Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Sony jättää rautaa pois PS3:n EU-versiosta

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

12. maaliskuuta 2007

Sony on on jättänyt rautaa pois Playstation 3:n EU-versiosta, kertoo Suomen konsolipelaajien puheenjohtaja Erkki Koskenkorva. "Tämä on törkeää rahastusta. Japanissa konsoli maksaa sata euroa ja pitää sisällään kaiken. EU-versiosta puuttuvat Blu-ray-asema, prosessori sekä suuri määrä valurautaa. Silti EU versio maksaa lähes 600 euroa!" kommentoi Erkki, varsin huolestunut ilme kasvoissaan.

Myös muiden maiden kansalaiset Euroopassa ovat ihmetelleet kummaa päätöstä Sonylta. Sonyn Euroopan anteeksipyyntötoimintojen johtaja Phil Harrison ei kuitenkaan pidä asiaa huolestuttavana, vaan toteaa kylmän viileästi: "Playstation 3:n EU-versio toimii varsin hyvin kirjan tukena ilman kovoa, Blu-ray-asemaa tai prosessoria. Sitä paitsi, ketä Euroopassa koko konsoli enää edes kiinnostaa? Kun ostaja on turhautunut ostokseensa, kevyt laite on helpompi myydä eBayssä tai Huuto.netissä julkaisupäivän iltana, koska postipakettiin ei tarvitse pakata roskan lisäksi turhaa romurautaa."

Sonyn on määrä tuoda laite Euroopan markkinoille 23. maaliskuuta. Alkuperäisen julkistamisen piti tapahtua keväällä 2006, mutta Blu-ray-aseman kopiosuojausta ei saatu kehitettyä kuluttajaa tarpeeksi vituttavalle tasolle, ja julkaisu viivästyi. Yhtiön mukaan aloituspäivään mennessä kauppoihin pyritään toimittamaan miljoona konsolia. Määrä on tarkoituksella suuri, ja sillä pyritään herättämään kuluttajat siihen, että laite on oikeasti olemassa. Aasiassa ja Yhdysvalloissa laitteen julkaisu sai kymmenet kuluttajat liikkeelle. Japanissa 37 kiinnostuneen asiakkaan joukkoryntäyksen pääsyynä pidettiin Sonyn henkilökunnalle myönnettyä 3 %:n alennusta.

LähteetMuokkaa

Tämä uutisartikkeli sisältää Hikinewsin tarjoamaa ensikäden tietoa. Etsi keskustelusivulta mahdollisia lisätietoja.