Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Uusi Hikipedian "Katsotuimmat sivut" -blacklist julkistettu!

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

11. kesäkuuta 2008

Suomen poliittisesti merkittävin lista sitten Tiitisen listan on ilmestynyt, sillä Hikipedian uusi katsotuimpien sivujen blacklist on juuri saapunut toimituksemme keskivertoa saastaisemmalle pöydälle. Hikipedian sisäisistä uutisista vastaava Elisa Peelo suoritti tuloksista kattavan analyysin, jonka lukemiseen teillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus.

"Virallisestihan katsotuimpien sivujen Top 10 lista on seuraava":

 1. Etusivu (548 387)
 2. Runescape (130 526)
 3. Ruotsi (90 456)
 4. Hikipedia:Joutomaa (72 496)
 5. Teinix (70 508)
 6. Hömppäpedia (66 543)
 7. IRC-Galleria (65 917)
 8. Chuck Norris (65 527)
 9. Hikipedia (63 888)
 10. Emätin (62 885)

"Se sisältää kuitenkin muutamia sivuja, jotka eivät ole varsinaisesti artikkeleja. Etusivu on luonnollisesti katsoitun sivu, eikä sitä voi ollenkaan verrata muihin sivuihin." Hikipedian Joutomaan korkea sijoitus ei myöskään yllättänyt tulosennusteiden laatijoita. "Ikävän monet kokeilevat hakea Hikipediasta hakusanoilla kuten "Pekka" tai "Ville". Tälläiset haut sitten kasautuvat Joutomaan latausmäärään." Listan musta lammas on ehdottomasti Hömppäpedian artikkeli, -. "Tälle ei vain yksinkertaisesti löydy selitystä. Kyseessä saattaa olla joukkopsykoosi, tai ehkäpä vierailijat eivät yksinkertaisesti voi jättää vilkaisematta noin oudosti nimettyä sivua."

"Siinä olivat kuitenkin vasta viralliset tulokset. Mikäli erikoistulokset jätetään pois, Top 10-lista muuttuu seuraavanlaiseksi":

 1. Runescape ‎(130 526 latausta)
 2. Ruotsi ‎(90 456 latausta)
 3. Teinix ‎(70 508 latausta)
 4. IRC-Galleria ‎(65 917 latausta)
 5. Chuck Norris ‎(65 527 latausta)
 6. Hikipedia ‎(63 888 latausta)
 7. Emätin ‎(62 885 latausta)
 8. Anime ‎(62 237 latausta)
 9. George W. Bush ‎(50 820 latausta)
 10. Seksi ‎(50 100 latausta)

"Runescapen johtoasema ei tullut yllätyksenä kellekään. Ylittihän se ensimmäisenä varsinaisena artikkelina sadantuhannen latauksen rajankin. Oikeastaan sen latauksien määrän kasvu tuntuu vain kiihtyvän ja kiihtyvän. Syynä tähän on luultavasti artikkelin harvinaisen korkea laatu sekä se, että yhä useammat nuoret löytävät Hikipedian ja kokeilevat heti ensimmäisenä hakusanaa "Runescape". Ja tietenkin se pitää myöhemmin näyttää myös kavereille..."

Kakkossijalle kiipinyt ruotsi on toinen vahva suosikki, joka aikoinaan taisteli Runescapen kanssa ykkössijasta. Nyt sen katsojamäärän kasvu on kuitenkin selvästi hidastunut. "Syy tähän on melko varmasti vähän aikaa sitten suoritettu artikkelin radikaali uudelleenmuotoilu. 90 000 latausta on silti vaikuttava määrä. Teinix jäi Ruotsista noin 20 000 latauksen päähän, saaden silti hulppeat 70 508 latausta. Syynä Teinixin suosioon on ehdottomasti se, että varsin monet suositut hakusanat viittaavat sinne ja monissa nuoriso-aihepiiriin kuuluvissa artikkeleissa on linkki sinne."

Neljäs sija meni täpärästi IRC-gallerialle. "Kannattaa kuitenkin muistaa, että Chuck Norris odottelee aivan sen selän takana. IRC-gallerian suosio on helppo selittää, koska se kuuluu jo aiemmin mainittuun nuoriso-aihepiiriin, mutta Chuckin yllättävän kova tulos onkin vaikeampi pala. On vaikea uskoa, että niin monet olisivat löytäneet Chuck Norrisin polun. On tietenkin myös mahdollista, että herra Norris olisi itse käynyt toistuvasti omalla sivullaan osana imagonkohotuskampanjaa."

Lienee aivan luonnollista, että ihmiset etsivät tietoa paikasta, jossa ovat. Siksi artikkeli Hikipedia on noussut sijalle kuusi. "Artikkeli on yllättävän suosittu kun ottaa huomioon, että sekä sen huumoriarvo että tietoarvo ovat varsin vähäiset. Paikoitellen se vaikuttaa jopa keskeneräiseltä. Mutta ehkäpä suuri suosio herättää ylläpitäjät kunnostamaan lippulaivaansa."

Seitsemän sija menee naisten sukupuolielimelle, emättimelle. "Tämä on nyt tälläistä keskenkasvuisten alapäähuumori-hakuisuutta, jota esiintyy kaikissa kulttuureissa. On oikeastaan ihme etteivät miehen sukupuolielimistä kertovat sivut ole päässeet huippukymmenikköön."

Kahdeksas sija lankeaa japanilaiselle piirroskuvataidemuodolle, animelle. "Artikkeli "anime" on ollut viime aikoina hyvin kovassa nousussa. Jos nykyinen katsomistahti säilyy, se saattaa nousta piakkoin sijalle kuusi saakka. Tälläinen kova suosio liittyy joko yleisen mielenkiinnon heräämiseen, tai Hikipedian päätymiseen animea katsova alakulttuurin tietoisuuteen. Suosiosta huolimatta artikkelin yleissävy on varsin luokkaava, mutta nykyään sivu ei kohtaa läheskään niin paljon kritiikkiä kuin ennen vanhaan." (Neiti Peelo viittaa tällä artikkelin keskustelusivuilta löytyviin kitkeriin vuodatuksiin siitä, mitä anime ei ole, ja miten me annamme väärän kuvan ihmisille.)

George W. Bush on kavunnut aina yhdeksännelle sijalle saakka. "On mukava nähdä ihmisten ja varsinkin nuorten osoittavan kiinnostusta politiikkaa kohtaan, mutta tuskinpa Yrjön suosio kestää kun Amerikan Yhdysvallat saavat uuden presidentin." Kunnioitettava yli viidenkymmenentuhannen haamuraja on kuitenkin mennyt rikki niin häneltä, kuin listan junoriltakin. "Seksi kiinnostaa aina ja kaikkia. Se on niitä hakusanoja, joita koetetaan kun teinix ja galtsu on käyty läpi."

Kaikenkaikkiaan varsin läpikäyvä katsaus. Sivujen katsojamäärät on poimittu as if-periaatteella tämän artikkelin aloitushetkellä. Hikipedia ei vastaa siitä, mikäli joku on mulkoillut niitä tämän uutisen kirjoittamisen aikana.

LähteetMuokkaa