Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Kokoomus: Ufot veivät tilitiedot, tai jotain

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

20. heinäkuuta 2009

Puolueaktiivin kesämökkiSuomen Ketkustan lisäksi nyt myös Kansallinen Koplaamus on lirissä rahoituksen takia. Koplaamuksen varainpimitysyhtiö Suomen Kansallismedia ei ole toimittanut viime eduskuntavaalivuoden 2007 tilinpäätöstietojaan kaupparekisteriin. Myös kauden 2004—2005 tilinpäätöstiedot ovat jääneet toimittamatta. Tilinpäätöstiedot tulee toimittaa kaupparekisteriin kahdeksan kuukauden kuluessa tilikauden loppumisesta. Iltalehti uutisoi asiasta jo viikonloppuna, jolloin koplaamus kiisti tiedot vannoen kautta kiven, kannon, kodin, uskonnon, isänmaan ja sotaveteraanien ruumiiden, että kaikki tiedot on toimitettu. Sitten joku keksi tarkistaa asian, eikä tietoja rekisterissä ollutkaan. Kaupparekisteri on itse asiassa lähettänyt Suomen Kansallismedialle karhukirjeen asian johdosta.

”Aika moni on minulle nyt ilmoittanut, että ne [tiedot] eivät sieltä [kaupparekisteristä] löydy”, toteaa koplaamuksen hallintopäällikkö ja Suomen Kansallismedian toimitusjohtaja Jarmo Pekkala muistuttaen, että häntä itseään ”asia ei vois [vittu] vähempää kiinnostaa”.

Pekkalan mukaan kyse on ”rikollisesta ja idioottimaisesta inkompetenssista”, mikäli kaupparekisteri on hukannut tiedot, ja ”ihmillisestä erehdyksestä”, mikäli tietoja ei ole alun perinkään muistettu, osattu, tajuttu tai viitsitty toimittaa. ”Täytyy varmaan tsekata, mistä asia voi johtua, tai jotain, emmätiiä”, Pekkala linjaa. ”Joko ne on hukkunut tai sitten niitä ei ole lähetetty. Voi tietty olla, et joku on tiätsä varastanu ne tai vaiks tota ufot on kaapannu ne tai somalialaiset merirosvot tai jotain. Kyllä joku noista selityksistä varmaan kelpaa”, Pekkala arvelee. Hän lisää vielä, että on ”tosi veemäistä, ku pitää kesämökiltä ruveta tämmösiä vedätyksiä kommentoimaan”. ”Eikö teillä toimittajilla oo jotain oikeeta tekemistä, raportoida vaikka jostain suopotkupallosta tai sellasesta?” Pekkala kysyy.

Koko kesä on tähän mennessä kulunut ketkustan julkaistessa päivittäin omaa, puoluesihteeri Jarmo Korhosen laatimaa kesädekkariaan useiden päivälehtien pääsivuilla.

Täysi kysymysmerkki on yhä Suomen Sosiaaliplutokraattisen puolueen vaalirahoitus, varsinkin se, miksi kukaan lahjoittaisi mitään sellaiselle puolueelle. ”Kyllä sielläkin on tutkittavaa. Kun rahoja lahjoitetaan näin sairaille järjestöille kuin kepulle ja kokkareille, niin miksi ei sitten sossuille?” huomauttaa lomalta tavoitettu dosentti Urmas Ali-Peelola, joka vakuuttaa, että hänen kirjastolainansa eivät ole myöhässä.

Kesälomalta tavoitettu pääministeri, ketkustan puheenjohtaja Matti Vanhanen muistuttaa, että vaalirahoituskohun yhteydessä "ei ole paljastunut mitään laitonta". "Helvettiin moraali ja etiikka, lakia ei ole rikottu", Vanhanen lohkaisee ja kertoo kaikille astuvansa "ihan kohta" avioon Sinikka Mertalan kanssa.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa