Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Paavi: Jumala ja joulupukki unohtuivat EU-julistuksesta

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

26. maaliskuuta 2007

”Jos te suututatte minut, anteeksi, Jumalan, Hän kärventää teidän europerseenne!” paavi Benedictus XVI mesosi Pietarinkirkon edustalla. Kardinaalit yrittivät pidätellä tuohtunutta paavia, ja henkilövahingot jäivät pieniksi.

VATIKAANI – Paavi Benedictus XVI tuomitsi koko Euroopan unionin ikuiseen kadotukseen viikonloppuna antamassaan lausunnossa. Paavi valitteli sitä, että unioni on syyllistynyt apostasiaan, joka on kai kreikkaa ja tarkoittaa jotain kielteistä, ainakin paavin mielestä. Eurooppa on Benedictus XVI:n mukaan unohtanut juurensa, kun Jumalaa ei mainita sunnuntaina julkistetussa Berliinin julistuksessa. Saksan liittokansleri Angela Merkel yritti selittää paaville, että Jumala ei osallistunut henkilökohtaisesti julistuksen valmisteluun ja että Hänen nimensä olisi mainittu, mikäli Hän olisi sitä erityisesti pyytänyt. Benedictus XVI ei kuitenkaan tyytynyt selitykseen ja jatkoi, että hänen surukseen myös joulupukki jäi mainitsematta. ”Eurooppa unohtaa kristillis-pakanallis-turkkilais-skandinaaviset juurensa, mikäli sen juhlajulistuksessa ei mainita Korvatunturilla asuvaa joulupukkia eli anatolialaista Pyhää Nikolausta”, paavi kommentoi. Benedictus XVI ilmoittaa olevansa tyytymätön myös siihen, että hammaskeijullekaan ei tilaa julistuksesta löytynyt. EU on vakuuttanut, että Jumala voidaan mainita seuraavassa julistuksessa vaikka sata kertaa, mikäli ”se seniili sakemanni Roomassa tulee siitä paremmalle tuulelle”, kuten komissaari Margot Wallström asian muotoili.

Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Durão Barroso kertoi, että paavilla on ollut aikaisemminkin ymmärtämisvaikeuksia samanlaisten asioiden suhteen. "Hän ei ole vielä ihan toipunut Kirkkovaltion lakkauttamisesta ja ihan suoraan sanoen vaikuttaa vähän... vanhalta, jos ymmärrätte, mitä tarkoitan", Barroso vihjaili toimittajille. Benedictus vastasi kommenttiin vihjailemalla "koko Euroopan julistamisesta henkipatoksi". "Tällä olisi tietenkin omat, välittömät vaikutuksensa toisin kuin epämääräisellä helvettiinkiroamisella", valistaa asiaan perehtynyt historiantutkija Robert Langdon. "Koko Euroopan julistamisesta henkipatoksi saattaisi syntyä ymmärrettävästi jonkinasteista sekasortoa, koska kuka tahansa saisi tappaa kenet tahansa ilman seuraamuksia. Lisäksi Yhdysvallat tai joku muu suurvalta käyttäisi tilannetta mitä luultavimmin hyväkseen ja ottaisi ja valloittaisi koko Euroopan". Paavin uusi metku olisi kuitenkin melko normaali Vatikaanin mittapuulla. "Sitä viimeisimpää on kyllä vaikea ylittää", kommentoi vatikaanin sisäpiirin mies Tarcisio Bertone, joka ei halunnut nimeään mainittavan. Hän viittaa Pietarintorin traagiseen onnettomuuteen, joka syntyi kun eräs pilvi sattui peittämään auringon kesken paavin puheen. "En olisi ikinä uskonut, että pilven voi tuomita kivitettäväksi kuoliaaksi", hän voivottelee. Arviolta noin kymmenentuhatta kuuntelijaa kivitti itsensä hengiltä.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa