Hikipedia:Ajankohtaista-etusivu/arkisto5

Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.

Spiderweb 1.png

Gnome-fs-directory-visiting.svg Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa sivua, koska sisältö viettää ansaittuja eläkepäiviä eikä ketään kiinnosta (paitsi ehkä Indiana Jonesia), mitä täällä pölyn ja hämähäkinseittien seassa tapahtuu.
 • Teknologia, Talous, Kumouksellisuus: Microsoft lopettaa XP:n tuen kokonaan. Useita mielenosoituksia on roihahtanut, ja Bill Gates on esiintynyt uhmakkaana mielenosoittajien vaatimuksille kintaalla viitaten. Mielenosoittajat rynnivät Gatesin lukaaliin ja yllättyivät miten paljon Apple-logolla varustettua vessapaperia oli tilattu Serlan tehtailta. XP:n tuen lopettamisesta useissa paikoissa on siirrytty Linuxiin. Microsoftille myönteiset voimat ovat seuranneet tilanteen kehitystä huolestuneina ja lähettäneet edustajiaan suojelemaan vielä Windowsia käyttäviä, halusivat nämä tai eivät. Useita tukiasemia on vallattu asiaan liittyen ja Windows 8.1 -tableteilla varustautuneita nörttejä on nähty kaduilla. Linuxin kannattajat ovat vaatineet YK:n turvaneuvostoa kiireellisesti koolle käsittelemään tätä itsemääräämisoikeuden loukkausta. Apple on ilmoittanut tarkkailevansa tilannetta ja vedonnut osapuolia rauhallisesti siirtymään Ipodin käyttäjiksi. Android ei ole kommentoinut vielä asiaa. (viite) (2. maaliskuuta, 2014)
 • Politiikka, Dokumenttielokuva, Sähellys: Sauli Niinistön vuoden 2012 presidentinvaalikampanjasta kertova Presidentintekijät-dokumenttielokuva on leimahduttanut fleimisodan kokoomusjohdon ja dokumenttiohjaajan välillä. Puoluesihteeri Taju Tujusen mukaan Kokoomuksen kampanjaorganisaation käsittely sisältää voimattomia kohtauksia, jotka saattavat olla vahingollisia lapsenmielisille äänestäjille. Presidentti Niinistö on ilmoittanut haluavansa pysyä filmistä ainakin kepinmitan päässä. Sitä, paljonko keppiä ohjaaja tarvitsisi, ei presidentti suostunut kommentoimaan. Presidentintekijät tulee pian teatterilevitykseen kotimaassa. Sen ikärajaksi on asetettu K-18. Elokuva on kielletty Venäjällä sekä Ugandassa, koska siinä esiintyy myös Pekka Haavisto. Elokuva on kielletty muissa pohjoismaissa, koska siinä esiintyy Paavo Väyrynen. Maki Kolehmaisen säveltämän vaalibiisin ”Kuuden vuoden kuuliaisuus” mainitsemisen elokuvassa kielsi YK. (viite) (25. helmikuuta, 2014)
 • Talous, Rikollisuus, Verkkovaluutta: Netin suurin verkkovaluuttapankki on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Tuhansien nuorten viikkorahat hävinneet habbokolikoiden mukana. Sijoittajien tappiot voivat nousta jopa miljooniin pläsiin. (viite) (25. helmikuuta, 2014)
 • Uganda, Lainsäädäntö, Seksuaalikäyttäytyminen: Ugandan presidentti Yoweri Museveni on hyväksynyt lain, jonka perusteella homoiluun syyllistymisestä tuomitaan elinkaudeksi vankilaan. Ulkomaiden kritiikkiin Museveni vastaa tiukasti: ”Ulkopuoliset eivät voi määräillä meidän maatamme. Minä määrään maassani asuvien elämästä.” Museveni vetoaa myös ugandalaisten homojen oikeuteen poistua maasta ja siteeraa Iltalehden nettipalstan nimim. ”Nöyryyttäjää” ([1]): ”Eiköhän Suomeen tai Ruotsiin avaudu homoarmeijalle sviittejä. Sitten joudutaan perustamaan erillisiä osastoja terveyskeskuksiin peräaukon repeämisiä varten, kun afrikan hevosmeisselit pääsee ilahduttamaan pienipeppuisia pohjoismaalaisia.” (viite) (24. helmikuuta, 2014)
 • Kotimaa, Politiikka, Viina: Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki on tehnyt suomalaista juomakulttuuria tunnetuksi Sotšin olympialaisissa. "Ehkä sammuin, ehkä väsähdin, so not", kommentoi Arhinmäki silmät sosialisminpunaisina. (viite) (24. helmikuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Ukraina, Välitilat: Ukrainan presidentti Viktor Janukovytš on menettänyt maansa moderointioikeudet. Tätä pidetään merkittävänä käänteenä maata kuukausia riepotelleessa muokkaussodassa. Vladimir Putinin kerrotaan olevan tapahtuneen johdosta äärimmäisen peppukipeä, eikä tässä ole kyse mistään homopropagandasta. Ukrainassa villitykseksi on tapahtumien aikana noussut Leninin patsaiden kaataminen, noin 25 vuotta sen jälkeen kun se tuli muotiin muualla. (viite) (22. helmikuuta, 2014)
 • Urheilu, Ulkomaat, Olympiabisnekset: Sotšin olympialaiset ovat päättyneet, kun olympiatuli sammui tällä kertaa ihan tarkoituksella ja suunnitellusti. Mitä jäi käteen XXII talviolympialaisista? Olympiakomitea älähti sureville norjalaisille surunauhasta, koska nauhassa ei ollut virallisen sponsorin Niken logoa. Ukrainalaiset saivat käyttää niitä kerran, koska heillä niissä oli logo. Suomen jääkiekkojoukkueen paitoihin hyväksyttiin siniristiliput myös vain Niken logolla varustettuna. Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry syytti suomalaisia USA:n vihaamisesta 5–0-voiton jälkeen. Kommunikeassa todetaan myös, että tuomareille annettujen lahjusten (joiden avulla määrättiin USA:lle kaksi rangaistuslaukausta) olisi pitänyt riittää ainakin neljään rankkariin. Edelleen Kerry toteaa, että NSA:n kyvyttömyys päästä käsiksi Suomen valmennusjohdon suulliseen viestintään vaaransi kansallista turvallisuutta. Venäjän jääkiekkojoukkue lähti Siperiaan leirille, missä he rakentavat ainakin kaksi jäähallia kyliin, joilla ei niitä vielä ole. Yksi tulee samaan kylään, johon Neuvostoliiton jalkapallojoukkue, joka hävisi häpeällisesti Jugoslavialle Helsingin olympialaisissa, on tehnyt hyvän kenttäpohjan. Jääkiekosta tuli kisojen loppuajaksi "epähenkilö", josta ei puhuttu eikä pukahdettu sanaakaan Venäjän tiedotusvälineissä. – Wikipedian etusivulle kirjoitti ylläpitäjä PtG isäntamaan olleen kisojen menestyksekkäin.[2] Laskettakoon päiviä siihen, että joku huomaa virheen. (viite) (23. helmikuuta, 2014)
 • Lääketiede, Tajunta, Vammaisuus: Eri puolilla maailmaa esiintyvät kuolinvammaiset eli zombiet ovat aiheuttaneet päänvaivaa tutkijoille, mutta nyt on löytynyt syy heidän tilaansa: kyseessä on herpeslääke "Zoviraxin" aiheuttama reaktio. Lääke laukaisee joissain ihmisissä Cotardin syndrooman eli henkilö luulee olevansa kuollut. Tällä ei varsinaisesti ole huumoriarvoa, mutta onhan tuo nyt aika vitun siistiä. (viite) (21. lokakuuta, 2013)
 • Kotimaa, Politiikka: Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alex Tynkä osoitti solidaarisuutta Ukrainan oppositiolle Twitterissä. Vapautta ylistäneessä tviitissään ministeri letkaisi "Ми всі Добош". Kiovan mielenosoittajille arvoitukseksi jäi, miten paikallinen leivos ja ministerin kulinaristiset mieltymykset liittyvät heidän tilanteeseensa mitenkään. Ministeri aikoo myös soittaa ukrainalaiselle kollegalleen ja vedota väkivallan lopettamiseksi parhaalla Jäbä Leisson -imitaatioäänellään. (viite) (19. helmikuuta, 1963)
 • Ulkomaat, Mambo Italiano: Italia on saamassa jo kolmannen vaaleilla valitsemattoman pääministerin peräjälkeen. Presidentti Giorgio Napolitano, 98, tullee nimittämään Matteo Renzin, 19, pääministeriksi lähipäivinä. Tapausta pidetään läpimurtona, sillä nyt Italian uskotaan pystyvän ylläpitämään poliittista kriisihalvausta myös ilman vaaleista siihen saatavaa käyttöenergiaa. Renzi tunnetaan mm. Wagnerin oopperasta Renzi, viimeinen tribuuni. (viite) (17. helmikuuta, 2014)
 • Kotimaa, Wikipedia, Rikollisuus: Piraattipuolue, jonka mielestä toisten työn ja taloudellisen panoksen hedelmistä ei pidä maksaa, on viimein tullut velvollisuuseettisissä neuvotteluissaan siihen päätökseen, että ihmisen on rahoillaan paljon järkevämpää tukea Wikimediaa. 9. helmikuuta julkaisemassaan tiedotteessa puolue paheksui Poliisilaitoksen puuttumista Wikipedian laittomaan rahankerjuuseen ”häpeällisenä”. Tutkijat eivät osaa sanoa, onko samanmielisyys nolompaa Wikipedialle vai Piraattipuolueelle. (viite) (17. helmikuuta, 2014)
 • Kotimaa, Politiikka, Tragikomedia: Pääministeri Jyrki Katainen toivoo opposition sitoutuvan hallituksen politiikan noudattamiseen. Eiköhän siinä ollut kaikki tietämisen arvoinen kotimaan poliitikasta tältä erää. (viite) (17. helmikuuta, 2014)
 • Wikipedia / Helsinki: Perinteisesti oppilas on henkilö, joka vastaanottaa ja prosessoi tietokokonaisuuksia. Suomenkielinen Wikipedia sen sijaan on päättänyt, että myös opiskelijat ovat tervetulleita laajentamaan oman alansa artikkeleita Hands-on-työpajassa1 yhdyssana meillä oikein Helsingin yliopistolla. Hikipedian arvioiden mukaan kylläkin keskiverto opiskelija todella on tässä suhteessa keskivertoa wikipedistiä luotettavampi. Akateemista kiinnostusta tähän tapahtumaan Wikipedia herättää kuvailemalla olevansa ”hakukoneiden ja monien käyttäjien arvostama tietolähde”. Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 26.2.2014 Tiedekulmassa, Yliopistonkatu 3:ssa. ”Mieluummin kuolisin kuin tuonne menisin”, arvioi dosentti Urmas Ali-Peelola. Elisa-vandaalit sen sijaan on tällä hetkellä taloudellisesti niin ”helvetti ryssinyt kaiken”, että tämä virke on ainoa palstatila, jonka järjestö sai hankittua vandaali- ja häirintämielisten rekrytointiin osallistumaan tapahtumaan sekä fyysisellä että virtuaalisella tapaa. Hikipedia omasta puolestaan kehottaa tarkkailemaan wikipedistien harjoittamaa uudelleenkoulutusta paikan päällä ja vieraanvaraisuuden eleitä siellä hupisivustollaan ja tekemään muistiinpanoja esim. sosiologisesta näkökulmasta. (viite) (13. helmikuuta, 2014 Päiväys)
 • Kotimaa, Wikipedia, Rikollisuus: Poliisi ilmoitti pidättäneensä suomenkielisen Wikipedian kuulusteluja varten epäiltynä luvatta tehdystä rahankeräyksestä. Helsingin Rautatieaseman edessä ilmoittettiin liikkuvan häiritsevästi käyttäytyvä Wikipedia kerjäämässä ohikulkijoilta rahaa vastikkeetta. Poliisin oli käytettävä etätainnutinta Wikipedian lähestyessä partiota uhkaavasti käyttäytyen. Alustavan tutkinnan perusteella Wikipediaa tullaan syyttämään ainakin virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja harhaanjohtavan tiedon levittämisestä aineellisen hyödyn saamiseksi sekä luvattomasta rahankeräyksestä. Muunkielisten Wikipedioiden odotetaan ottavan opiksi ja suorittavan kerjäämisensä asiallisella tavalla kuten rukoilemalla kolikkopurkin edessä kadulla polvillaan tai soittaen haitaria mahdollisimman epävireisesti muita häiritsemättä. (viite) (10. helmikuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Hot Sotš (QSamo), nyt kutsuu mua Qsamo(viite) (1): Hot Sotšin talviölÿnpiailaissa Enni Rukajärvi avasi Suomen mitallitilin saamaalla hopeisen mitallin. Venäjä esitti nootin ja Rukajärven viisumi peruttiin, koska hänen nimensä viittaa fasistiseen Rukajärven tie -elokuvaan, mikä on vastoin Olympiakomitean linjausta. Vrt. Hakkaa päälle -slogan joka viittaa Hakkapeliitta-sotilaisiin. Rukajärvelle hankittiin heti matkalippu takaisin kotimaahansa. (viite) (9. helmikuuta, 2014)
 • Ulkomaat, Urheilu, Hot Sotš: Talviölÿnpiailaset käynnistyvät Sotšissa. Kaikki on kisajärjestäjien mukaan harašo: sotilaita on paikalla enemmän kuin katsojia, toimittajilta tivataan varmuuden vuoksi passit kuuden minuutin välein, kisahotelleihin on melkein saatu toimiva viemäröinti, kolmijalkaisten kulkukoirien määrä on laskenut kolmanneksella, pormestari on henkilökohtaisesti vonkaamalla varmistanut, ettei kisakaupungissa ole yhtään homoseksualistia, ja turvallisuusvyöhykettä on laajennettu vieraiden valtioiden alueelle. Kisat ovat posttheodosiaanisen aikakauden kalleimmat, mutta rahaa ei ole ainakaan kisapaikkojen rakentajien palkkoihin turhaan tärvätty. Lisäksi tietysti hiihto on ylipäänsä saatanallisen jännittävää seurattavaa. Huhujen mukaan Vladimir Putin tulee vilauttamaan tissejään avajaisissa protestoidakseen Venäjän ns. homopropagandalakeja. (viite) (7. helmikuuta, 2014)
 • Kotimaa, Kotimaa, Kotimaa: Suomen puolustusministeri Carl Haglund (ruots.) on julkistanut toisen suuren asekaupan lyhyen ajan sisällä: Eilen torstaina ostettiin IT-ohjuksia USA:sta ja viime maanantaina panssarivaunuja Hollannista(viite). "Toivottavasti tämä viimeinkin lopettaa keskustelut varuskuntien lakkauttamisien tarpeellisuudesta ja ne typerät vitsit Dragsvikin puolisotilaallisesta pursiseurasta" toteaa ministeri Haglund Hikinewsille. (viite) (24. tammikuuta, 2014)
 • Ulkomaat: AK-47 rynnäkkökiväärin keksimisestä kuuluisaksi tullut Mihail Kalašnikov on kuollut. Hikinewsin tietojen mukaan hän kuoli rauhallisesti 94 vuoden iässä, eikä harhaluodista jostain noin 100 000 000 valmistetusta aseesta. (viite) (23. joulukuuta, 2013)
 • Ulkomaat, Kansallissosialistinen Ukraina: Ukrainalainen Svobooda-puolue (motto Yksi rotu, yksi valtio, yksi kansakunta) ilmoittaa olevansa valmis neuvottelemaan maan hallituksen kanssa, jos se rankaisee juutalaispoliiseja näiden arjalaisille tuottamasta vahingosta. Euroopan Unioni ilmoittaa tuomitsevansa poliisiväkivallan ja tarjoaa Svoboodalle hyvitykseksi sudeettialueita ja Tŝekkiä. (viite) (6. joulukuuta, 2013)
 • Politiikka, Ulkomaat: Syyrian rauhaarakastava oppositio on kieltäytynyt osallistumasta rauhanneuvotteluihin. "Me emme voi tehdä rauhaa niiden kanssa, jotka tappavat omaa kansaamme - tai siis ehkä mahdollisesti tilastollisesti voisivat joskus tappaa, jos saisivat mahdollisuuden", sanoo opposition edustaja. "Siksi aiommekin jatkaa näiden syyrialaisten tappamista, että he eivät ehdi sinne asti". (viite) (27. lokakuuta, 2013)
 • Viihde, Kotimaa: Suosittu mobiilipeli Angry Birds on paljastunut kopioksi. Alkuperäisen pelin kehittivät tylsistyneet varusmiehet toisen maailmansodan aikana. (viite) (22. lokakuuta, 2013)
 • Talous, Ulkomaat: Valkoisen talon määräys: "Sulkekaa maan hallinto". Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on hetki sitten antanut kaikille valtion virkamiehille ylimääräisen vapaapäivän, tällä määräyksellä tavoitellaan kahdeksantoista miljardin Yhdysvaltain dollarin päivittäistä säästöä. Määräys ei koske välttämättömiä kuluja kuten armeijaa, salaista palvelua ja ydinaseita. Kokonaisuudessaan säästöjen alaisiksi jää siis hieman alle kaksi prosenttia valtion budjetista. HikiNews seuraa tilannetta. (viite) (1. lokakuuta, 2013)
 • Kotimaa: Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi tehtyjen uudistusten johdosta veropetoksesta ei enää joudu rikosoikeudelliseen vastuuseen. HikiNewsin toimintaan tämä ei tule vaikuttamaan, sillä toimituksen tulot ovat jo ennestään pimitetty niin perusteellisesti, että niistä eivät tiedä muut kuin Alkon kassa. (viite) (18. syyskuuta 2013)
 • Ulkomaat: Yhdysvaltain oikeusministeriö takavarikoi pilvenpiirtäjän, joka oikeusministeriön mukaan on salassa iranilaisessa omistuksessa. Seuraavaksi oikeusministeriö aikoo takavarikoida pari uutta autoa ja valtamerilaivan. (viite) (18. syyskuuta 2013)
 • Talous, Ulkomaat: Sveitsin ilmavoimat on tehnyt merkittävän hävittäjälentokonekaupan Ruotsista. Kauppaan kuuluu YLE:n tietojen mukaan vähintään 20 kappaletta Gripen-tyyppisiä hävittäjälentokoneita ja kaupan hinta on arviolta $ 3 400 000. Kyseisellä lentokoneella on Ruotsin ilmavoimat saavuttanut yhteensä viisi ilmavoittoa, tosin ne kaikki olivat omia koneita. (viite) (28. elokuuta 2013)
 • Tiede, Avaruus, Where No Man Has Gone Before: Kansainvälisen avaruusaseman ISS:n italialaiset astronautit ovat viimeinkin onnistuneet ratkaisemaan erään tähtienvälisen matkustamisen ongelman: "Mistä avaruudessa löytyy vettä?". Tuollaiselle keksinnölle olisi helposti tarjolla Nobel-palkinto kemiasta, mutta kateelliset venäläiset epäilevät kyseessä olevan puolalaisen putkimiehen kiristämättä jäänyt letkuliitos avaruuspuvussa. (viite) (27. elokuuta 2013)
 • Politiikka: Harvardin yliopiston komerosta esiin ryöminyt Esko Aho kertoi haastattelussa, että Euroopan talouskriisi on pysyvä olotila. Myöhemmin kotimaassa valtionvarainministeri Jutta Urpilainen (s.d.) kertoi Turun Sanomille keksineensä aivan itse, että Euroopan talouskriisi on pysyvä olotila. Urpilaisen mukaan paluuta ei ole, koska ongelmaa ei ole määritelty. Hän vakuutti kuitenkin vaihtavansa mielipidettään heti, kun käy ilmi, että joku on eri mieltä. (viite) (12. heinäkuuta, 2013)
 • Viihde, Kotimaa: Suomen vierailulla oleva Venäjän pääministeri presidentti Vladimir Putin tapasi Naantalissa myös tavallista kansaa. Iltalehden tietojen mukaan Putin oli poikkeuksellisen kiinnostunut eräästä naispuolisesta henkilöstä, jonka Suomen presidentti Sauli Niinistö esitteli hänelle. Presidentti Vladimir Putinin yksityiselämästä tiedetään myös, että hän on äskettäin saanut avioeron. (viite) (27. kesäkuuta 2013)
