Hikinews:Tappouhkailu - väärinymmärretty huumorin tyylilaji

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

8. maaliskuuta 2010

INTERNET, Suomi – Uusi Mäntsälä -lahkon ja sen alajärjestöjen tunnepurkaukset ovat innostaneet Suomen nuorisoa löytämään itselleen uuden huumorin alalajin; tappouhkailuhuumorin. Kyseinen tyylilaji on muotoutunut jo aiemmin suosituista kouluja koskevista uhkailuvitseistä ja on nyt keskittynyt erityisesti julkisuudenhenkilöiden elämän jatkuvuutta kyseenalaistaviin kaskuihin. Yhteistä molemmille vitsityypeille on se että, ne julkaistaan internet-yhteisöissä ja vitsien käsikirjoittajille nauretaan yleensä heidän yksityiselämässäänkin.

Tää on niin siistiä! Mä oon jo perustanu monta ryhmää Facebookkiin missä me uhataan tappaa meidän ope ja koulun keittäjä. Porukkaa on liittyny ihan sikana”, Hikinewsin aiemminkin haastattelema nuorison edustaja, koulukiusaajien keskusliiton (KKK) puheenjohtaja Arska (nimi muutettu) hihkuu, mutta teroittaa kuitenkin, että kysymys on pelkästä huumorista. ”Ei kai me nyt oikeesti ketään tapettais, paitsi Jatsku (nimi muutettu)... siitä ei koskaan tiedä, mut pitää olla vähän tosikko jos tappouhkaukset ottaa tosissaan.”

Tuoreimmat esimerkit tappouhkailuhuumorista ovat kommentit kahdessa Facebook-ryhmässä, joissa uhataan kiduttaa ja tappaa keskinkertainen muusikko ja viihdetaiteilija Joel Hallikainen perheineen. Toisessa ryhmässä on julkaistu mm. ajankohta milloin kyseinen toimenpide tultaisiin suorittamaan Hallikaisen kotona.

Ihan vain läpällä heitin,” Hallikaisen perheen hengellä kaskuillut keskenkasvuinen koomikko kertoo odottaessaan varsinaisen stand up-spektaakkelinsa alkamista oikeustalolla ”Mä oikeesti luulin et Hallikainen ja sen perhe olis nauranu ihan kippurassa mun vitsille. Mä ainakin ite repeilin.”

Hikinewsin toimitus odottaa vatsalihakset valmiina räjähtämään, miten hauskaksi suomalainen huumori vielä kehkeytyykään, ottaen huomioon että edellytykset tällaisten tappohauskojen vitsien loppuun viemiselle ovat hyvät maassa, jossa hämmästyttävän monet 15-vuotiaat helsinkiläisnuoretkin vaalivat ylvästä, kansallista metsästyskulttuuria kantamalla puoliautomaattiasetta kaupungissa juoksentelevien villipetojen varalta.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa