Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Katainen pahoitteli päätöstä vangita oppositio

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

6. helmikuuta 2009

HELSINKI – Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) pyysi eduskunnan torstaisella kyselytunnilla anteeksi sitä, että oppositio loukkaantui hänen ratkaisustaan rinnastaa oppositio Otto Wille Kuusisen johtamaan Terijoen hallitukseen ja vangita kaikki sen jäsenet maanpettureina. Katainen pyrki tiistain Turun Sanomiin kirjoittamassaan kolumnissa nostattamaan vaikeassa taloustilanteessa kansallista yhteishenkeä kuvaamalla eriäviä mielipiteitä esittävät maanpettureina. Katainen sanoi eduskunnassa olevansa pahoillaan loukkaantuneiden puolesta ja ilmoitti sitten, että käynnissä olevan talouden talvisodan vuoksi kaikki kansallisia sotaponnistuksia vaarantavat henkilöt joudutaan valitettavasti vangitsemaan ja tuomitsemaan valtakunnanoikeudessa.

Sotatila on pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan pakottanut kansan yhdistymään, minkä vuoksi on välttämätöntä vangita väärässä olevat kansanosat, kuten oppositio. Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen kiitteli pääministerin profiilinnostoa ja sanoi uskovansa sen vetoavan Keskustan kenttäväkeen. Suomen sosialidemokraattinen puolue, Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit on kielletty kumouksellisina järjestöinä ja Vasemmistoliitto käpykaartilaisina. Myös osa vihreiden eduskuntaryhmästä on kadonnut, mutta hallitus kiistää tietävänsä asiasta mitään. Sotatilan merkkinä televisiovastaanottimissa on pyörinyt jo jonkin aikaa sotaponnistuksia edistämään suunniteltu propagandakampanja "Älä ruoki lamaa – ruoki kauppiasta". Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) varoittaa, että talouden talvisota saattaa kestää pidempään kuin 105 päivää, mutta vakuuttaa, että ne tulevat kaikki olemaan kunnian päiviä.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on lähtenyt maanpakoon Intiaan eikä ole kommentoinut tapahtumia. Hallitus kiistää yhä sinnikkäästi kaikki huhut siitä, että se kävisi salaisia neuvotteluja Saksan talousjohdon kanssa. Ministeri Katainen huomautti torstaina, että Suomen ja Saksan väliset taloussuhteet tulevat ajankohtaisiksi vasta talouden jatkosodassa.

Toimituksen poliittiselta kommentaattorilta, dosentti Urmas Ali-Peelolalta ei saatu analyysiä tilanteesta, sillä hän on muuttanut nimensä ja piileskelee veljensä maakellarissa.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa