Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Kalli: Keskustalla ei yhteyksiä kesää 2010 edeltävään Keskustaan

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

17. elokuuta 2010

APOLLONKADUN BUNKKERI, Helsinki – Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin mukaan Keskustapuolueella ei ole mitään yhteyksiä kesää 2010 edeltävään Keskustapuolueeseen. ”Uudella Keskustalla ei ole mitään tekemistä sen puolueen kanssa, joka vaikutti Suomen Keskusta rp -nimellä ennen kesäkuun 2010 puoluekokousta eikä Keskustan puoluejohtoa voi siksi rasittaa asiaankuulumattomuuksilla, kuten sen toisen Keskustan edesottamuksilla”, Kalli kommentoi.

Kallia haastateltiin asiasta sen jälkeen, kun Keskusrikospoliisi ilmoitti tiistaina epäilevänsä keskustalaista Nuorisosäätiötä sääntöjenvastaisesta vaalituen jakamisesta. Keskusrikospoliisi epäilee, että Nuorisosäätiö on jakanut 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen aikana keskustalaisille vaaliehdokkaille vaalitukea väärin perustein yli 100 000 euroa, mikä on huomattavasti enemmän kuin aiemmin tiedossa ollut summa.

Keskusrikospoliisi epäilee Nuorisosäätiön hallituksessa 2002–2009 toimineita henkilöitä useista rikoksista. Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkosta epäillään lahjuksen antamisesta, samoin Keskustan hallintopäällikköä Aki Haaroa. Raha-automaattiyhdistys RAY:n entistä puheenjohtajaa ja entistä Keskustan kansanedustajaa Jukka Vihriälää Keskusrikospoliisi epäilee törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä. Nuorisosäätiön nykyistä asiamiestä Seppo Pyykköstä epäillään luottamusaseman väärinkäyttämisestä ja entistä asiamiestä Jorma Heikkistä sen lisäksi törkeästä lahjuksen antamisesta. Lisäksi kaikkia keskustalaisia, jotka ikinä ovat olleet missään tekemisissä minkään säätiöiden tai rahan kanssa, epäillään läpeensä rikollisiksi paskoiksi.

Nuorisosäätiö on yleishyödyllinen säätiö, joka rakennuttaa Raha-automaattiyhdistyksen tuella sekä valtion tukemilla lainoilla edullisia vuokra-asuntoja vähävaraisille nuorille.

Timo Kalli ei katso, että lukuisien keskustapoliitikkojen ryvettyminen lahjusjutussa liittyisi mitenkään nykyiseen Keskustaan. Aiemmin Timo Pälli on esittänyt mm. näkemyksen, jonka mukaan lakia ei kuulu noudattaa.


LähteetMuokkaa