Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Katainen: Äitiyden yksityistäminen ajankohtaiseksi vaalien jälkeen

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

18. maaliskuuta 2007

HELSINKI – Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö Jyrki Katainen linjasi tulevan hallituksensa tavoitteita seuraavalle vaalikaudelle Yleisradion Isossa pajassa heti tulosennusteen julkistamisen jälkeen.

"Olimme uudistuskykyiseksi naamioitu vaihtoehto. Harva puolue lupasi yhtä konkreettisia toimia eläkeläisten hankeen heittämiseen ja opiskelijoiden nälkään tappamiseen", kommentoi Katainen vetäessään pitkiä kulmahampaitaan peittäneen proteesin syrjään. Ryhmä Tampereen yliopiston tutkijoita kuvasi äänestäjien käyttäytymistä "vitun typeräksi, mutta tämä on vain meidän mielipiteemme." Tutkijoiden mukaan osasyynä liberaaliaatteen vahvistumiseen on tyytymättömyys hyvinvointivaltioon. Toinen syy on halu kokeilla välillä kartellien ja mafian johtamaa talousmallia. Haastattelemamme Reetta, 18, Virolahdelta äänesti kokoomusta pitkän harkinnan jälkeen: "Kuulin navetassa, että on coolia äänestää porvaria."

Ruotsin porvarihallituksen mallin mukainen valtionyhtiöiden myynti on Kataisen mukaan luvassa myös Suomessa. "Julkisen sektorin ei ole tarvinnut pyrkiä tehokkuuteen, kun käytettävissä on ollut veronmaksajien rahat. Viimeiset 100 vuotta kansalaiset ovat vain joutuneet toivomaan, että byrokraatit muka haluavat toimia kansan hyväksi. Kuten tyhmimmät meitä äänestäneet eivät ole huomanneet, asia on ollut näin. On kuitenkin kaikille hyväksi, jos rajalliset resurssit ovat mahdollisimman tehokkaassa käytössä." Katainen painottaa, että tappiollisen toiminnan[1] tukeminen on poissa tehokkaan toiminnan[2] tukemisesta.

Sosiaalidemokraattien puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan vaalitappio johtui pääasiassa tyhmistä nuorista, joiden mielestä on coolia äänestää porvaria. "Onneksi heidät on seuraavan hallituksen aikana joko tapettu nälkään tai korvattu maahanmuuttajilla, joten eivätpähän tee samaa virhettä uudelleen", toteaa Heinäluoma puristaen käsivarttaan, johon Kataisen hampaat tekivät haastattelun aikana kaksi sievää reikää.

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen asetteli kaulalleen sinistä kravattia. "Olisihan tätä väriä voinut ehkä painottaa kampanjassa, mutta navetassa kuulin, ettei olisi coolia äänestää porvaria. Menivätpähän lankaan", myhäili Vanhanen uusittuaan suurimman puolueen aseman. Kahden suurimman puolueen puheenjohtajat linjasivat seuraavan vaalikauden teemoiksi yksityistämisen, vapaat markkinat, plutokratian ja sen "saatanan talon vaalijulisteen" repimisen hittoon Hakaniemen torilta. Myös kokoomuksen ja keskustan puoluesihteerit kiittivät äänestäjiä ja lupasivat järjestää duunareille esimakua tulevasta: "Olemme tilanneet koko maanantaiksi helkkarinmoisen räntäsateen."

  1. köyhien hyysäys, tyhmien hyysäys, kulttuurin hyysäys, valtionyhtiöiden hyysäys, duunarien hyysäys
  2. osakkeenomistajien hyysäys

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa