Avaa päävalikko

Hikipedia β

Hikinews:Yle: Suomi ja Viro yhdessä Euroopan komission ihmiskiintiöitä vastaan

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

5. kesäkuuta 2015

Kuvan ihmiset eivät liity tapaukseen.

TALLINNA/PASILAYle raportoi, että ulkoministeri Timo Soini (ps.) ja Viron ulkoministeri Keit Pentus-Rosimannus (ref) vastustavat Euroopan komission ihmiskiintiöitä. Komissio on kaavaillut, että vastaisuudessa vähintään 75% komissaareista tulisi olla ihmisiä (Homo sapiens). Ihmiskiintiöitä kaavaillaan myös jäsenmaiden kontoille. Julkisuudessa liikkuneiden ohjelmaluonnosten mukaan jopa 65% kansallisten hallitusten ministeripaikoista tulisi varata ihmislajin edustajien käyttöön. Tavoitteena on, että 70% EU-maiden väestöstä olisi ihmisiä vuoteen 2035 mennessä. Esitys on kiusallinen sekä Suomelle että Virolle, sillä molempien maiden hallituksissa ihmiset ovat vähemmistössä.

"Olemme Suomessa (...) vahvasti sitä mieltä, että jokaisen Euroopan unionin jäsenmaan pitäisi itse saada päättää asioista. Ei voi olla oikein, että jokin organisaatio päättää asioista maiden puolesta", sanoi ulkoministeri Soini Tallinnassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Tämä tarkoittanee, että Suomi eroaa EU:sta ja YK:sta.

Suomen Yleisradio julkaisee usein uutisia, joissa on määritetty uutissubjektien biologinen laji Linnén taksonomian mukaan. Usein on kyse ihmisistä.

LähteetMuokkaa