 • Ulkomaat: Kansainvälinen terroristi Edward Snowden on paennut oikeutta Hong Kongista Moskovaan ja on jatkamassa matkaansa Havannaan. Yhdysvaltain hallituksen oikeutteluosasto (Department of Justification) on antanut hänestä pidätyspyynnön. Hong Kongin hallinto ilmoitti, että Snowdenin oleskelun aikana Hong Kongissa ei ollut yhtäkään englantia osaavaa virkamiestä, joten pyyntöä ei voitu lukea, ja Venäjän hallitus, että eivät ole nähneetkään Snowdeniä. Kuuban hallitus kertoo etukäteen julkaisemassaan tiedonannossa, että eivät ole koskaan kuulleetkaan mistään Snowdenistä. Kansainvälinen terroristiverkosto WikiQaeda on ilmoittanut järjestäneensä Snowdenin paon, ja että hänellä on mukanaan järjestön salamurhaajaryhmä. (viite) (24. kesäkuuta 2013)
 • Kotimaa: Perinteistä juhannusjuhlaa on vietetty eripuolella Suomea normaalisti. Yksityskohdat löytyvät iltapäivälehdistä viimeistään tiistaina. Hikinews-uutispalvelu julkistaa kuitenkin myöhässä ohjeen juhannuksen juhlimisen vaaroista. (viite) (23. kesäkuuta 2013)
 • Kotimaa: Puhuvat pankkiautomaatit tulevat Suomeen. Uudistus helpottaa näkövammaisten asiointia ja raha-asioiden hoitoa, kun pankkiautomaatti kuuluttaa heidän rahatilanteensa ääneen, ja näppäilyn sijasta tunnusluvun voi lukea automaatille kuuluvasti ja selkeästi niin, että kaikki jonossa olevat varmasti kuulevat ja riittävän hitaasti jotta takana seisova venäläinen huijari ehtii kirjoittaa sen muistiin. (viite) (18. kesäkuuta 2013)
 • Viihde: Ruotsin kuninkaallisista häistä palaamassa olleen Japanin keisarilliseen perheeseen kuuluvan prinsessa Hisako Takamadon lentokone teki pikaisen välilaskun Helsingissä. Helsinki-Vantaan lentoasemalla prinsessa tapasi suuresti ihailemansa taiteilijaprofessori Oiva Toikan. Hikinewsin tietojen mukaan tämä suomalaisen designin suuri ystävä ja prof. Toikka joivat yhdessä tuopilliset olutta prof. Toikan suunnittelemista Krouvi-tuopeista, minkä jälkeen matka jatkui. (viite) (13. kesäkuuta 2013)
 • Talous, Kotimaa, EU: Tylsän sunnuntaipäivän uutispommin räjäytti Timo Soini ostamalla Hesarin etusivun näkemykselleen Suomen ja Kreikan välisistä lainoista ja niiden vakuuksista (viite). Aiemmin Soini oli epäillyt vakuuksien olevan "täytetty pingviini" (viite). Vakuuksista neuvotellut valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ei myönnä, eikä kiellä tietoa pingviinien lukumäärästä tai siitä ovatko ne edelleen elossa vai kuolleita ja täytettyjä (viite). Hallituspuolueiden kansanedustustajat ovat arvostelleet oppositiota tästä mainoksena julkaistusta ilmoituksesta (viite): "Persut perhana tuhlasivat 49 588 € (alv 0%) (viite) veronmaksajien rahoja" Hikinewsin toimituksen tietojen mukaan sanomalehti-ilmoitus, jonka hinta on 49 588 € (alv 0%). Maksaa oikeasti 61 489,12 €, tuosta summasta arvonlisäveron (24%) osuus on 11 901,12 €.
  Myös lukuisat eläinsuojelujärjestöt ovat huolissaan pingviinien kohtelusta, kuten esimerkiksi Linux-käyttöjärjestelmän maskotista, ”Tux”-nimisestä pingviinistä, joka ei ole täytetty vaan piirretty. (viite) (2. kesäkuuta, 2013)
 • Talous, Ulkomaat, Kotimaa, Lähi-itä: Jemenin arvopaperipörssi: Pörssipäivä päättyi rauhallisesti, elävät kamelit hienoisessa nousussa (+ $1/kpl) ja kebabvartaat pienessä laskussa (- ¢3/lb).
  Suomalaista piensijoittajaa saattaa kiinnostaa tieto vaimokaupoista: Eräs itävaltalainen sanomalehti laski aidon suomalaisen vaimon päätöskurssiksi $3 200 000/kpl (n. 2,46 milj €), olettaen että naisen arvo on puolet miehestä Koraanin mukaan asia on noin... (viite) (12. toukokuuta 2013)
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.