Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Keskusta muuttui rehdiksi yhdessä yössä, Vanhasesta valtiomies

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

14. kesäkuuta 2010

LAHTISuomen Keskusta on muuttunut kesäkuun 12. ja 13. yön välillä rehelliseksi ja turmeltumattomaksi puolueeksi, ilmoitti puolueen uusi johto sunnuntaiaamuna. Puoluekokouksen uudeksi puheenjohtajaksi valitsema alue- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi antoi juhlallisen vakuutuksen, että kaikki venkoilu, valehtelu, korruptio, harhaan johtaminen ja muu loppuu tällä kertaa ihan oikeasti. Suomen Keskusta lopettaa jäsenyytensä Anonyymeissä Auktoriteettiriippuvaisissa, sillä on ”nyt oikeasti tosiaan parantunut”. Kiviniemi, joka nousee pääministeriksi, kunhan Suomen perustuslakia muutetaan muotoon, joka antaa valtiovallan Keskustan puoluekokoukselle, piti uusille turvenuija-alamaisilleen puheen, jossa sanoi, että Keskusta ei häviä tulevan kevään eduskuntavaaleja. Tämän väitteen jälkeen hän nauroi.

Koko Keskustapuolueen johto vaihtui historialliseksi luonnehditussa puoluekokouksessa, jonka perinteinen pelleasuinen lippumarssi pidettiin tällä kertaa sisätiloissa, jotta lapset eivät häiriintyisi. Puoluesihteerikilvassa perunakellarissa istuva sihteeri Jarmo Korhonen kärsi murskatappion Timo Laaniselle, joka lupasi puolueelle uutta rehellisyyden ja avoimuuden aikaa sekä irtiottoa Korhosen suhmuroinneista sen jälkeen, kun oli Suomenmaan päätoimittajana kolmatta vuotta selitellyt Korhosen suhmurointeja etelän median luomaksi harhaksi.

Puoluekokouksen yllättävintä antia oli sen aloituspäivänä perjantaina tapahtunut mystinen transsubstantiaatio, jossa väistyvä puheenjohtaja ja luovuttava pääministeri Matti Vanhanen muuttui äkillisesti valtiomieheksi. Vanhasen muodonmuutos visiottomasta, seulamuistisesta, liikemieskaronkkatapahtumia masinoivasta nahjuksesta valtiomieheksi mitattiin myös Kokoomuksessa, jonka puheenjohtaja Jyrki Katainen kumarsi oman puoluekokouksensa aikana viidesti Nurmijärven suuntaan. Vanhanen itse kertoi olleensa yllättynyt mutta iloinen äkillisestä metamorfoosistaan.

Vanhanen väistyy kesäkuun lopulla pääministerin tehtävistä. Hän mainitsi kertovansa syyt joskus toiste, jos viitsii.


LähteetMuokkaa