Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Päivi Räsänen luopuu KD:n johtajuudesta, Hikipedia jätti tulosvaroituksen

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

1. kesäkuuta 2015

HIKIPEDIA, Hikipedian toimistokompleksi – Hikipedia Oy on jättänyt tulosvaroituksen välittömästi sen jälkeen, kun kansanedustaja Päivi Räsänen ilmoitti 1.6.2015, ettei aio pyrkiä jatkokaudelle Kristillisdemokraattien puheenjohtajana. Räsänen on johtanut Kristillisdemokraatteja vuodesta 2004. Kristillisdemokraattien on määrä suorittaa puheenjohtajanvaali elokuisessa puoluekokouksessaan. Hikipedian hallituksen puheenjohtaja Bas Kabommy toteaa, että Räsäsen luopuminen voi näkyä rajusti Hikipedian loppuvuoden tuloksessa.

Hikipedian koko artikkelitoimitus vetoaa kansanedustaja Räsäseen, jotta tämä jatkaisi Kristillisdemokraattien johdossa. Hikipedia varoittaa, että Päivi Räsäsen vetäytyminen KD:n puheenjohtajuudsta uhkaa muodostua korvaamattomaksi menetykseksi suomalaiselle poliittiselle huumorille. Viimeistään vuodesta 2010 lähtien pelkkä Räsäsen nimen mainitseminen on toiminut käyttökelpoisena pikkuvitsinä puolivillaisemmassakin poliittisen satiirin yritelmässä. Lisäksi Räsäsen julkiset kannanotot ja esiintymiset ovat olleet Hikipedian mukaan niin huonosti harkittuja, vieraannuttavia, logiikaltaan kehämäisiä ja päätelmiltään kestämättömiä, että ne ovat olleet itsessään valmista komediaa suoraan raportoitavaksi. Räsäsen luopuminen tehtävistään KD:n johdossa voi pahimmillaan johtaa Suomen poliittisen huumorialan toimihenkilöiden työolojen merkittävään heikkenemiseen, murehtii Hikipedian toimituksen pääluottamusmies I. K. Inha-Nakkimies.

Hikipedia vetoaa Räsäsen lisäksi myös Suomen Kristillisdemokraatteihin, jotta nämä joko taivuttelisivat Räsäsen jatkamaan tai valitsisivat uudeksi johtajaksi jonkun vähintään yhtä fanaattisesti muiden elämää jeesustelevan sormenheristäjän.

Hikipedia ei ole ainoa taho, joka on toivonut Räsäsen jatkavan tehtävässään. SETA ry on pyytänyt Räsästä vielä harkitsemaan päätöstään. Järjestön tiedotteen mukaan "kukaan ei ole Räsästä johdonmukaisemmin ja varmemmin edistänyt seksuaalivähemmistöjen näkyvyyttä ja yhdenvertaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa".

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tiedotus- ja keskustelunväistelykeskuksen arkkikaniikki Irene Kuivahaara korostaa, että Räsäsen päätös ei edusta kirkon kantaa.

Jumala on tyytyväinen eropäätöksestä. “Hän ymmärsi vihjeeni oikein” Jumala totesi viitaten kautta rantain kahteen liikennetapahtumaan. “Ei kahta kolmannetta”.

LähteetMuokkaa