Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Jyrki Katainen hoitoon stubbinpuremien takia

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

15. maaliskuuta 2009

Kaikkien Alexander Stubbin puremiksi joutumien suositellaan hakeutuvan tarkastukseen, jotta enemmiltä groteskeilta murhenäytelmiltä vältyttäisiin.

HÄMEENLINNA – Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen vietiin lauantaina hoitoon stubbinpuremista aiheutuneen sekavuustilan takia. Kuopion yliopistollisen sairaalan mukaan Kataisella ei ole välitöntä hengenvaaraa, mutta hänen tilansa on ”vakavan ekstaattinen”. Kataisen houreinen käytös on jäljitetty ulkoministeri Alexander Stubbilta (kok.) saaduksi tartunnaksi. Stubbin ylikehittynyt dentaalinen rakenne on antanut tartuntatautien asiantuntijoille aiheen olettaa, että Katainen on saanut tartunnan pureman välityksellä.

Tilaisuuden pääpuhujana ollut Katainen käyttäytyi erittäin oudosti puheensa alusta lähtien. Hän kiljahteli aina silloin tällöin sanaa ”fantastinen”. Katainen ylisti puolueen saavutuksia tavalla, joka olisi vaikuttanut häiriintyneeltä jopa muinaisessa Neuvostoliitossa. Hän luonnehti hallituksen yliopistouudistusta yhdeksän kertaa sanalla ”fantastinen”. ”Tämä aivan fantastisen fantastinen uudistus on parasta, mitä maamme yliopistoille on tapahtunut niiden perustamisen jälkeen”, Katainen julisti ja totesi, että juuri siksi opiskelijat ja yliopistojen henkilökunta tukevatkin hanketta niin voimallisesti ja täysin rinnoin.

”Mä olen aivan täpinöissäni”, silminnähden kiihottunut Katainen jatkoi levittäen kuolaa lehterille, joka jouduttiin heittämään pois tilaisuuden jälkeen. Katainen jatkoi ylistystään huutamalla hurmoksessa, miten kaikkivaltias Jumalakin on surkea tunari verrattuna Kokoomuksen ”aivan totaalisen fantastisiin ihmisiin” ja miten nykyinen hallitus on tehnyt enemmän ihmiskunnan hyvinvoinnin ja edistyksen eteen kuin ketkään aiemmin yhteensä maailmankaikkeuden historiassa. Sana ”fantastinen” toistui Kataisen puheessa kaikkiaan 619 kertaa, ”upea” 544 kertaa, ”jumalainen” 491 kertaa ja ilmaus ”ylittämättömimmin kaikkeinkorkein” 57 kertaa. Toimituksen haastattelema silminnäkijä kertoo ensin luulleensa Kataisen olleen humalassa, mutta tajunneensa puheen edetessä yhä mielipuolisempiin hyperboliin, että kyseessä on jotain paljon vakavampaa.

Puhe keskeytyi, kun itseään riisumaan alkanut, runsaasti hikoileva Katainen poistettiin lavalta väkivalloin. Tainnutusasetta ei käytetty. Tapaus on saanut runsaasti julkisuutta, ja monet helluntaiseurakunnat ovatkin jo ehtineet pyytää Kataista tämän esityksestä vakuuttuneina vierailevaksi puhujaksi tilaisuuksiinsa.

Katainen ei tiettävästi ehtinyt purra kokousväkeä, mutta kaikki paikallaolijat on silti päätetty tarkastaa varmuuden vuoksi. Jyrki Kataisen nimellä sairaalasta julkisuuteen annettu lausunto ilmoittaa, että ministerin tila on ”aivan mielettömän fantastinen”. Ylilääkäri Elina Krank-Lazaretti ei osannut vielä lauantai-iltana arvioida, voiko ministeri Katainen palata tehtäviinsä ja kuinka pian.

Toimitus tavoitti erittäin äkäisen dosentti Urmas Ali-Peelolan tämän kotoa myöhään lauantaina. Ali-Peelola, joka oli mokannut illanvieton uuden seuralaisensa Irman kanssa, ilmoitti olevansa yksin kotona, vetävänsä Jägermeisteria ja katsovansa James Bondia televisiosta. Hän ei kommentoinut Kataisen tapausta, vaan esitti sen sijaan synkähköjä näkemyksiä henkilökohtaisesta tulevaisuudestaan.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa