On täysin ilmiselvää, että palestiinalaiset yleisesti ja Hamas erityisesti ovat pakottaneet Israelin puolustamaan kansalaisiaan. Tämä muka-kysymys vastuusta johtuu median puolueellisesta vääristelystä. Eilenkin Ashkelonissa Israelissa kahden auton autotalli romuttui täysin palestiinalaisterroristien raketti-iskussa, mutta media raportoi vain jostain kouluihin kuolleista palestiinalaisvasoista, anteeksi, -lapsista. Se, että edes kysytään, kuka on vastuussa konfliktista, osoittaa, että vanhakantainen juutalaisviha on yhä voimissaan. Miten muuten Israel voisi toimia? Mikä valtio ei toimisi samoin? Jos Suomi olisi tehnyt yhdestä ihmisjoukosta pakolaiskansan ja ahtanut tämän kapealle rantakaistaleelle, eikö Suomi muka puolustautuisi terrorihyökkäyksiä vastaan tulittamalla kouluja ja sairaaloita? Te olette kaikki tekopyhiä antisemiittejä.

Pilvivintti: No mun mielestä siis vastuu on Yhdysvalloilla, joka ei siis taaskaan tee mitään, vaan antaa tän imperialistisen sionistiklikin niinku toteuttaa Yhdysvaltojen imperialistista agendaa Lähi-idässä.

as-Bazookah: Kaikki oikeauskoiset, heille on selvä, että Isräelin sionisti, he on käynnistänyt verisen kansanmurhan muslimisiviilejä kohtaan. On käsittämätön, että kansainvälinen yhteisö, he salli väkivallan tapahtua, kun he pitäisi yhdistyä ja ajaa juutalaiset mereen, jotta me voimme rakentaa kalifaatti. Sionistit ja saatanallinen Yhdysvallat, he haluaa murhata kaikki muslimit, ja siitä Hamas rankaisee heidät kuolemalla. Me emme luovuta, me emme peräänny Isräelin joukkomurhan tieltä. Me olemme valmis marttyyrikuolemaan. Me hukutamme sionistimurhaajat heidän oma veri – ääk! Mikä se ääni on? [kolinaa; as-Bazookah ilmeisesti piiloutuu pöydän alle] Huh... se kuulosti ihan helikopteri.

Siionvimma: Minulle on aivan sama, kenen vika tämä konflikti on. Minä en pohdi oikeaa tai väärää tai syyllisyyttä, koska Jumala on ilmoittanut meille kaikille tahtonsa. Israelilaisille kuuluu koko Jumalan lupaama maa. Kaikki, mitä tapahtuu, on ennustettu meille. Emme me tarvitse mitään keskustelua tai pohdintaa. Joko olemme Jumalan puolella tai Jumalan vihollisia. Ja koska tämä äänitetään, haluaisin muistuttaa kaikkia, että ostaisivat uuden kirjani, joka...

as-Bazookah: Vaikka vastarinta Isräelin sionistimurhaajia vastaan jatkuu, nyt on tärkein saada välitön tulitauko. Hamasilta on raketti loppu, eikä Iran ehdi toimittaa niitä tarpeeksi nopea. Tämä ei ole reilua enää.

Pilvivintti: No mä siis olen samaa mieltä, että tulitauko on nyt välttämätön. Sotimisella ei saavuteta niinku mitään. Jos halutaan elinkelpoinen Palestiinan valtio –

Tolwanowski: Kuka muka haluaa elinkelpoisen Palestiinan valtion?

Pilvivintti: Siis jos halutaan elinkelpoinen Palestiinan valtio, jossa kaikki palestiinalaiset niinku uskontoon, sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta voi siis niinku elää –

as-Bazookah: Syö kamelinpaska, uskoton koira! Ainoa valtio, jonka me Hamas haluamme, on oikea puhdas valtio, jossa uskosta luopuminen on rikos, nainen tottelee mies ja homot haudataan elävältä! Älä sinä tule yhtään –

Tolwanowski: Miksi Israel ei käytä ydinasettaan? Mikä muu maailman maa muka ei käyttäisi ydinasetta vastaavassa tilanteessa?

Siionvimma: -- ja ennen loppua juutalaiset ottavat Kristuksen vastaan.

Tolwanowski: No en todellakaan ota huijarimessiastasi vastaan!


Hikinews
Tämä uutisartikkeli sisältää Hikinewsin tarjoamaa ensikäden tietoa. Etsi keskustelusivulta mahdollisia lisätietoja.

Keskustelun lopuksi keskustelijat hakkasivat toisensa hengiltä, mikä olikin päivän ainoa iloinen uutinen. Hikiuutisten ulkomaantoimitus seuraa tapahtumia Lähi-idässä ja laskee tunnollisesti ruumiit kahdesti päivässä.