Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Obama valaa Nobel-mitalinsa luodeiksi

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

11. joulukuuta 2009

Barack Obama ehti lyhyellä Norjan-vierailullaan parantaa halvaantuneen jäniksen.

OSLO – Yhdysvaltain presidentti Barack Obama aikoo sulattaa torstaina vastaanottamaansa Nobelin rauhanpalkintoon kuuluvan kultamitalin ja valaa sen luodeiksi, jotka lähetetään Yhdysvaltain joukoille Afganistaniin. Norjaan palkintonsa vastaanottamaan ehtinyt Obama ilmoitti hiljan lähettävänsä Afganistaniin noin 30 000 lisäsotilasta, joiden käyttöön mitalista saatavat luodit menevät. "Arvostan maatani niin paljon, että katson sen vihollistenkin ansaitsevan vain parasta", Obama julisti.

Presidentti korosti palkintopuheessaan sitä, miten rauhan suojelemiseen tarvitaan kaikkia muita aseita paitsi ydinaseita, ja mielellään paljon. "Ellei meillä ole keinoja tarvittaessa tappaa kaikkia rauhan vihollisia, ei rauha ole koskaan turvattu", Obama sanoi liikuttuneelle yleisölle.

Noin miljoonan kruunun palkintopotti aiotaan käyttää Yhdysvaltojen valtionvelan lyhennyksiin.

Obaman vierailu Norjassa oli hyvin lyhyt. Hän ei tavannut kuningas Haraldia, mutta lähetti tälle nimikirjoituksella varustetun valokuvansa. Entinen presidentti George W. Bush on jo ehtinyt moittia seuraajansa tahdittomuutta. "Jos minä olisin presidentti Obaman asemassa, vierailisin tietysti kuningas Haraldin luona ja tervehtisin myös hänen puolisoaan Helgaa ja hyvää ystäväänsä Orm Onnekasta", Bush kertoi tiedotusvälineiden edustajille texasilaisella tacokioskilla.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa