Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Keskusta asetti Urho Kekkosen eurovaaliehdokkaaksi

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

25. huhtikuuta 2009

Urho Kekkonen oli maamme rakastettu johtaja syntymästä seniliteettiin saakka.

KESKUSTAN KALJARISTEILY, ruotsinlaiva, ItämeriSuomen Keskusta rp. asettaa Euroopan parlamentin kesäkuisissa vaaleissa kärkiehdokkaakseen presidentti Urho Kaleva Kekkosen (1900—1986). Keskustan puheenjohtajaa ja pääministeriä viitisen vuotta esittänyt Matti Vanhanen julkisti lähes 23 vuotta kuolleena olleen Kekkosen ehdokkuuden puolueen suurella ryyppäys-, rellestys- ja tukiaisristeilyllä. ”Joku voisi pitää siltarumpupolitiikkaa ja verovarojen syytämistä yhden kannattamattoman liiketoiminnan alan tukemiseen härskinä yhteisten varojen väärinkäyttönä”, Vanhanen lausui puheessaan ja jatkoi: ”Joku voisi myös pitää maailman suurimman diktatuurin nuoleskelua kyynisenä kiemurteluna ja saman yksinvaltaisen presidentin uudelleenvalintaa vaikka poikkeuslailla demokratian irvikuvana. Sen sijaan meille keskustalaisille nämä asiat ovat – urhoutta.” Vanhasen Kekkos-banderollien katveessa pitämä puhe otettiin innostuneesti vastaan keskustaväen keskuudessa. ”Keskustalle eivät sovi kaikenlaiset muotivillitykset, kuten tulevaisuuteen katsominen. Kekkos-kampanjan myötä olemme viimeinkin kääntäneet puolueen katseen oikeaan suuntaan eli menneisyyteen”, myhäili puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Tohtori Seppo Kääriäinen, joka aikanaan kunnostautui viemällä Kekkosen synnyintorpan pihamultaa uhrilahjaksi Moskovan Leninin temppeliin, pitää niin ikään Kekkosen ehdokkuutta tervetulleena: ”Totuushan on, että Urho Kekkonen oli viimeinen keskustalainen suurmies. Kuolleenakin hänellä on enemmän karismaa, älyä ja kykyjä kuin puolueen nykyisellä eduskuntaryhmällä yhteensä. Ottiatuota, tämähän ei sitten tule mihinkään lehteen tai intternettiin tai semmoiseen?”

Urho Kekkosen ehdokkuus tuli monelle yllätyksenä, sillä tasavallan presidenttinä vuosina 1956—1981 toiminut pielaveteläinen hiihtäjä ja lakitieteen tohtori kuoli vuonna 1986. Puheenjohtaja Vanhasen mukaan viime aikojen edistysaskeleet biolääketieteen ja kybernetiikan alalla saivat kuitenkin puolueen vakuuttumaan Kekkosen mahdollisuuksista. Mikäli Kekkosta ei onnistuta herättämään henkiin, hänen jäännöksensä lähetetään silti Euroopan parlamenttiin, menipä hän sitten vaaleissa läpi tai ei. ”Hallitus tulee jättämään esityksen poikkeuslaista, jolla Kekkosen läpimeno turvataan äänimääristä ja presidentin elintoimintojen tilasta riippumatta”, paljasti kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen matkalla laivan Mikko Alatalo Karaoke Experienceen. Pääministeri Vanhaselta ei saatu kommenttia poikkeuslaista, sillä hän suuntasi välittömästi puheensa jälkeen laivan diskoteekkiin heittämään härskiä läppää kuumien misujen kanssa.

Urho Kekkosen omista kampanjateemoista ei ole vielä tietoa, mutta hän on tehnyt pitkän uran kotimaanpolitiikassa ollen mm. viidesti pääministerinä ja 25 vuotta tasavallan presidenttinä sekä pitkään Leonid Brežnevin saunakaverina. Huomattavasti merkittävämpää eurovaalien ehdokasasettelun kannalta kuitenkin on, että Kekkonen oli myös menestynyt yleisurheilija. Kekkosen ehdokkuus on otettu vastaan sekalaisin tuntein muiden puolueiden keskuudessa. Euroopan parlamenttiin pyrkivä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, joka vakoili keskustaväen risteilyä kummeliksi naamioituneena, katsoo Kekkosen ehdokkuuden vahvistavan hänen EU = Neuvostoliitto -yhtälönsä. ”Kyllä lähtee”, huikkasi Soini luodoltaan toimittajille. SDP suunnittelee Väinö Tannerin esiin kaivamista, ja kokoomuslaisetkin ovat harkinneet, asetetaanko ehdolle J. K. Paasikiven tai P. E. Svinhufvudin luut. Todennäköisesti kokoomus ei kuitenkaan päädy moiseen ratkaisuun, sillä kukaan puolueen nuorista kannattajista ei tiedä, keitä ko. henkilöt oikein olivat. ”Sellainen toimenpide sotisi puolueen uuteen imagoon keskeisesti kuuluvaa tekijää – sokeaa uskoa menneisyyden merkityksettömyyteen – vastaan", torppaa puheenjohtaja Jyrki Katainen Svinhufvud- ja Paasikivi-spekulaatiot. "Meillä on hyvät ehdokkaat ja Alexander Stubbin kouristuksenomainen hymy. Tää on aivan fantastista", Katainen ejakuloi.

Hikinewsin poliittinen kommentaattori, dosentti Urmas Ali-Peelola tavoitettiin puhelimitse kommentoimaan eurovaalikampanjoiden käänteitä. ”Mee helvettiin”, hän sanoi katkaisten puhelun.

LähteetMuokkaa