Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Rauhan Nobel Obamalle siitä hyvästä, että tämä ei ole Bush

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

9. lokakuuta 2009

Norjan Nobel-komitea painotti valinnassaan erityisesti sitä, että Obaman ei-bushiutta korostaa hänen superseksikäs ulkomuotonsa – aina merkittävä etu rauhannobelistille.

OSLO – Norjan Nobel-komitea on myöntänyt vuoden 2009 Nobelin rauhanpalkinnon Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalle, joka on ollut virassa jo yli kahdeksan kuukautta. Obama valikoitui komitean virallisten perustelujen mukaan palkinnon saajaksi ”tunnustuksena mittavista saavutuksista George W. Bushina olemattomuuden alueella”. ”Presidentti Obama ei edes näytä Bushilta”, täsmennetään perjantaina puolilta päivin Suomen aikaa julkistetussa tiedotteessa. ”Sitä vastoin hän on erittäin komea, ja tämä ansio on jo tuonut maailmaan lisää rauhaa ja vakautta.” Komitean tiedotteen mukaan Obama on myös tuonut "toivoa"; seuraavat kolme kappaletta tiedotteesta ovatkin suoraa kopiota Obaman presidentinvaaliohjelmasta.

Nobel-komitea ylistää päätöksessään Obamaa myös siitä, että tämä on lukenut suurella menestyksellä lukuisia puheenkirjoittajiensa kirjoittamia puheita ja vieraillut eri maissa tavaten eri maiden johtajia; kaikki ainutlaatuisia saavutuksia kansainvälisten rauhanpyrkimysten alalla. ”Nobel-komitea toivoo, että Obaman saavutukset ei-bushiudessa kannustavat myös muita ympäri maailmaa olemaan olematta George W. Bush”, komitean tiedote julistaa. ”Maailma tarvitsee visionäärejä ja toivon rakentajia nyt enemmän kuin koskaan, kun Nobelin rauhanpalkintokin paljastui tällaiseksi surkeaksi pelleilyksi”, Norjan Nobel-komitean puheenjohtaja Thorbjørn Jagland perusteli Obaman valintaa.

Presidentti Obama piti noin tunti rauhanpalkinnon julkistamisen jälkeen kiitospuheen, jossa vaati Afganistaniin lisää sotilaita.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa