Avaa päävalikko

Hikipedia β

17. luukku


Kukapa olisi arvannut? Sieltä ei paljastunut kuva lintulyhteestä, ei kuva söpöistä alastomista hikipedistipojista eikä kuva Stalinista. Sieltä paljastui kuva Martti Lutherista.

Hikipedian toimitukseen on tullut joulukortti, ja se ei olekaan ihan keneltä tahansa, vaan itseltään Martti Lutherilta! Yhtä kaikki, joulukortit ovat lähes poikkeuksetta hyvin masentavia, eikä vähiten tämä toimitukseemme saapunut. Kuva mokomasta vanhasta, jästipäisestä punkerosta viettämässä joulua tekee yhtä hyvää joulumielelle kuin se, että joulukorttiin olisi painettu kuva punatulkusta (joita vastaan kirjoittajalla ei sinänsä ole mitään, niitä nyt vaan voi nähdä ihan omasta ikkunasta, jolloin myös esteettinen elämys on jokseenkin siedettävä toisin kuin joulukortin kohdalla) tai mistelinoksasta, jonka alle normi hikipedisti voi mennä suutelemaan korkeintaan tyynyä. No, ajatus on kaiketi tärkein, mutta sopii miettiä, että jos joulukortissa ei ole ajatusta, niin lieneekö sitä sitten kortin lähettäjällä itselläänkään.

Jotta et tuottaisi lähimmäisillesi tänäkin jouluna banaaleja kokemuksia, olemme kirjoittaneet sinulle ohjeen vähän erilaisen joulutervehdyksen valmistamiseen. Takaamme, että tässä joulutervehdyksessä on ehta tuntuma!

Tässäpä kortinteko-ohje vaihe kerrallaan:

  1. Ota vasara
  2. Hakkaa orava tai muu metsänelävä vasaralla tohjoksi
  3. Kirjoita joulutervehdyksesi maalarinteippisuikaleelle ja liimaa se raatoon kiinni
  4. Kaavi raato maasta
  5. Sujauta kirjekuoreen ja postita, tai toimita perille henkilökohtaisesti.

Tällainen joulutervehdys ajaa asiansa niin tehokkaasti, että sinun tuskin tarvitsee enää koskaan lähetellä joulukortteja kenellekään! He muistavat aina, miten olet heitä muistanut. Toisaalta mitäpä sen väliä, sillä tällaisten korttien tekeminen on jo itsessään niin hauskaa, että niitä tulee askarreltua ihan silkasta tekemisen ilosta. Enää sukulaiseukkojen ja -kääkkien muistaminen ei ole pelkkää pakkopullaa, ja hekin tuntevat itsensä suorastaan imarrelluiksi, kun olet valmis näkemään tällaisen vaivan heidän eteensä vuosi toisensa jälkeen.

Näin yksinkertaista elämä on, kun sen osaa.


Vanhan kirjoituksensa vuodelta 2009 pohjalta kirjoittanut Meteori