Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Hikipedia sammuttaa Suomen ja koko maailman

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

27. maaliskuuta 2009

Hikipedia järjestää Lauantaina 28.3. klo 20.30–21.30 sammutustempaukseen. Tavoitteena on sammuttaa Suomi kynttilä kerrallaan, ja kyseisen tunnin ajaksi kaikki tulisijat ja muut liekillä toimivat laitokset sammutetaan.

Sammutustyö on symbolinen teko, jolla viestitään päättäjille, että ihmiset ja yhteisöt ovat huolissaan tulipaloista ja vaativat tiukkoja toimia sen hillitsemiseksi, erityisesti olis panostettava ennaltaehkäisyyn, koska sitten kun tulipalo on kohdalla, on liian kuuma ja seuraukset ovat tuhoisat.

OsallistuminenMuokkaa

  1. Maailmalla tapahtumaan osallistuu yhteensä monta kuntaa ja kaupunkia sekä tuhansia yrityksiä.
  2. YLE osallistuu maailmanlaajuisen viestin lähettämiseen sammuttamalla lennonestovalot Pasilan linkkitornista.
  3. Virtuaaliyhteisö Habbo Hotel kehottaa käyttäjiään himmentämään virtuaalihuoneensa valot, sen sijasta että käyttäjät sulkisivat tietokoneensa.
  4. Poliisi osallistuu sammuttamalla välkkyvalonsa ja himmentämällä liikennevaloja. Tästä tulee paitsi säästöä, se myös kartuttaa poliisien kahvikassaa mukavasti.
  5. Yritysten lisäksi toimintaan osallistuvat useat seurakunnat, jotka sammutuskampanjaan osallistumalla antavat arvokkaan symbolin siitä että hekin osallistuvat ja välittävät ja yrittävät estää hengen tulen sammumista.
  6. Lisäksi useat aviomiehet osallistuvat projektiin erityisesti sammuttamalla WC:n valon huoneesta poistuessaan. Jos ei maailma tällä uhrauksella pelastu, niin ei millään.
  7. Nuoriso voi ottaa tapahtumaan osaa juomalla viinaa sellaisia määriä että he sammuvat.
  8. Hikipedia on ottanut erityisvastuulleen järjen valon sammuttaiseksi: Haastammekin jokaisen hikipedian jäseen osallistumaan projektiin olemalla ajattelematta mitään kyseisen tunnin aikana.


LähteetMuokkaa