Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Obama piti puheen Berliinissä

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

20. kesäkuuta 2013

Yhdysvallat on avoin ja yksilön koskemattomuutta kunnioittava yhteiskunta. "Kyllä näin on", vahvistavat Bradley Manning, Edward Snowden ja Guantanamo Bayn väki.

ULKOMAAT - SAKSA Yhdysvaltain istuva presidentti Barack Obama on pitänyt puheen entisessä Itä-Berliinissä Brandenburgin portilla. Vastoin ennakko-odotuksia Obama ei puheessaan toistanut presidentti John Kennedyn samalla paikalla eiku Kennedy puhuikin siellä raatihuoneella eikä Brandenburgin portilla samassa kaupungissa vai oliko Itä-Berliini oma kaupunkinsa? samassa maas- eiku hitto siis samalla mantereella lausumia kuuluisia eksistentialistisia sanoja Ich bin ein Berliner (="Olen yks berliininmunkki"). Asiantuntijat olivat aiemmin pitäneet koko ajatusta täysin naurettavana, ja olivat siksi varmoja siitä, että Obama toistaisi nämä mainitut kuuluisat sanat. "Menetin monta sataa euroa vedonlyönnissä tässä", valitteli Hikinewsille dosentti Urmas Ali-Peelola.

Puheessaan Obama häikäisi kuuntelijat maantieteellisellä ja historiallisella tietämyksellään huomioimalla, että paikka, jossa hän puheensa piti, oli osa Itä-Saksaa ennen Saksojen yhdistymistä. "Silloin en olisi voinut pitää puhettani tässä paikassa, kun täällä oli se muuri ja kaikki", Obama selvensi. "Vakoojien, tarvikkeiden ja rahoituksen ja aseiden kuljettaminen rajan yli oli silloin vaikeaa", hän jatkoi. "Me olimme koko ajan Saksan jakamista vastaan, ja yritimme käyttää käänteispsykologiaa sen estämiseksi kieltäytymällä miehitysalueiden yhdistämisestä ja nelikantahallinnosta sodan jälkeen, mutta eiväthän ne tyhmät kommarit ymmärtäneet."

"Että kyllä tämä minusta kuvaa tosi hyvin avointen, yksilön koskemattomuutta arvostavien yhteiskuntien voittoa. Tällä tarkoitan tietysti meitä ja meidän kavereita. Me Yhdysvalloissa olemme niin avoimia, että sinun yksityinen viestintäsi on meidänkin yksityistä viestintäämme, ja jokainen yksilö voi aivan avoimesti olla koskematta valtion salaisuuksiin. Voitte olla varmoja siitä, että kun me kuuntelemme teidän puheluitanne, tarkkailemme teidän tietoliikennettänne ja vakoilemme teitä sateliiteilla ja lennokeilla, kohtelemme saamiamme tietoja aina arvostaen, ja kun tuhoamme yksilöitä pommittamalla, ampumalla, lähettämällä pommitettaviksi ja ammuttaviksi ja antamalla toisille yksilöille pommeja ja aseita joilla pommittaa ja ampua ensiksimainittuja yksilöitä, teemme sen yksilömme vuoksi ja vain, koska hyödymme siitä rahallisesti", Obama lopetti henkeään haukkoen.

Ennen vierailuaan Berliinissä Obama osallistui G8-maiden kokoukseen Irlannissa, missä hän tapasi ja neuvotteli kahden kesken Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Syyrian sisällissodasta. Ennen kokoukseen menoa Obaman kuultiin uhoavan jostakin kaukaa henkivartijoidensa selkien takaa aikovansa vaatia Putinia "uudelleenomistautumaan rauhanomaiselle ratkaisulle Syyrian kriisiin". Tapaamisen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Obama kertoi huomattavasti hiljaisemmalla äänellä hänellä ja Putinilla olevan paljon yhteistä. "Me molemmat haluamme sodankäynnin loppuvan Syyriassa ja... siinä se sitten taisi ollakin", hän sanoi vilkaisten vaivihkaa Putiniin päin, silminnähden helpottuneena havaittuaan tämän katsovan muualle.

LähteetMuokkaa

Tämä uutisartikkeli sisältää Hikinewsin tarjoamaa ensikäden tietoa. Etsi keskustelusivulta mahdollisia lisätietoja.