Hikinews:Pekkarinen rintakohun keskellä

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

28. lokakuuta 2011

Toisen kuvassa näkyvän julkisuuden henkilön kasvot on sensuroitu, sillä hän on uhri.

ARKADIANMÄKI, HelsinkiMauri Pekkarinen (Kesk.) vavahdutti koko maata jokin hetki sitten suistamalla naispuolisen kollega mikä-sen-nimi-nyt-olin infantiiliin asemaan auttamalla tätä mikrofonin kanssa. Suorittamansa henkisen pahoinpitelyn vahvistamiseksi Pekkarinen kaiken lisäksi tuntui ehdottelevan.

Käärmeissään oleminen on tuon itsemääräämisoikeuden usurpaation lisäksi seurausta siitä, että Pekkarinen puhui epäammatillisesti ”ryntäistä” tarkoittaen kyseessä olevan naisen rintoja. Tutkimusten mukaan tuohtumuksen määrään ei sen sijaan ole vaikuttanut esimerkiksi se, että Pekkarinen on patologinen valehtelija.

Maia Fandi ja Tuija Mäkinen (Vihr. ja Vihr.) ovat lietsoneet äläkkää rynnäspuheista. ”Kaikkien näkökenttään sattuu luonnollisesti joskus rintapari, jonka pysäyttämiseksi, huhhuh, tarvittaisiin sotilasjuntta tai jotain”, Mäkinen kertoo ja jatkaa hetken tyhjään tuijottamisen jälkeen, ”ei se oikeuta hävyttömyyksiin.” Vielä tuohtuneemmalta vaikuttaa Astrid Thors (RKP). ”En ole koskaan kuullut kenenkään puhuvan ryntäistä”, Thors sanoo. ”Olen oppinut uuden suomen kielen sanan. Se on yksi ruotsin kielen sana vähemmän. Ja siinä ei ole mitään hauskaa.”

Mauri Pekkarinen itse kielsi koko huhun. ”Ikinä en ole sanonut tuollaista naiselle, enkä sano, en vahingossakaan, enkä edes huumeissa”, hän linjasi. Sitten hänelle soitettiin Ylen taltioima pätkä, jossa hän sanoi tuollaista naiselle. ”Ai tuo”, Mauri naurahtaa, ”heh. Mainitsin varmaan selkääni kasvaneista rinnoista. Sivuvaikutuksia lääkityksestä. Tosin”, hän sanoo vakavoituen, ”niin epäkunnioittavasti niistä ei saa puhua, tätä rynnäs-sanaa käyttäen. Kiellän vahvasti eestiläiset lääkkeet. Selkäkyhmyt oli tsoukkia ihan vaan.”

Pekkarinen jatkaa selittämään, miten hänen sanavalintansa tulkitseminen seksuaaliseksi vihjailuksi on absurdia. ”Pitää olla kova mielikuvitus, jos niistä puheista pystyy jotain mielikuvia vetämään”, Pekkarinen vakuuttelee. Prosessi, jossa sanoista muodostuu visuaalisia rakennelmia subjektiivisessa tietoisuudessa, on hänelle uppo-outo. ”Voin vannoa teille, että ainakaan kukaan meidän puolueesta ei harrasta sellaista okkultismia”, hän painottaa.

Lopuksi on oikeudenmukaista mainita, että kansan syvistä riveistä on kuulunut myös Pekkarista puolustavia äännähdyksiä. HikiNews haastatteli erästä tavallista kaduntallaajaa, joka muotoili kantansa näin: ”Turhaa ajojahtia normaalista, miehisestä leikinlaskusta. Tällaisista uutisoiminen on myös kansan ajan haaskaamista. Maurille tsemppiä, hän ei ole tätä ansainnut. Miten meille käy, jos koko keskustapuolue tällä tavoin mustamaalataan? Maa tarvitsee kepun, ja –” Tässä vaiheessa haastattelu oli valitettavasti pakko katkaista. Ei tarvitse. Ei vittu vieläkään tarvitse.

LähteetMuokkaa