Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Katainen ilmaisi harmistumisensa Kanervan tekstiviestisähläilyyn liittyen

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

15. maaliskuuta 2008

Kouvola – Kokoomuksen puoluejohtaja Jyrki Katainen kertoi Suomen kansalle olevansa hyvin harmissaan Ilkka Kanervan tekstiviestikohusta. Kun Kanerva oli tajunnut 14. maaliskuuta yöllä tiedotustilaisuudessa Brysselin EU-huippukokouksessa tekstiviestiensä arvon juorunnälkäisien kansalaisien silmissä, oli hän pyytänyt anteeksi. Kanervan kuultiin tokaisseen: ”Ei helvetti, luulin ennen, että ’kansaa kiinnostavat enemmän poliitikkojen ihmissuhteet kuin poliittiset ajatukset’ on vain kyyninen sanonta, jota Eduskunnassa hoetaan huvikseen kuin jotain mantraa... mutta nyt tajusin, että sehän on totisinta totta. Vittu hankkikaa elämä... ”

Katainen on suoraan kommentoinut kohua:

 •  Tunnustan, että moni ihminen on paheksunut tai loukkaantunut ministeri Kanervan käyttäytymisestä omaani enemmän.
 • Katainen on silti ilmaisuut yhä tukensa Kanervalle, mutta ohjeistanut häntä jatkossa:

 •  Mä toivon, ettei hän tulevaisuudessa aiheuttaisi ajateltavaa kansanedustajille. Tämä toki edellyttää, ettei hän aiheuttaisi Suomen historiassa hyvin suuria poliittisia selkkauksia paljastamalla yksityiselämänsä koukeroita niitä janoaville kansalaisille.
 • Katainen lisää vielä:

 •  Onhan asiassa vielä se hyvä puoli, että moni ihminen sai tästä sensaation ja vahingonilon halunsa tyydytettyä ja esimerkiksi Iltalehden kaltainen laatulehti menee hyvin kaupaksi.

 • Mikä tekstiviestikohu? – taustainfoa ajatellen monikulttuurisuuden nimissä myös perunakuopan asuinpaikakseen valinneitaMuokkaa

  Tekstiviestikekkuloinniksi luonnehdittu selkkaus sai alkunsa maaliskuussa 2008,kun huomattiin Kanervan lähettäneen aiemmin 200 tekstiviestiä virkakännykällään Johanna Tukiaiselle, joka on mitä ilmeisimmin kaunis nainen. Kanerva myönsi viestit, ja kielsi aikaisemmin kieltäneensä ne. Hän intti kieltäytyneensä vain kommentoimisesta. Edellisen viikon perjantaina Kanerva oli kuitenkin selkeästi ruotsinkielisissä televisiouutisissa kiistänyt viestien olemassaolon. Tämän vahvistavat ainakin Yleisradion ruotsinkielinen toimitusjohtaja Mikael Jungner ja Iltalehden ruotsia taitamattomat toimittajat.

 •  So fucking what?!
  -- Jungner
 • Iltalehden, maan suurimman poliittisen vaikuttajan, mukaan median haastateltua Kanervaa hänen myönnettyä viestit hän suhtautui toimittajiin torjuvasti:

 •  Otin itse asian esille, koska se näyttää olevan joillekin epäselvä. Totuus on, että olen lähettänyt ja vastaanottanut tältä henkilöltä tekstiviestejä. En alunperinkään kieltänyt lähettäneeni viestejä. Se on omaa keksintöänne.
  -- Kanerva
 •  Voipi olla, mutta uskovatkohan äänestäjät selitystänne?
  -- toimittaja
 •  Se on vähän niin kuin astrologia – ei se ole uskon asia, koska ei ole mitään muuta totuutta.
  -- Kanerva
 • Kanerva pyöritteli lopulta Brysselissä julkisesti silmiään ja pesi ”anteeksi”-sanalla kätensä kohusta. Pitkä, tunteikkas puhe kuului seuraavasti:

 •  Tiedän, että olen käyttäytynyt inhimillisesti ja tiedän, että se on aiheuttanut hämminkiä tavalla, joka ei kuulu politiikkaan. Sen heikkouteni takia, että suhtaudun ihmisiin myötätuntoisesti ja luulen ihmisillä olevan jotain suhteellisuudentajua, olen tehnyt virhearvion ja pyydän julkisesti anteeksi.
 •  Olen tehnyt tässä suhteessa virhearvion, ja kun olen sen virhearvion tehnyt, niin syy on tietenkin minun, kunnes myönnän, että syy on minun, jolloin se siirtyy kansalle, joka asiaan helposti tarttui. Ja näin muodoin, tästä aiheuttamastani sotkusta johtuen, pyydän julkisesti puolueeltani, ryhmältäni ja kaikilta niiltä suomalaisilta anteeksi, jotka pitävät tärkeänä mun työtäni. Muut painukoot alushousuihinsa.

 • Pikkuisen kyrsii”, kuuluu vuorostaan Jyrki Kataisen pitkä ja tunteikas puhe lyhentämättömänä.

  Kanerva kuvaili kulunutta viikkoa ja toivoi, että eduskuntaan saataisiin lopulta joku tolkku mies. ”Tai nainen”, lisäsi Kanerva huomattuaan toimittajan saisikohan tästä kohujutun julkimon suvaitsemattomuudesta -ilmeen.

  LähteetMuokkaa