Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Junckerilta yllätysnimi komission varapuheenjohtajaksi: Kaitanen syrjäytti Kataisen

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

10. syyskuuta 2014

BRYSSEL – Uuden EU-komission puheenjohtajaksi marraskuussa nouseva Jean-Claude Juncker on tehnyt yllätysvalinnan komissionsa tänään julkistetussa kokoonpanossa. Varapuheenjohtajistoon pitkään kaavailtu entinen pääministeri Jyrki Katainen on saanut väistyä Jyrki Kaitasen tieltä. "Työllisyyteen ja kilpailukykyyn keskittyväksi komission varapuheenjohtajaksi tulee monsieur Jyrki Kaitanen", kohahdutti Juncker keskiviikkona pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Jyrki Kaitanen on tähän asti politiikassa ja diplomatiassa täysin tuntematon hahmo. Hikinewsin tietojen mukaan Kaitanen on hämeenlinnalaisen metallitukun palveluksessa työskentelevä varastoesimies. Toistaiseksi ei tiedetä, miten hän on tutustunut entiseen Luxemburgin pääministeri Junckeriin.

Entinen pääministeri Jyrki Katainen, joka lähti alkukesästä maanpakoon huonon taloustilanteen vuoksi, kertoo olevansa yllättynyt ja pettynyt Junckerin ratkaisusta. "Ensin tosin ajattelin, että jospa Jean-Claude vain sanoi mun nimeni väärin, mut mähän olen aina selittänyt, miten hyviä kavereita me ollaan, ja kyllä kaverit sentään tietää toistensa nimet", harmistunut Katainen tilittää. Hän aikoo hakea seuraavaksi Euroopan komission harjoittelupaikkoja.

Juncker kehui myöhemmin tiedostustilaisuudessa, että hänellä on naisia.

LähteetMuokkaa