Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Paavi näyttää muslimeille kaapin paikan

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

24. syyskuuta 2006

ROOMA, Terassi – Paavi Benedictus XXXVIII on kutsunut muslimimaiden lähettiläitä luokseen Vatikaaniin keskustellakseen Jerusalemin ja Mekan kaupunkien luovuttamisesta takaisin kristityille. Tapaaminen on jo seitsemästoista rauhanomainen yritys välttää kansanmurhat. "Tämän jälkeen manaan ristiretkeläiset ja pahat henget heidän päälleen", sanoi paavi New York Times -lehden haastattelussa.

Toisen maailmansodan aikana ilmatorjunnassa kunnostautunut saksalainen ei ole saanut käydä viime viikkoina rauhassa edes vessassa. Kohu syntyi, kun paavi lainasi Octoberfestissä pitämässään puheessa Saksan 1300-luvun keisaria, jolla oli paavin sanojen mukaan jo tuolloin selkeä näkemys, kuinka muslimeja pitää kohdella. Samassa yhteydessä katolinen kirkko esitteli myös syksyn uuden pyhimyskalenterin, joka sisältää mm. kardinaalien maalauksia Muhammedista.

Vatikaanin tiedottajan mukaan paavi kunnioittaa islamia, mutta vastustaa liian sovinnaisia sitaatteja ja kalenterijulkaisujen vastustamista, jota perustellaan uskonnolla. Jumala ei vielä eilen antanut lausuntoa, kuinka hän aikoo paavia tukea. Vatikaanitutkijan mukaan armo- ja asekuljetuksia Taivaasta Vatikaaniin on kuitenkin viime päivinä lisätty. Paavinistuin vahvistaa tiedon. Elämme jännittäviä aikoja.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa